reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Kasoku - piekne meble!!!! sliczne na prawde!! prawdziwie dziewczece i fajny pokoik:tak:

soraski za zero odzewu ale czas mi przecieka przez palce:szok: jest tyle do zrobienia;-)

3 dzieci to juz nie przelewki:-D ale Mloda dalej Aniolek wiec daje mi czas na zajecie sie wszystkimi sprawami

nocki przespane (oczywiscie cyc co 3h ale zjada i idzie spac dalej) w ciagu dnia tez ladnie, kolki nas ominely (tfu tfu) moge jesc praktycznie wszystko - probowalam juz pomidorow, brukselek, czekolady :zawstydzona/y:;-), pierogow, groszku, truskawek, brzoskwini, kielbasy.. no wszystkich takich hmm ryzykownych i bylo ok:sorry2:

teraz lezy na kolanach corci i zasypia:-D:-D

nie zdazylam wyslac i juz bylam w szkole zaprowadzic dzieci, teraz sniadanie i czekam na pielegniarke srodowiskowa (health visitor)

nie moge uwierzyc ze za chwile swieta :szok:

reklama
dopiero zmienilam sygnature, tzn pociag a juz zdazyla Kamilka i Tilli urodzic.. na tablecie tego zrobic nie moge, a komp tak zamula ze jak mysle ze mam usiasc przy kompie to mnie trzesie. ale udalo sie/

tilli ciesze sie ze mala jest taka grzeczna :):) ja mam nadzieje ze moj maluszek tez bedzie grzeczny i bezkolokowy :):) chociaz tyle prosze :) zamiast prezentu od mikolaja, juz mi wystarczy problemow hehe

kasoku, meble piekne :):) ja to juz sie nie moge doczekac jak sie z tej naszej ciasnoty wyprowadzimy, ale to jescze troche :p

milego dnia :)

święta niebawem,potem nowy rok i każda coraz bliżej porodu :-)

Akuku może u Ciebie sprawdzi się to że jeśli maluch szaleje w brzuchu to potem jest spokojny :-) a pamiętasz jak pisaliśmy o grzebaniu przez maluchy w szyjce,że takie uczucie się ma,ja je miałam wczoraj i dzisiaj i odrazu mi się przypomniał Kuba gdy coś robił i tak to odczuwałam hehe ale on to robił często od 28tc hehe
Mój dzieć zauważył że moje cyce są duże i jeszcze zapytał czy mam już mleko haha :-) skąd one to wiedzą to nie wiem

witam, chciałam tylko rzec, ze mój młody wazy 2350 g i obrocil się glowa w dol :tak:padam dzisiaj na ryj, a tu Matyska ma lekka postac ospy, super po prostu na same swieta :wściekła/y:

hop hop, pamiętacie jeszcze starą, poczciwą Karolę? :sorry2:

przepraszam, że tak długo mnie nie było ale jakoś nie miałam weny na komputer, wolałam książkę poczytać, film obejrzeć, pospać :-D a zresztą i tak nie miałam za bardzo o czym pisać. Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że do Was nie zaglądałam :zawstydzona/y:

tydzień temu byłam u Gina na NFZ, dostałam skierowanie na wszystkie badania, porobiłam je, dziś byłam na usg też na NFZ więc jestem do przodu o jakieś 3 stówki (badania + prywatna wizyta z usg), a co, składki płacę, należy mi się więc korzystam :-p

jestem w szoku, jak Bąbelek urósł od ostatniego usg, poprzednio miał 5 mm wielkości i przypominał małą fasolkę a teraz, szok, 4,6 cm, rączki, nóżki, serducho bije jak dzwon! z aktualnego usg wychodzi, że to 11 tydzień 2 dzień. Czy to możliwe, że Bąbel aż tyle nadrobił od ostatniego usg??? :szok:

Drogie cioteczki, Bąbelek chyba specjalnie dla Was tak ładnie zapozował ;-)

11t2d.jpg

Załączniki

• 11t2d.jpg
    11t2d.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Anabelko moj mi tak grzebie wieczorami jak leze...i jak siedze tez czuje raczki i lokcie, ale teraz to juz takie duze to wszystko czuje hehe.
No moze sie sprawdzi, z Alexem sie sprawdzilo w brzuchu szalal , pozniej aniol...a Viki w brzuchu spal i pozniej darl sie w nieboglosy hehe.

Kasoku duzy juz Twoj synus, wspolczuje ospy na swieta :/

Karola a pewnie ze tyle m8gl urosnac hehe, a teraz zobacz w 29 kolejnych tygodni , moze urosnac nawet do 60 cm heheheeh w drugiej polowie szybciej rosna hehe

karola na początku maluchy wolno rosną potem przyspieszają

moje na 1 usg miało 1,93 (ponad 8tc)
a w ponad 12 tc 6,64cm a w 20tc to stopa miała 3,70cm :-)

Anabelko moj mi tak grzebie wieczorami jak leze...i jak siedze tez czuje raczki i lokcie, ale teraz to juz takie duze to wszystko czuje hehe.
No moze sie sprawdzi, z Alexem sie sprawdzilo w brzuchu szalal , pozniej aniol...a Viki w brzuchu spal i pozniej darl sie w nieboglosy hehe.

Kasoku duzy juz Twoj synus, wspolczuje ospy na swieta :/

Karola a pewnie ze tyle m8gl urosnac hehe, a teraz zobacz w 29 kolejnych tygodni , moze urosnac nawet do 60 cm heheheeh w drugiej polowie szybciej rosna hehe

mi brzuch wywaliło do przodu,no i mała lubi jak dużo jem :-) wtedy jest aktywniejsza hehe no ale kopy coraz silniejsze :-) czuje jak próbuje się odwrócić np.głową do góry ale odrazu wraca to pozycji leżącej i woli kopać w stronę bioder

kasoku kochana a czy przy 4kg maluchu będziesz miała cięcie cesarskie ? mówiono Ci coś o tym ;-) bo jeśli nadal będzie miał to tępo to mniej niż 4 kg nie powinien mieć,miałam akurat usg w 32tc i Kuba miał 2400g a urodził się 4200g,teraz wiem jak Ci się musi oddychać ;-) Ty drobna on wielki :-) współczuje na końcówce,jak mi Kubę wyjęli to powietrza nie mogłam złapać tak mi płuca opadły w dół bo już nikt ich nie wpychał do góry hehe

A ja po świętach idę na krzywą cukrową hehe ciekawe czy puszczę pawia :-D :-)

Karola o widzisz jaki fajny babel, super zdjecie.

Anabelko ja będę sie upierać przy cc jeżeli mój Mlody zbliży się do 4 kg albo będzie ponad, nie wyobrażam sobie być tam porozrywana na maxa, tylko,ze chyba będę musiala poszukać innej porodówki, bo jak na razie moja mi powiedziała,ze nawet możemy sprobowac pośladkowy urodzić sn na co mi tak tym ciśnienie podniosla,ze myslalam,ze dokopie jej. kretynka, wiec mam metlik w glowie i mam dość.

Dzisiaj zaplacilam w mazdzie i tylko czekac na moje autko, będzie po nowym roku, ale super jest :tak:

Hej ja dzis sie pol dnia meczylam ze skurczami co 4-5 minut... na szczescie minely...tzn. sa ale zadziej...

Chcialam wam juz zyczyc wesolych swiat tak w razie jakbym nie miala ja wejsc na neta..choc ja teraz sie oszczedzam I pewnie zajrze.

Dzis dostalam list ze szpitala I w koncu wiemy co jest m..tak jak myslelismy ma kamienia w nerce lewej I dosc spory bo 6 mm... napisali w liscie ze moze sam wyjdzie ale m ma przyjsc na wizyte I moze cos pomysla..mysle ze 6 mm to troche duzy by sam wyszedl I niech mu dadza np. Tabl. Na rozbicie go na kilka mniejszych... biedny nameczy sie z tym "rodzeniem" kamienia .. dzis I wczoraj mial silny atak I az sie boje ze ja na porodowke a on na IP .

Zmykam spac dobranoc

reklama
Karola o widzisz jaki fajny babel, super zdjecie.

Anabelko ja będę sie upierać przy cc jeżeli mój Mlody zbliży się do 4 kg albo będzie ponad, nie wyobrażam sobie być tam porozrywana na maxa, tylko,ze chyba będę musiala poszukać innej porodówki, bo jak na razie moja mi powiedziała,ze nawet możemy sprobowac pośladkowy urodzić sn na co mi tak tym ciśnienie podniosla,ze myslalam,ze dokopie jej. kretynka, wiec mam metlik w glowie i mam dość.

Dzisiaj zaplacilam w mazdzie i tylko czekac na moje autko, będzie po nowym roku, ale super jest :tak:

albo byłby problem z zejściem w kanał rodny,Kuba mi się ani trochę nie obniżył więc wtedy zdecydowano o cc
moja znajoma urodziła dziecko ponad 4 kg i nie dosyć że ją nacinali to jeszcze pękła w 2 miejscach no i nie muszę dalej pisać jak to się goiło itd bo wiadomo ;-) ale kurcze za duża Ty nie jesteś to wydaje mi się że na usg końcowym (nie wiem jak często masz,ja miałam końcowe w 37tc) to będzie można określić czy da radę sn czy nie.Ale jak ktoś tak gada,że pośladkowe ułożenie itd to już jakaś znieczulica,no moja gin by mi tego nie zrobiła hehe dużego dziecka też rodzić nie będę bo już mi powiedziała że nie będzie ryzykować że mi szyjka pęknie czy coś innego.

Akuku do pęcherza może się dostanie kamień ale dalej no no nie widzi mi się,przecież to bardzo boli,ale chyba są leki które rozpuszczają kamienie...? te większe to operacyjnie

Ostatnia edycja:
Do góry