reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelko i tu cie poprawie, bo katar zaczynający się nie jest infekcja bakteryjna tylko wirusowa a wirusy toruja droge bakteriom i stad po czasie zaczyna być katarem bakteryjnym, ale nie musi.

reklama
heyy dziewczyny :)
Kaasolku ty mój niech te smarki wkoncu cie uwolnią :);-) też milusio było prosze częsciej

U mnie remont w koncu doszedł do skutku także malowanie sufitu zaczęte :):-D

anabelko i tu cie poprawie, bo katar zaczynający się nie jest infekcja bakteryjna tylko wirusowa a wirusy toruja droge bakteriom i stad po czasie zaczyna być katarem bakteryjnym, ale nie musi.

wiem :-) tylko nie wszystko napisałam,pomyślałam ale nie napisałam,odniosłam się do wypowiedzi karoli więc pisałam o bakteriach,ale przecież nigdy nie wiadomo co wywołało katar...a tak swoją drogą i bakteria i wirus to syf który szkodzi lub nie,bo jest wiele pożytecznych bakterii w naszym organiźmie :-) katar chyba powstaje w wyniku obrony organizmu przy np.alergiach wziewnych by zatorować drogi oddechowe przed atakiem alergenu a w wszelkich infekcjach-tak to nazwijmy to już nie wiem,wybierają chyba wilgotne miejsca hehe więc nochal :-)

odpuściły Ci już jelita ?
mnie tak jakby tak

limonka to potem się chwal hehe

Hej

Ja zyje :)

Załączniki

• 2013-09-29 11.14.11-1.jpg
    2013-09-29 11.14.11-1.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 51
Kamilka slicznie wygkadasz, wcale nie widac ze to koncowka ciazy.

A ja sie przespalam tylko tak byle jak bo wszystko co w domu sie dzialo slyszalam. W nocy kurdupel mnie tak kopie ze spac nie daje eh.

kamilko z przodu wygląda jakbyś miała mały brzuszek :-)

Akuku to z Kubą się zgraliśmy,kopał dużo z rana gdy za długo spałam,jakby kopał bo był głodny haha ale o dziwo po śniadaniu już tak zawsze nie kopał tylko robił się spokojny hehe pamiętam krzywą cukrową,miałam dwa razy bo obciążenie 50g źle wyszło więc potem powtarzałam z 75g nie dosyć że prawie pawia puściłam to takiej energii wtedy maluch dostał że szok
Ogólnie to Kuba spokojny był w brzuchu może to przez jego ułożenie bo skoro mało czułam to może był tyłem i stąd też problem przy porodzie,ale nery mi nawalały,bo często miałam uczucie jakby kolki w ich okolicy.
Teraz kurde czekam na te kopniaki,pomimo że czasami nie pozwalają spać ani odpocząć to są super prawda dziewczyny :-)

Mnie ostatnio lekko pobolewa brzuch w sumie nie potrafię tego określić :-p nie wiem czy to rozpieranie czy delikatne bóle jakby na okres,takie to dziwne,ale macica rośnie i może to jest powodem tych boleści...

Jeszcze troche i poczujesz ruchy, ja dosc dlugo czulam tylko przeplywy a jak kopnal to raz na tydzien hehe, a kd makies 3 tyg. Chyba , sie roskopal tak ze w nocy spac nie daje. A to jeszce nie te kopniaki ck bede czula niedlugo, choc teraz juzbczuc pod rekw delikatni, czasem mocniej i widac przez skure lekko, ale njedlugo beda akrobacje s brzuch bedzie przybieral smieszne krztalty. Ale famg ruchy sa mile , bardzo mile, dopuki nie kopie po pecnerze.po zebrach nigdynie dostalam. Tak swoja droga nie pamietam by chlopaki mnie w nocy budzili..hehe a co to bedzie pozniej. Taki wstep przed neiprzespanimi nockami hehe

Hej dziewczyny

Ja tez juz na nogach... Dzieki ja sie raczej ogolnie bardzo dobrze czuje w tej ciazy:tak: a z brzodu wlansie malo widac ze w ciazy jestem poprostu mala wypycha sie w przod a nie na boki...

moj maly juz w przedszkolu ja wstawilam pranie i zmywarke i leze sobie do gory brzuchem:tak::-D

Jeszcze troche i poczujesz ruchy, ja dosc dlugo czulam tylko przeplywy a jak kopnal to raz na tydzien hehe, a kd makies 3 tyg. Chyba , sie roskopal tak ze w nocy spac nie daje. A to jeszce nie te kopniaki ck bede czula niedlugo, choc teraz juzbczuc pod rekw delikatni, czasem mocniej i widac przez skure lekko, ale njedlugo beda akrobacje s brzuch bedzie przybieral smieszne krztalty. Ale famg ruchy sa mile , bardzo mile, dopuki nie kopie po pecnerze.po zebrach nigdynie dostalam. Tak swoja droga nie pamietam by chlopaki mnie w nocy budzili..hehe a co to bedzie pozniej. Taki wstep przed neiprzespanimi nockami hehe

powiem Ci że na dobre to wychodzi,to np.wstawanie do wc w nocy czy budzenie się z powodu kopniaków,ja w ciąży z Kubą pod koniec po 3 razy chodziłam siku w nocy,ale było to dobre przygotowanie do pobudek nocnych do karmienia,ale tu mi dał niestety popalić niesamowicie,bo ciągle był głodny,w nocy jadł 3-4 razy,dlatego zawsze wyglądał jak dorodna kluska :-) ale słyszałam że skoro tatuś duży,synek duży to kolejny synek też może być duży hehe Kuba niewiele mniejszy od taty nie będzie skoro już jest spory i tak ciągle rośnie to hehe może na 100kg w dorosłości się zatrzyma hehe ale zobaczy się na usg po 5 miesiącu bo już w 28 tc słyszałam że będzie duży,no fakt ponad 1500g już miał,syn koleżanki w 30 miał 1260g :-) ale umiejętności lekarzy przy usg też się liczą,znajoma usłyszała że córka będzie miała 4 kg a urodziła się 3400

Hej dziewczyny

Ja tez juz na nogach... Dzieki ja sie raczej ogolnie bardzo dobrze czuje w tej ciazy:tak: a z brzodu wlansie malo widac ze w ciazy jestem poprostu mala wypycha sie w przod a nie na boki...

moj maly juz w przedszkolu ja wstawilam pranie i zmywarke i leze sobie do gory brzuchem:tak::-D

odpoczywaj póki możesz :-)

reklama
kamilko wyglądasz kwitnąco,
hej a ja dzisiaj bylam na badaniach w szpitalu, bo cala nac prawy bok mnie narywal, zrobiłam cukie pilam glukozę o fuj, morfologier, proby wątrobowe, mocz no i gin mnie badal, szyjka ok mogę chodzic na spacery, ale mam trochę moczu zatrzymanego w prawej nerce, stad ten bol, jeju maly tak mi ugniata na nerke, ze mocz mi zatrzymalo, aj podobno dużo kobiet w ciąży tak ma, ale ja hipochondryczka mam powod do zmartwienia, na szczęście nie mam kamieni w woreczku i watrobe trzustke zoladek mam ok, dzisiaj zrobiłam pierwszy zakup dla mlodergo WIKLINOWY KOSZ MOJŻESZA ŁÓŻECZKO NOSIDEŁKO 2309g (3572354486) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., mam nadzieje,ze przez pol roku mi posluzy, a i takie drogie to nie było. Bylam dzisiaj na badaniach z Nasz Limonka, bidulka tez pila ta glukozę i siedzialysmy na dupach 2 h, ale fajnie było, Limonia to taka optymistka, super babka.
Mam jeszcze takie cos po Matyldzie, z nia mi się sprawdzilo http://tablica.pl/oferta/fisher-pri...jak-lezaczek-na-baterie-aquarium-ID2vktt.html

Ostatnia edycja:
Do góry