reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

heyy
Kamilka odpoczywajj
Krówka ja pomimo że to moja pierwsza dzidzia wszystko z umiarem ;) takie juz jesteśmy :)

odebrałam dzisiaj wyniki z mojego HCV i wyszedł dodatni :sad::frown: załamałam sie troszke poryczałam sie jesli sie sprawdzi wszystko to nie będę mogła karmić piersią ;( ku.... dla lekarzy jestem okazem zdrowia a tu taka wiadomość choć moja lekarka która zjadła żeby na wszystkich ciążach uspokoiła mnie i powiedziała że spokojnie moge karmic ale ja mysle tylko o tym by moje dziecko było zdrowe a co ze mną to inna sprawa ehh nie wiem co ma myśleć

reklama
Hejooo

Akuku ja tez juz jestem po tym zaszczyku:-):-) po porodzie druga dawka ja mama grupe A rh- :tak: mnie to czas nie leci a zapitala!!!! Ja nie wierze ze jestem juz po 30 tyg a ile wyczekiwalam az mi pstryknie:-D a chce aby mala dotrwała jeszcze te 4 tygodnie:tak:

Tili trzymam kciukasy:tak: oby juz rzadnych skurczy nunununu:no:

Skrzyczycie mnie ale ja dzisiaj dostalam zaszczyku energi wiec znow wysprzatałam i sobie siedze w czystym pustym salonie bez zabawek!!! wkoncu:tak::-D no i firanka wisi:-p nie moglam czekac az moj szanowny w sobote zechce zaczepic te 10 haczykow:dry::baffled: odkurzylam wstawilam pranie zmywarke i poprasowałam ciuchy.. i mam wolne do przyszlego tygodnia:cool2::cool2:

anabelko mierze mu rteciowym, bo te elektryczne sie nie sorawdzaja, zanizaja...
Viki wczoraj wieczorem mial 39 st. dalam ibuprofen spadla, a wnocy mial tylko 35, 4... spal cala noc, nie mial goraczki. rano sie obudzil z bolem brzuszka, ale nie mogl zrobic kupki. przysnol jeszce u nas w lozku na chwile, obudzil sie i poprosil o wode. dalam mu i po chwili ja zwymiotowal...tak wiec pomyslalam ze jelitowka i mamy calydzien wymiotow...ale nie malu zjadl 3 parowki, po 2 godz. chlebek, i 2 jajka i nic mu nie jest, juz nie zwracal...i czuje sie dobrze.

mocno mu spadła,wydaje się że za mocno,chyba że mój taki ciepły facet,bo zawsze gdy byliśmy w szpitalu było mierzenie temperatury i mój zawsze z rana miał 36,4-36,5

brzusio może boli od wiruska ? albo od temperatury bo wysoka temperatura może doprowadzić do biegunki i złej pracy jelit więc ból brzuszka,może spróbuj podać jeszcze probiotyki... ?

Hejooo

Akuku ja tez juz jestem po tym zaszczyku:-):-) po porodzie druga dawka ja mama grupe A rh- :tak: mnie to czas nie leci a zapitala!!!! Ja nie wierze ze jestem juz po 30 tyg a ile wyczekiwalam az mi pstryknie:-D a chce aby mala dotrwała jeszcze te 4 tygodnie:tak:

Tili trzymam kciukasy:tak: oby juz rzadnych skurczy nunununu:no:

Skrzyczycie mnie ale ja dzisiaj dostalam zaszczyku energi wiec znow wysprzatałam i sobie siedze w czystym pustym salonie bez zabawek!!! wkoncu:tak::-D no i firanka wisi:-p nie moglam czekac az moj szanowny w sobote zechce zaczepic te 10 haczykow:dry::baffled: odkurzylam wstawilam pranie zmywarke i poprasowałam ciuchy.. i mam wolne do przyszlego tygodnia:cool2::cool2:

ja dzisiaj tylko pranie,kurze,zakupy,jutro podłogi i luz :-)
I przyznam że dobrze się czuję,aż za dobrze...no i jem placki ziemniaczane...eh jutro strzele pierdziochem z rana :-p bo tłusto,ale Kuba tyle zjadł że byłam w szoku,zrobiłam mu na samych tartych ziemniakach i kilka z domieszką mąki z brązowego ryżu,zjadł wszystkie :-) długo nie chciał placków ziemniaczanych :-)

Ostatnia edycja:
ja dzisiaj spałam na plecach,nie lubię tej pozycji i ciężko będzie mi się znowu przyzwyczaić,ale jak leże na brzuchu uciskam jelita i czuję macicę,nie mogę spać i ciągle się budzę,gdzie tam koniec ciąży,jak dopiero ponad 9 tydzień.
Na wtorek mam gastrologa zobaczymy co mi powie,nie mam ochoty chodzić z rańca z pierdzącym tyłkiem hehe i do tego bolącymi jelitami,chociaż zaparć nie mam,ale lepsze były te zaparcia niż wypadający luzak :-) ale chyba znalazłam wcześniejszego winowajcę-czekoladę :-) bo znalazłam milkę z ciastkami oreo i kupiłam bo nowość no i jadłam ją przez 3 dni :-)

Dobra uciekam kupić coś na obiad...hmm nie wiem co zrobię,potem coś posprzątam

Miłego dnia

hej Niunie - od wczoraj w domku i sie bycze - tesciu nie pozwala mi nic robic:-D
siadanie mialam dzisiaj podane, herbatke mi donosza - teraz chlopaki za remont sie wzieli a ja zaraz jade z dzieciakami i znajomymi do parku rozrywki czyli malpiego gaju zeby dzieciaki sie wyszalaly:-D

dziekuje za kciuki :* widzicie, taki moj los, sie bede bujac z tymi skurczami w te i wewte:sorry:

Limonko
- sloneczko ja sie nie znam.. ale czemu nie mozna piersia karmic???

Kasoku - jak dzisiaj? lepiej z zoladkiem?

Akuku - dziekuje za telefon :*

Anabelko - ahh no to spanie na plecach jest okropne.. :zawstydzona/y:

Kamilko - no to ty jak ja.. nie posiedzisz;-)

kurcze ciezko mi sie siedzi przed tym komp. musze naciagnac meza na jakiegos tableta czy lapka zeby wygodnie w lozeczku lezec:-p

tili hmm wiesz jesli chodzi o niedouczonych lekarzy każdy kto słyszy WZW typu C = ZAKAZ KARMIENIA PIERSIĄ
poczytałam wczoraj prawie cały dzionek i na forum posiedziałam i wyczytałam że SŁUŻBA ZDROWIA nie widzi przeciwwskazań do karmienia bo dziecko jak sie rodzi juz produkuje swoją obrone przed wirusami tak wiec jesli juz ciężarna dowiedziała sie że jest nosicielem powinna normalnie urodzić choć porób nie może trwać nie dłużej niż 6 godz. bo przy dłużej akcji porodowej dziecko może być bardziej narażone na zakażenie. Normalnie odkarmić a potem zająć sie sobą (leczeniem) także trochę mnie to uspokoiło no i moja gin również powiedziała że normalnie mam karmić i nie słuchać lekarzy. hmm łatwo sie mówi jak sie myśli tylko o tym by dziecko było zdrowe :-:)-(

tilli ale to Ty do mnie dzwonilas :p hehe ale nie ma za co.

anabelko no spadla mu mocno, ale rano juz mial wczoraj 36.6 , dzies mu juz na2et nie miierze, po wczorajszym jednorazowym zyganku zachowuje sie jak zwykle. tak wiec 3 dniowka zakonczona wymiotami.

a ja od samego rana sprzatam wszystko dokladnie i juz czuje moje biedne biodra... ale jak czysciutko ze az milo. abdumna jestem z siebie ze hoho, swoja droga mam czysciej w domu niz jak mama tu byla, jednak gdzie kucharek szesc tam nie ma co jesc i z czystoscia to samo.

m zabral Alexa na wycieczke rowerowa, Viki wycinal meble z ksiazki next hehe i wyklejal sobie.

powiesilam 2 prania, 3 sie pierze, a na dworze raz slonce raz deszcz i mnie strzela..ehh

mikego dnia

reklama
witam poniedzialkowo;-)

u nas tyle sie dzieje, ze czasu na komputer nie ma
jak na razie odpukac wizyta tescia przebiega REWELACYJNIE
leci 4 dzien a ja sie nie zdenerwowalam ani razu hehe :-D
bardzo pomaga, nadrabia zaleglosci z wnukami:-D

dzisiaj zabiera mnie na duze zakupy lol:-D:-D
powiedzial ze ma 5 lat do nadrobienia ... no taka prawda:tak: wiec maz mi kazal siedziec cicho i korzystac:-p

Limonko - rozumiem... ja mysle, ze Ty musisz zdecydowac co dla Ciebie bedzie najbezpieczniejsze, jezeli ufasz lekarzowi swojemu to karm.. ale jezeli bedziesz sie zastanawiac czy dobrze robisz i nie daj boze pozniej wyrzuty sumienia.. :tak: w kazdym razie tule bardzo mocno nie wazne jaka decyzje podejmiesz:tak:

milego dnia!!!

Do góry