reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

karotka00 no coś Ty? Durny pomysł? :/ pewnie zmienią podejście jak już będziesz oficjalnie w ciąży, czego Ci życzę :) moi teściowie nie wiedzą nic o staraniach, za miesiąc urodzi im się drugi wnuk, więc dla nich to nie nowina. Ale moja babcia i ciocia już dopytują i czekają, kiedy będzie dzidziuś :)
Ja w pracy również nie rozpowiadam, jakoś tak po prostu... będzie pewne, to się "przyznam" :D

reklama
karotkano troche dziwni sa, masz racje :p ale slyszalam ze polscy tez czesto przed rokiem albo 1,5 nic nie zrobia:/ a do sierpnia juz niedlugo wiec moze wtedy sie wyjasni.

wiatr&woda a maz juz wie o II? :)

wiatr&woda dziękuję za miłe słowa :-) Niestety,moja rodzina nie będzie zachwycona w momencie,kiedy W KOŃCU :wściekła/y: będę w drugiej ciąży,ale z drugiej strony....to moje życie i ja o tym decyduję.Zresztą i tak większość rodziny jest w Polsce.
No i życzę Ci jak najszybszego "przyznania się".:-) Kurczę,zazdroszczę....:-p
susel no właśnie..też często czytałam jak dziewczyny pisały,że gin stwierdzał "Ma Pani rok czasu,potem możemy cokolwiek robić"...No dramat,cholera....

karotka00 A słyszałaś o Castagnusie, leku ziołowym? Ja właśnie się rozczytuję od paru dni w internecie, bo jak przyjdzie @, to zamierzam pobrać :) Tu masz link do ulotki • Ulotka Castagnus / Agni casti fructus extractum siccum - leki i suplementy diety, dawkowanie, skład, zastosowanie, opis - DOZ.pl Ponoć pomaga w zajściu w ciążę. Ja nie mam nieregularnych cykli (jest głównie na to), ale częste krwawienia śródcykliczne, nieraz brak śluzu płodnego, bardzo bolesne piersi po owulacji (niby od za wysokiej prolaktyny). Brałam kiedyś Mastosynon - też ma w sobie to ziółko i pomogło zarówno na bóle (.)(.) jak i krwawienia okołoowulacyjne i śluz. Jak będzie @ to od razu kupuję Castagnus. Może warto byś spróbowała? Na razie i tak pewno nie dostaniesz żadnych leków, tylko będą Cię wpierw badać.
A jeszcze mam pytanie do Was, dziewczyny? Czy po przytulankach wykonujecie świecę? Koleżanka robiła i mnie tak ciekawi czy tak trzeba? :cool2:

susel wie:) wiedział że dzisiaj robię drugi test, chociaż nie rozumiał za bardzo po co, bo wczorajszy był negatywny (faceci:p), wynik jego też zaskoczył i był troszkę wzruszony. On jednak nie potrafi się tak bardzo cieszyć póki ciąża jest wczesna, bo się boi że coś będzie nie tak. Będę go wspierać :rofl2: w tej naszej ciąży :-D

karotka00 dokładnie, to Twoje dziecko i niech myślą, co chcą. To TY je urodzisz i wychowasz :*

Cyntia85 ja świecy nie robiłam:)

Ostatnia edycja:
cyntia wiesz co,ja piłam Castagnusa ,ale tylko 1 cykl....czyli właśnie ten ostatni.:sorry:Potem miałam przeprowadzkę na głowie i kompletnie zapomniałam.A poza tym wkurzyłam się,bo nie zaszłam w ciążę.:-D:-D Choć podobno to trzeba pić przez kilka cykli....ja miałam akurat w formie kropli. Nie jestem w stanie powiedzieć,czy to działa...wiem tylko,że przy cyklu z piciem go,@ dostałam w 47dc,a bez picia miałam 56dc i 66dc...więc ciężko powiedzieć...:sorry:

Ja tez mysle, czy by nie zaczac go brac, bo ja znowu mam problem ze sluzem, prawie go nie mam i nawet ciezko stwierdzic, czy owulacje wogole mam...
Od tego cyklu co bedzie zaczne sobie mierzyc tempke tez :-)
no chyba, ze nie bede musiala :szok:

Ale jakos mysle, ze nic z tego :baffled: tez nie staralismy sie jak powinnismy w 100 %:baffled:, ale to nasz 1 cykl wiec nie ma sie co spinac

ja pytalam o castgnusa na watku o farmakologicznych wspomagaczach i jedna z dziewczyn powiedziala ze zaszkodzil a nie pomogl, wiec ja sobie odpuscilam.

madziolina na sluz to ja bym zaczela od wiesiolka. sama biore i nie slyszalam zeby komus zaszkodzil, ale po owu juz trzeba przestac brac.

karotka sprawdz co tam jest ale mysle ze chociaz duphaston albo luteine powinnas dostac na wywolanie okresu. ja to bym zwariowala i testowala kilkanascie razy jakbym nadal miala takie dlugie cykle ;)

reklama
wiatr&woda nie przejmuj się tym piwem :-p koleżanka niech się zajmie swoją odpowiedzialnością, ja w ciąży z Gabrysiem jak jeszcze nie wiedziałam to najpierw wypiłam 2 kieliszki gorzkiej żołądkowej, potem na koncercie piwo :eek: nie smakowało mi jakoś, więc tylko dlatego nie wypiłam drugiego. 10 dni później okazało się, że jestem w ciąży, też się strasznie przejmowałam. Gabryś jest zdrowy :laugh2:

cyntia
ja nie robię świecy :szok:

Do góry