reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipcowo sierpniowe

Dziewczyny byłam dzisiaj u nowej pani ginekolog.. Nic się nie dowiedziałam, powiedziała ze monitorowanie cyklu może zacząć po minimum roku starania a my staramy się 9 cykl teraz. Do tego zleciła mi badania za ponad 600zl 😰 Za 10 dni będę testować, owulacja według kalendarzyka 25.07 a wczoraj dziwne brązowe upławy 🤔
Hmm, może poszukaj innego lekarza,ja chodziłam na monitoring jakoś 3 miesiące jak się staraliśmy i lekarz nie miał z tym problemu tym bardziej że ma z tego kasę.. kupę kasy te badania, to co takiego zaleciła ?

reklama
Hmm, może poszukaj innego lekarza,ja chodziłam na monitoring jakoś 3 miesiące jak się staraliśmy i lekarz nie miał z tym problemu tym bardziej że ma z tego kasę.. kupę kasy te badania, to co takiego zaleciła ?

Ciagle szukam i mam coś pecha 😰
Większości nie zrozumiałam i nie mogę się doczytać nic nie wytłumaczyła. Toxo piane, tsh które miałam robione 3 miesiące temu, HIV 🤔🤦🏻‍♀️ cytologia i grupa krwi.. szok. Reszta z wymazu ale tak jak mówię, nie mogę odczytać

Cześć witam się i ja 😊 my się staramy z partnerem z przerwami od lutego. Ja mam pcos, problemy z prolaktyna ostatnio doszły. Nie wiem jak ze staraniem w tym cyklu, bo coś się u mnie dzieje, od tygodnia mam bóle jajnika, podbrzusza, odcinka lędźwiowego, jutro idę do gina sprawdzić co się dzieje. Trzymam za Was wszystkie kciuki 😊

Ja jakoś dzisiaj mam doła... Już mam zaplanowane powtórne badania krwi, hormony tarczycy, badania męża i później umówić się na wizytę do gina... 2.08 termin @, ból podbrzusza i jajnika nadal się pojawia dość często i nadal myślę, że okres przyjdzie wcześniej... zobaczymy. Szyjka stosunkowo twarda i nisko, także książkowa przed okresem 🙂 może te badania coś zmienią, bo już nie mam siły ☹
U mnie termin @ 01.08 zobaczymy czy przyjdzie. Dzisiaj miałam takie dziwne bóle. Jakby ktoś mi igły wbijał w brzuch po prawej stronie. Szyjka wysoko, że palcem dosięgnąć nie mogę. Do tego cała jakby spuchnięta i miękka. Ledwo palec włożyłam. Okaże się w sobotę.
Oby badania u Ciebie nie były potrzebne.

U mnie termin @ 01.08 zobaczymy czy przyjdzie. Dzisiaj miałam takie dziwne bóle. Jakby ktoś mi igły wbijał w brzuch po prawej stronie. Szyjka wysoko, że palcem dosięgnąć nie mogę. Do tego cała jakby spuchnięta i miękka. Ledwo palec włożyłam. Okaże się w sobotę.
Oby badania u Ciebie nie były potrzebne.
Opis szyjki brzmi obiecująco 🙂 już tu dzisiaj widziałam pozytywny test przy takim opisie szyjki 😁 trzymam kciuki !

reklama
Dziewczyny ja z pytaniem czy to możliwe.. We wtorek byłam na usg bo jestem po odstawieniu tabletek i bardzo bolał brzuch.. Pani doktor mówi żeby się nie nastawiać na owulacje ale w usg widziała pęcherzyk na prawym jajniku.. Potem w środę robiłam test owu i wyszedł jak dla mnie pozytywny, a czwartkowy wyszedł pozytywny.. Myślałam że owulacja będzie dzisiaj może w sobotę bo śluz i szyjka otwarta, a tu dzisiaj brak śluzu płodnego znowu kremowy.. Czy to możliwe że owulacja trwała u mnie 12-24h?? To pierwszy cykl po odstawieniu tabletek

Do góry