reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Dzien dobry :-)
A my jak sie klocimy to zarasz sie godzimy bo nie mamay czasu na glupoty:-D
U mnie nie wiadomo czy juz po czy jeszcze w trakckie owulki , coz poczekamy zobaczymy :tak:

reklama
pegas - Witamy! U nas cudna atmosfera, wiec na pewno będzie dobrze. 3 cykle to jeszcze nie jest dużo (ja przed pierwszą ciążą starałam się 1,5 roku), a czym gin chce Cie stymulować?

Verita - no to teraz trzymamy kciuki, żeby się zapłodniło i zagnieździło!!! to za jakieś 2 tyg będziemy wiedzieć czy CI się udało!!

anuszka - a jaki to program? ja używam WomanLog - i jest ok, aczkolwiek ja nie mierzę temp

pegas
witamy
rozgość się :-D

michalina
a program to OvuView
ja w tym cyklu zaczęłam mierzyć bo mnie ginka też do tego namawiala
N

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziękuję!

michalina_ch - napiszę później. Wykupiłam już jedno opakowane, ale leży sobie w domu. Nazwy nie pamiętam.
Wiem, że to dopiero 3 cykl. Mnie najbardziej martwi wiszące ryzyko rozwalenia równowagi hormonalnej przy braku zażywania tabletek. Starania bezowocne to nic, przy ryzyku przymusowego zawieszenia starań:(.

Przez lata brania tabletek, tak na prawdę nie znam swojego organizmu.
Jedyną wskazówką może być przechodzenie przez ciążę mojej memy. Bezobjawowe...:)
Bez smaków, mdłości, tylko brzuszek- przynajmniej tak to wspomina.

Jestem dobrej myśli:)

Acha, mam do Was pytanie.

Testy Owu...
Wychodzą mi w tym cyklu pozytywnie przez 7 dni. Wczoraj już przestałam robić...
Oczywiście staraliśmy już przy pierwszych dwóch widocznych kreskach.

pegas - a teście owulacyjnym od pewnego momenty zaczynają się II kreseczki, dopóki jedna jest bledsza to znaczy, że jeszcze nie ma owu. Dopiero jak kreski będę tak samo intensywne to oznacza, ze czas działać.
A ile lat brałaś tabletki?

michalina_ch- no widzisz, tylko ja mam cały czas grubą krechę testową- tzn miałam do soboty (7 dzien) , potem zaniechałam. Ale cały czas i tak uskuteczniamy starania, więc myślę, że jeżeli owu była, to jej nie przeoczyliśmy. A to co teraz wskazuje ten test, to chyba wysokie LH albo mój organizm jednak taki porąbany jest. Tak czy siak, ja mam opad rąk i mało entuzjazmu.

A tabletki, 10 lat pod okien endokrynologa.
Po odstawieniu mam cykle 29 dniowe, mało obfite miesiączki (nigdy nie miałam obfitych krwawień ani miesiączek). i "jakoś" to się kręci.
Gin powtarza, działać działać:) a ze mnie taki pesymista wyłazi...;)

no dziewczyny no to tak!
miałam być tam o 10 więc byłam,dzwonię do sekretariatu a ona każe się rejestrować.czekam rok godziny idę pod gabinet.profesor wywołuje panie które przyszły za mną.potem wychodzi i mówi że czekał o 10 że jego asystentka mnie przyjmie.
moja skarga została potraktowana chyba jako żart. baba mnie owszem wysłuchała ale mam nie brać brom. na wysoka prl
nie brać clo
że w ogóle kto mi to dał i pozwolił brać te tabletki
czemu ja się leczę w swojej przychodni i u nich? a do ni przez trzy lata starań byłam trzy razy bo zapisy są co 9 miesięcy
nie starać się w tym cyklu i jak będę na badania się wybierać to też nie.
to tak w bardzo dużym skrócie.

reklama
Myślicie, że możliwa jest owu w 8dc? Bo właśnie mnie pobolewa brzuch, tak jak podczas owu. Chyba, że to ból przedowulacyjny. Sama już nie wiem. Zrobię dziś test, zobaczę co w trawie piszczy

Do góry