reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Angelaa skoro to Ci pomoże to odpocznij trochę :* ale koniecznie daj znać po wizytce co gin powiedział :-) a my tu będziemy cierpliwie czekać :-)

Moniqaa rzeczywiście dziwna ta Twoja wieczorna tempka i szkoda że nie ma ona znaczenia dla npr :-( bo byłaby piękna, gdyby była poranną.. Mam nadzieję, że Cię jakieś choróbsko nie zaczyna rozkładać...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kochane :-D Witam z rana...
Ja już w pracy :baffled:

Trochę gardło mnie boli dzisiaj, ale nie jest źle :tak: Zobaczymy jak będzie wieczorem :-D

90_natka
widzę, że tempka u Ciebie nadal ładnie się trzyma. Z niecierpliwością czekam na Twoje testowanie :tak:

Anuszka - to siostra nie może narzekać, fajnie że mała taka spokojna. Moje środkowe dziecko też takie było to ja wstawałam w nocy i sprawdzałam czy wszystko z nia ok. bo się martwiłam że ona tak spi i śpi .
.

Moniqaa jeszcze kilka dni do mojego testowania ;-) ale coraz więcej zaczynam o tym myśleć... u Ciebie widzę dziś też znowu w górę - to dobrze :-) też nie mogę się doczekać wyniku Twojego testowania! :-)

hej dziewczynki :*:*

a ja Wam mowie, ze będzie dużo | | w czerwcowych testowankach :D:D wiec nie proszę nic nie martwic tylko uwierzyć w siebie :*
u mnie nic się nie dzieje, choć staranka odpuszczone wiadomo, ale i tak mimo wszystko bylabym spokojniejsza gdyby owu się odbyla. A tu nic...tepka dalej leniwa, w ogole się nie dźwiga caly czas na poziomie poniżej 36,4 tak jak to było w poprzednim cyklu w 1 fazie, no ale jednak dziś 16dc i co ? i nic :no:

hej,
a ja zaczelam cierpiec na mdłości wieczorne..... musiałam położyc sie o 21.30 do łóżka i fatalnie sie czułam.

Nuuska mam pytanie medyczne. Jakie jest prawidłowe tetno człowieka w wieku 30 lat? Bo ja teraz musze codziennie 2 x dziennie mierzyc cienienie i przy okazji mierzy mi sie tetno. zazwyvzaj mam w okolicach 80. ale dzis na przyklad mialam 60. I zaczełam sie zastanawiac jak jest ok, bo w necie na każdej stronie piszą inaczej.....
Oczywiscie po chwili miałam juz 75 testno, bo sie zdenerwowalam ze zaraz mi serce stanie :D
I chyba przestane brac lekarstwa na cisnienie bo mam juz na poziomie 118/63, wiec chyba bez sensu sobie jeszcze obnizac.....

Niedługo wiecej napisze, bo musze uciekam na chwile....

Misia z tego co ja pamiętam ze studiów to prawidłowe tętno to ok. 80 uderzeń na minutę, ale w ciąży może być trochę wyższe - nawet do 100-110 uderzeń. 60 to troszkę niskawe, ale jeśli to byłby jednorazowy incydent to nie ma sie co martwić, osłabienie na przykład może zwalniać tętno.

misia Kochana prawidłowe tętno dla dorosłego człowieka wacha się miedzy 60/90min. Mowie oczywiście o okresie "spoczynku". Ale nie możesz w tej chwili patrzeć na te granice bo u kobiet w ciąży granica znacznie wzrasta z prostego powodu - wzrasta Ci pojemność minutowa serca, zwieksza się calkowita objetosc krwi o 40-50%, zwłaszcza osocza, stad tez normalny jest spadek hematokrytu.
W pierwszym trymestrze ciąży tętno może Ci przyspieszac nagle o 10-15 uderzen na minute wiec nawet takie w wysokości 110/min nie jest niepokojące. Gorzej jakby stale utrzymywalo się wyższe, ale teraz masz zupełnie inne wskaźniki niż taki ktoś jak ja bo nosisz w sobie fasolcie wiec liczycie się jako dwie osobki :):) :**Moja kolezanka która niedawno urodzila, mimo ze ciaza przebiegala prawidłowo miała typowe objawy niewydolności krazenia - duszności, latwe meczenie się i obrzęki nog. Akurat bylam wtedy z Nia na wizycie ( chodzila do Nas do Przychodni ) i ginka ( ta do której ja chodze ) zrobila jej wykład na temat ciśnienia, i tych wszystkich wlasnie dziwnych dolegliwości :))

aaaaaa wiecie co??? WLASNIE PRZYSZLA PIZAMKA :DDDD az jestem w szoku, wczoraj ja wyslali priorytetem a dziś już jest :D super, strasznie się ciesze :))

ide się szykować do pracy, odezwe się po południu :*:tak:

Ostatnia edycja:
Sandra
nie miała żadnych dolegliwości w ciąży ...

Nuuuśka
może jeszcze podskoczy?!? ta twoja tempka?
nie może być bezowulacyjny ...
no to będziesz miała w czym spać... :D

ja dziś byłam oddać krew na badanko na progesteron ... wyniki do odbioru u ginki ...

zobaczcie co udało się uwiecznić na fotce!!!!!!!!!!

379712_4205845562733_89499518_n.jpg

Załączniki

• 379712_4205845562733_89499518_n.jpg
    379712_4205845562733_89499518_n.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 14
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry