reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Mi też tak gadają ze nie codziennie...

Wkurzają mnie już te rozkminy kiedy w który dzień. I jeszcze może uważać żeby czasem się nie podnosić za bardzo od razu po żeby nie wyleciało...masakra ja chce tak po prostu bez tego myślenia....Kiedy to w końcu się stanie!?
Dla mnie to tez było męczące by się pilnować kiedy i jak skoro mamy ochotę... Już się tego nie trzymamy 😁 problem w tym że przez pracę mąż ma mniejszą ochotę drugi miesiąc... A ja bym chciała duuuzo więcej 🤣

reklama
Mi też tak gadają ze nie codziennie...

Wkurzają mnie już te rozkminy kiedy w który dzień. I jeszcze może uważać żeby czasem się nie podnosić za bardzo od razu po żeby nie wyleciało...masakra ja chce tak po prostu bez tego myślenia....Kiedy to w końcu się stanie!?
ostatnio zapytałam lekarza w klinice czy jest coś takiego jak ZA CZĘSTO przy staraniach (bo mój mógłby na okrągło 🙈) to odpowiedział, że generalnie nie, jedynie co, to po 3 wytryskach w jednej dobie, przez kolejne ok 12h w nasieniu nie ma już plemników, więc się strzela ślepakami.

A propo nie podnoszenia się żeby nienwyplynelo, mój synek jest z sexu na stojąco w łazience, kiedy to pomyślałby, że wszystko natychmiast ze mnie wypłynęło, a tu psikus 👶🏻

ostatnio zapytałam lekarza w klinice czy jest coś takiego jak ZA CZĘSTO przy staraniach (bo mój mógłby na okrągło 🙈) to odpowiedział, że generalnie nie, jedynie co, to po 3 wytryskach w jednej dobie, przez kolejne ok 12h w nasieniu nie ma już plemników, więc się strzela ślepakami.

A propo nie podnoszenia się żeby nienwyplynelo, mój synek jest z sexu na stojąco w łazience, kiedy to pomyślałby, że wszystko natychmiast ze mnie wypłynęło, a tu psikus 👶🏻
No właśnie nie ma reguły. Ale takie gadanie nie rob tak, rób tak tylko metlik nam w głowie robi.

Dla mnie to tez było męczące by się pilnować kiedy i jak skoro mamy ochotę... Już się tego nie trzymamy 😁 problem w tym że przez pracę mąż ma mniejszą ochotę drugi miesiąc... A ja bym chciała duuuzo więcej 🤣
My też się nie trzymamy jakichs reguł. Czasami się zdarzy codziennie, czasem 2 -3 dni przerwy, a czasem i 5. Z tym że w dni płodne raczej co drugi dzień.

My juz próbowaliśmy co 2 dni, w kolejnym cyklu codziennie a w tym mam libido gigantyczne wiec było 2 razy dziennie 🤣🤣🤣
Czemu „byle nie codziennie”? mój ginekolog twierdzi, że najlepiej codziennie w dni około owulacyjne.
U nas próbowaliśmy i co 2 dni i codziennie i też nic... A wtedy kiedy zaszłam jakoś o tym nie myśleliśmy i było 4x dziennie i też pyklo więc ciężko obstawić jakaś strategie 😁
Co lekarz to inna szkoła, a prawda taka moim zdaniem ze nie ma zasady . Musza być sprzyjające warunki 😅W pierwsza ciąże zaszłam przy staraniu co drugi dzień , w druga gdy akurat przytulanki były codziennie, a w trzecia było tylko raz niby tydzień przed owu , która się przesunęła i była 3 dni wcześniej niż miała 🙈🤷🏼‍♀️
Właśnie najważniejsze że jest efekt, robiłam jak zaleca i wierzyłam że pyknie :D kazdy lekarz ma może inne podejście a może zależy od pacjentki co poleca. Mówiła że codzienne współżycie to mogą być za słabe plemniki nie zdążą się wzmocnić. Ale może u waszych Panów szybko się regeneruje wszystko :D też nie trzymaliśmy się sztywno mieliśmy ochotę to było nie to nie ale właśnie średnio wychodziło około co 2-3 dni. Zobaczymy co tam się natworzylo.

A ja w oczekiwaniu na wyniki mam minimalne ilości wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem. Przy podcieraniu czysto, nie da się tego zauważyć, ale na wkładce widać odrobinę. I tak ogólnie brzuch okresowy. Ale przynajmniej nie kłuje tak jak wczoraj, bo to było nieprzyjemne. No i czytam, że na początku taka wydzielina może być, że może być w okolicach miesiączki do 3 miesiąca ciąży albo że może zwiastować @. W sumie to jestem jeszcze przed/w okolicach terminu miesiączki. Tak że na dwoje babka wróżyła i albo będzie tak, albo zupełnie inaczej😉

reklama
Też już mam nadmiar tych wszystkich informacji. Albo komuś jest dane albo nie i pozycja czy częstotliwość ma tutaj małe znaczenie chyba. Od wczoraj mam taką migrene że oczy bolą od mrugania :(
Ja mam to samo od weekendu chyba po Lametta, ciężko w pracy usiedzieć tak głowa boli i na wymioty przez to mnie bierze

Do góry