reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Co lekarz to inna szkoła, a prawda taka moim zdaniem ze nie ma zasady . Musza być sprzyjające warunki 😅W pierwsza ciąże zaszłam przy staraniu co drugi dzień , w druga gdy akurat przytulanki były codziennie, a w trzecia było tylko raz niby tydzień przed owu , która się przesunęła i była 3 dni wcześniej niż miała 🙈🤷🏼‍♀️

Nic specjalnego, brać kwas foliowy minimum 3 msc przed planowaniem (ja biorę od czerwca pregne start) takie też witaminy mi zaleciła i kiedy będziemy się starać to luz i co 2-3dzien zbliżenie. Byle nie codziennie.
My juz próbowaliśmy co 2 dni, w kolejnym cyklu codziennie a w tym mam libido gigantyczne wiec było 2 razy dziennie 🤣🤣🤣

Mnie się jakieś feralne testy trafiły. Wczoraj wieczorem był zalany a dziś to samo. Robiłam o 6 rano i takie cuda mi wyszły. Przed praca zwymiotowałam ale nie wiem czy się nie zatrulam bo byłyśmy razem z koleżanką na sali zabaw i ona wczoraj cały dzień zdycha a ja to samo. Dziś kupie lepsze testy 😃

Załączniki

• IMG_20220110_093610.jpg
    IMG_20220110_093610.jpg
    243,5 KB · Wyświetleń: 118
Mnie się jakieś feralne testy trafiły. Wczoraj wieczorem był zalany a dziś to samo. Robiłam o 6 rano i takie cuda mi wyszły. Przed praca zwymiotowałam ale nie wiem czy się nie zatrulam bo byłyśmy razem z koleżanką na sali zabaw i ona wczoraj cały dzień zdycha a ja to samo. Dziś kupie lepsze testy 😃
2 pod rząd trefne... Jaki pech
Mi się zdarzają trefne co 5-6 🤣 nawet zastanawiałam się czy ich nie zmienić ale ten zapas i tak już nie ma sensu wyrzucać W większej ilości kupione wyniosły mnie po 2 zł więc najwyżej powtarzam jak się trafia taki 🙂

O rany. Co za pech 😅 ale może coś z tego będzie jednak 😉 trzymam kciuki

Pamiętajcie, że nawet jakbyście miały owu tego samego dnia to mogło innego dnia dojść do zagnieżdżenia, a i sama beta ma dość duże widełki także nie ma co do końca porównywać wyników z koleżanką 😉 tak żebyście się tym nie stresowały
Tak, dzięki za przypomnienie 😉😁 bo w teorii człowiek wie, a praktyka... Wiadomo... 😉 Tym bardziej, że @Estuś miała szybciej ciemniejsze kreseczki niż te moje bladziochy, tak że zdecydowanie będę mieć to na uwadze.

2 pod rząd trefne... Jaki pech
Mi się zdarzają trefne co 5-6 🤣 nawet zastanawiałam się czy ich nie zmienić ale ten zapas i tak już nie ma sensu wyrzucać W większej ilości kupione wyniosły mnie po 2 zł więc najwyżej powtarzam jak się trafia taki 🙂
Faktycznie pech! Ale... Coś tam ciemniejszego jest😉😁🤞 tak że czekamy na kolejny! 🙃

U nas próbowaliśmy i co 2 dni i codziennie i też nic... A wtedy kiedy zaszłam jakoś o tym nie myśleliśmy i było 4x dziennie i też pyklo więc ciężko obstawić jakaś strategie 😁
U mnie jedna mowila żeby nie częściej niż raz dziennie w dni płodne. A tak to kazała przez cały cykl co 2 - 3 dzień.
A ten do którego chodzę teraz mówi ze celibat 5 dni przed owu I wtedy w owu celować. Tylko Najgorsze ze ja nie wiem kiedy mam owu. Ostatnio chyba nie miałam w ogole...będę chodzić na monitoring może coś się wyklaruje w końcu.
A w tamtym roku co zaszłam to nawet nie wiem kiedy i byc może w tym cały sukces bo totalny luz i o ciąży nie myslalam w ogóle..

reklama
Czemu „byle nie codziennie”? mój ginekolog twierdzi, że najlepiej codziennie w dni około owulacyjne.
Mi też tak gadają ze nie codziennie...

Wkurzają mnie już te rozkminy kiedy w który dzień. I jeszcze może uważać żeby czasem się nie podnosić za bardzo od razu po żeby nie wyleciało...masakra ja chce tak po prostu bez tego myślenia....Kiedy to w końcu się stanie!?

Do góry