reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny właśnie dostałam wyniki dzisiejszych badań w związku z tym że nie wiem czy jestem już w nowym cyklu czy wciąż w starym czekam na okres... jeśli stary to 35dc jeśli nowy to 14dc. Lekarz powiedział że badania dadza odpowiedź ale nie powiedział co mogą oznaczać wyniki 🤦🏽‍♀️ jak myślicie? Raczej wciąż stary cykl, nie? z waszego doświadczenia jest coś co moze niepokoić? (Wizyta za 3 tyg dopiero) jaki progesteron świadczy o zblizającej lub odbytej owulacji?
Progesteron wskazuje na to że jesteś tuż przed okresem bo przed owu nie byłby tak wysoki, no chyba że jesteś zaraz po owu i dopiero sobie rośnie.....jednym słowem za 3 tygodnie lekarz będzie miał łatwiej bo wszystko się wyjaśni 😉.

reklama
Dziewczyny dostałam wyniki
Przyrost BHCG na poziomie 288% to nie za dużo? nie znam się na tym kompletnie.
W poniedzialek miałam 18,5 dziś 70,05
Nie za dużo. U mnie było prawie 300% z początkowego przyrostu 😊🙂 ogólnie nie ma za dużych przyrostów chyba,że to już wyzsza beta, przyrosty dalej ogromne to wtedy zaśniad może być ale na tym etapie jest super.

Dziewczyny właśnie dostałam wyniki dzisiejszych badań w związku z tym że nie wiem czy jestem już w nowym cyklu czy wciąż w starym czekam na okres... jeśli stary to 35dc jeśli nowy to 14dc. Lekarz powiedział że badania dadza odpowiedź ale nie powiedział co mogą oznaczać wyniki 🤦🏽‍♀️ jak myślicie? Raczej wciąż stary cykl, nie? z waszego doświadczenia jest coś co moze niepokoić? (Wizyta za 3 tyg dopiero) jaki progesteron świadczy o zblizającej lub odbytej owulacji?
No na pewno po tym można sądzić,że owu nie było.

Progesteron wskazuje na to że jesteś tuż przed okresem bo przed owu nie byłby tak wysoki, no chyba że jesteś zaraz po owu i dopiero sobie rośnie.....jednym słowem za 3 tygodnie lekarz będzie miał łatwiej bo wszystko się wyjaśni 😉.
No to ja już serio nie rozumiem co się wydarzyło w tym cyklu 🤦🏽‍♀️ kolejny spisany na straty 😭😭😭😭

Minimum 10 ale przy 10 to jest takie może było, może nie było. 8 dni po owulacji najlepszy wynik to granice 20 lub wyżej 🙂
Dziękuję za odpowiedź...

Troche się właśnie załamałam... kolejny cykl na starty, teraz 3 tyg czekanie na wizytę i nie wiadomo ile czekania na okres w takim razie... tak bardzo wierzyłam że w tym roku się uda, a tu niestety, trzeba będzie się zapisać do staraczek 2022 😭😭😭😭

Jedyny plus to widzę że udało się zbic kortyzol z 26 na 15 i wit d z 22 na 35 wiec chociaz tyle z tej mojej suplementacji 😪

Ja robiłam wczoraj progesteron bo dalej nie dostałam okresu i tez nie mam pojęcia o co chodzi. U mnie jest wynik 5,35😣

reklama
Do góry