reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Jest. Profilaktycznie wzięłabym leki.
Ja przy becie 18.7 miałam progesteron 30 a spadł potem do 17. Ale powtórz za 2 dni bete i progesteron. Może urośnie ale jednak poszłabym po duphaston czy luteine.
Mam duphaston w domu ale boje się cokolwiek brać bez konsultacji z lekarzem .. jeśli robiłam wczoraj betę i proga to powtórzyć jutro?
Już zaczęłam się stresować ....

reklama
Nie wiem co sie dzieje ale tak mnie brzuch boli od 2 dni a już 3 dni temu skończył mi się okres. Oczywiście jak 1 cykl starań to się coś zepsuło. Nie wierze po prostu. Wczoraj dopiero na wieczór mi przeszło, dziś już od samego rana mnie boli. Muszę przeciwbólowe brać. Nie wiem o co chodzi 😭😢 nigdy tak nie miałam....na bank się nie uda. Jak będzie mnie boleć jeszcze następne 2 dni to idę do ginekologa sprawdzić co się dzieje. Jedyne co to zaczęłam brać acard ale pisze jedynie o bólu żołądka a nie podbrzusza, mnie boli tak typowo okresowo.

Hej!
Ja w sobotę odkrylam torbiel kreotoczna ale ma podobno zniknac... Sksd wiadomo ze masz endometrialna?
Hej,
Konsultowałam się z dwoma lekarzami i każdy na podstawie usg rzucił "torbiel endometrialna". Dodatkowo na kontroli piersi (mam gruczolakowłókniaki) onkolog zerknął na usg i potwierdził te założenia. Oczywiście wiem, że pewność zyskam dopiero po laparoskopii i badaniu histo.

Byłam dzisiaj na badaniach. Zrobiłam pakiet nerkowy i mam wszystko bardzo niskie, ale mieszczące się w normach. Trochę mnie to niepokoi, a jak pójdę do lekarza z tymi wynikami to usłyszę, że skoro mieści się w normach to skierowania nie dostanę😑 A prywatnie to może za rok mnie przyjmą gdziekolwiek.

A można wiedzieć czemu jesteś po stracie? Może pisałaś na forum, ale gdzieś nie doczytałam. Długo się staracie? Też tak mam że chce być w ciąży a z drugiej strony boję się że znowu wydarzy się coś złego. Również trzymam kciuki za Ciebie. ♥️
Ja straciłam ciążę w 18tygodniu, po wielu latach starań. Ogólnie jestem po 3 poronieniach, ale ta ostatnia była w zaawansowanym stopniu, a dwie poprzednie do 10 tc.
Też miałam problemy podczas badań prenatalnych i podejrzenie ZD, że względu na to że na USG lekarz nie mógł wypatrzeć kości nosowej (poza tym wyniki i inne parametry piękne). Test pappa coś na poziomie 1:280, ale jestem po 35r.życia, także już ryzyko większe. Zrobiłam Nifty i zdrowa dziewczynka 🥰 Jednak nie było mi dane długo cieszyć się tym stanem..
Dlatego strasznie mi ciężko, bo z jednej strony chce być matką, a z drugiej jestem okropnie zlękniona tym, że sytuacja może się powtórzyć, a ja już się z tego nie podniosę 🥺

reklama
Ja straciłam ciążę w 18tygodniu, po wielu latach starań. Ogólnie jestem po 3 poronieniach, ale ta ostatnia była w zaawansowanym stopniu, a dwie poprzednie do 10 tc.
Też miałam problemy podczas badań prenatalnych i podejrzenie ZD, że względu na to że na USG lekarz nie mógł wypatrzeć kości nosowej (poza tym wyniki i inne parametry piękne). Test pappa coś na poziomie 1:280, ale jestem po 35r.życia, także już ryzyko większe. Zrobiłam Nifty i zdrowa dziewczynka 🥰 Jednak nie było mi dane długo cieszyć się tym stanem..
Dlatego strasznie mi ciężko, bo z jednej strony chce być matką, a z drugiej jestem okropnie zlękniona tym, że sytuacja może się powtórzyć, a ja już się z tego nie podniosę 🥺
Tak mi przykro.. Sporo przeszłaś. Sprawdzaliście czemu dochodzi do poronienia skoro zdarzyło się to aż trzy razy? Jakieś badania czy coś? Nie wiem jak to jest bo nigdy nie poroniłam. Ściskam mocno. W końcu się uda i będzie dobrze. ♥️

Do góry