reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Nikt tu nie mówi o braniu jak cukierki ale nie zaniepokoił by cię fakt ciąży przy progesteronie 11 gdzie norma jest od 11 do bodajże ponad 40? Raczej jest to słaby wynik...
U
Nie, dlatego że to norma dla CAŁEGO pierwszego trymestru. I tak w 3 tygodniu progesteron wynoszący 11, w 9 będzie wynosił 30. To wynik w normie, fizjologicznej, poprawnej, przy normalnej fazie i wydolności lutealnej.

Jeśli nic się nie dzieje (historia, poronienia, krwawienie) to należy to przyjąć za normę i nie leczyć zdrowej ciąży, przez to że wynik jest w dolnej granicy fizjologicznej ciąży.
Taki wynik nie oznacza niedomogi lutealnej.

Pamiętam jak testowałam ostatnio. To biel vizira, dzien po nie testowałam. I na 3 dzien znowu zatestowlaam i slaba kreska. A nadzieje i przeczucie miałam, że sie udalo. Takze jeśli masz twarda glowe i nadzieje to testuj sobie dzieb po dniu, moze akurat. 3mam kciuki
Dzień po terminie miesiączki tak? Właśnie nadzieję jakąś mam ale nie duża. Widzę jakby kilka przesłanek podobnych do pierwszej ciąży. Ale niektóre rzeczy się różnią. Więc tak naprawdę okaże się. W pierwszej ciąży zaliczyłam bladziocha w w terminie @

Załączniki

• E45E4B9B-4740-466A-92E5-50684ED2BFA0.jpeg
    E45E4B9B-4740-466A-92E5-50684ED2BFA0.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 113
Zawsze miałam totalna biel wizyra nawet pod światło coś cokolwiek nic - a tu jednak strasznie blady chociaż zarys :p i ciężko temu fotkę strzelić

reklama
Do góry