reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Co do płci to tutaj nie ma co zgadywać. Mogę sobie dać rękę uciąć już nawet dziś, ale ja nigdy w życiu nie będę miała córki. Nie umiem tego wytłumaczyć, ale wewnętrznie czuje że choćbym miała 5 czy 10 dzieci to i tak sami chłopcy 🤣🤣
Tak jak moja siostra jest skazana na płeć żeńską, tak ja czuję że ja na płeć męską.

Jeszcze wczoraj mój syn: mamo, a dlaczego Ty nie możesz urodzić córki? A ciocia ma 3 🤣🤣
Także on już chyba sam o tym wie doskonale🤣🤣😂😂

Ja też tak kiedyś myślałam ;) Bo u nas w rodzinie są sami chłopcy. U mnie to ja byłam w końcu jakimś przełamaniem - ale u męża przełamania brak. Jak byłam w pierwszej ciąży bardzo chciałam dziewczynkę, ale czułam że to będzie chłopiec, wiec ziobro zaskoczenia na USG. Druga ciąża to samo - miałam poczucie, że znowu pewnie będzie chłopak, nawet chciałam, zostawiłam sobie sporo rzeczy po synku. No i w 19tc szok bo dziewczyna ;) Teraz nie mam chęci w sumie na żadną. Obie są dla mnie okej - no poza moim marzeniem czyli bliźniaki chłopak i dziewczynka. No ale tu szans nie ma

reklama
Przy Twoich problemach ciężko powiedzieć - warto było by coś dodać do tego jak temperatura czy obserwacja śluzu. Ale najlepiej jednak chodzić po prostu na monitoring bo to w 100% potwierdzi czy jest w tym miesiącu owu czy nie
Dopiero na poniedziałek udało umówić mi się do ginekologa, żeby sprawdzić co tam się dzieje, a do tego czasu będziemy się starać, żeby nie przeoczyć. Ogólnie moja ginekolog kazała pokazać się dopiero w grudniu u niej, bo czekamy na działanie inozytolu.
No wlansie przed wizyta miałam śluz taki owulacyjny a na wizycie dowiedziałam się ze owulacji nie ma a szyjka śluz wszystko pokazuje jakby już była i jest faza poowulacyjna, ja już czasami nic z tego nie rozumiem 🥺

Ja mam dzisiaj mega słaby dzień. Jest mi strasznie smutno nie wiem z jakiego powodu, mam okropnego doła i chce mi się płakać. Mam dosyć już życia na tej diecie z powodu hiperinsulinemii. Nie rozumiem czmeu mnie to spotkało tym bardziej, że zawsze odżywiałam się zdrowo, byłam wysportowana i jestem bardzo szczupła. Jakby już nie wystarczyła ta zasra*a endometrioza, sibo i kilka innych spraw 😭😭😭 przepraszam za to użalanie się ale chcialabym w tym smutnym dniu pocieszyc sie chociaz ciastkiem a nie moge bo bede potem umierac po skoku insuliny 😫😓
Czasami takie dni przychodzą i wg mnie lepiej się wyżalić, popłakać niż tłamsić emocje, które i tak "wybuchną" w najmniej oczekiwanym momencie 😉
Trzymaj się i głowa do góry 😘

Nie wiem czy chodzilo ci o witaminy na starania? Jesli tak ti prenatal uno jesli już kompleks ale jednak najlepuej kupic kazda z osobna z dobrych firm 🙂 co do wlosow badalas tarczyce, ferrytynę, hematokryt i żelazo?
Tarczyca badania kilka razy. Jest ok, tej reszty nie badałam. Dołożę do listy badań, dziękuje 😊
Może być na starani ale tez ogólnie dla zdrowotności :D

A co do nastrojów - mój jest do dupy. Po pierwsze od połowy września mamy jakąś niekończącą się historię z chorobami. Na zmianę ciągle ktoś jest chory. Więc i lipa ze staraniami i ogólne wkurzenie. Do tego dzisiaj Młody zgubił gdzieś klucze od domu. Jak się nie znajdą to wymiana drzwi, furtek itd. pewnie z 10 tys. No po prostu MASAKRA
Nie daję sobie już rady z tym jego nieogarnięciem, po prostu w głowie mi się nie mieści, że można tak nie myśleć :mad:

reklama
Do góry