reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Jeśli chodzi o wit D to Wam powiem tak. W tym roku wzięłam sobie działkę kupiłam, takie haszcze, pokrzywy równe ze mną, roboty było od groma całe lato po pracy, cały urlop od rana do wieczora zasuwa łam na działce, a jeszcze wzięłam ja ogromną. Trzeba było ręcznie równać teren, 2 kontenery śmieci były ponad, kopać, tydzień ja grabilam po glebogryzarce.. Ale za to robiłam sobie ostatnio poziom wit D i co? Mam 92 😄 norma powyżej 30
Norma 30 w Polsce to smieszna norma 😅 zdrows osoba powinna miec 150 👍🏻👍🏻👍🏻zalezy jakich lekarzy sie słuchać. Tych którym zalezy na zdrowiu pacjenta czy tych którzy kieruja sie tylko tabelkami

reklama
Bardzo ładny wynik 🙂 bylebyś nie przekroczyła 100, bo wtedy to nadmiar czy toksyczna dawka.

Mój synek mnie wczoraj zagiął. Odrabialiśmy wczoraj lekcje i nagle zaczął mówić że chciałby rodzeństwo i czy w moim brzuchu jest jakieś dziecko😆
no cóż mam nadzieję że tak😅

Toksyczna dawka serio 😅😅😅? Ja to chyba jednak mam inna wiedzę ale okej 😉

A ile jesteś po owulacji?
Jeśli dziś ten cień cienia był ciążowy to jutro powinno być już widać gołym okiem
Wiesz co, monitoringu nie miałam więc mogę jedynie zakładać że owulacja była 24/25 październik czyli 9-10 dpo (oczywiście potwierdzony pęcherzyk dominujący + testy owu). Czekam jeszcze na wynik proga 😌

Bardzo ładny wynik 🙂 bylebyś nie przekroczyła 100, bo wtedy to nadmiar czy toksyczna dawka.

Mój synek mnie wczoraj zagiął. Odrabialiśmy wczoraj lekcje i nagle zaczął mówić że chciałby rodzeństwo i czy w moim brzuchu jest jakieś dziecko😆
no cóż mam nadzieję że tak😅
Tak wiem, że za dużo też źle, ale toen wynik jest typowo od słoneczka, nie brałam nic dodatkowo, więc wpływu za dużego na to nie miałam. 🤣 Dziewczynki poradzicie mi coś z tą biocenoza?

Tak jest sens. Większa część populacji ma mutację mthfr. Nie toleruje się wtedy zwykłego kwasu foliowego, jest on toksyczny i powoduje m.in wzrost homocysteiny. Mutacja ta i branie zwyklej formy kwasu foliowego bardzo zwieksza szanse na urodzenie chorego dziecka np na zespol downa. Ja o tej mutacji dowiedziałam się badając trombofilię. Poziom kwasu foliowego był w normie a mutację mam. Dlatego bezpieczniej brać folian niż kwas foliowy bo jest użytkowany przez twój organizm a zwykły się magazynuje i jest toksyną.
Folian zamówiony 🙈
Czytam że ta mutacja może mieć wpływ na osłonki mielinowe a ja ostatnio mam problem z parestezjami...

reklama
Hej Staraczki!
Jestem tu nowa,ale od pewnego czasu już Was czytam, mam 27 lat i z mężem zaczynamy starać się o pierwszego dziudziutka. Niestety choruje na Hashimoto i pcos, ale o tych chorobach wiem już od długiego czasu wiec wszystko mam pod kontrola ginekologa-endokrynologa. Aktualnie wyniki badań są wyprowadzone na prostą wlasnie ze względu na starania. Byłam 3 tyg temu u ginekologa sprawdzić co sie znowu stało ze mam tak długi cykl ( przyznam przestałam brać mioinozytol, który bardzo wyregulowal moje miesiączki) okazało się ze nie ma owulacji, a szyjka,
Śluz wszystko wygladalo jak na fazę II po owulacji już. Tak wiec od 3 tygodni sumiennie przyjmuje duże dawki inozytolu i kwasu foliowego i zaczęłam robić testy owulacyjne, bo pobolewac zaczął mnie brzuch i czuje jajniki, dodatkowo pojawiło się dużo śluzu. Miałabym do Was prośbę abyście spojrzały swoim fachowych okiem na te testy bo ja mam wrażenie ze widze coś czego nie ma ( wiecie jak to jest, tak bardzo chcesz ze naginasz rzeczywistość) ;) z góry dziękuje
Od lewej: zdjecie z dzisiaj, zdjecie z wczoraj, zdjecie z zeszłego czwartku (najbardziej blada).

Załączniki

• 5235AF7B-BAD3-40AE-B2B6-12FDB3A4C196.jpeg
    5235AF7B-BAD3-40AE-B2B6-12FDB3A4C196.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 77
Do góry