reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

O matko to faktycznie jak na tak młody wiek masz dużo ale to dużo dolegliwości i chorób 😪😪😪😪 aż Cię podziwiam że chcesz zajść w ciążę bo to jednak potrafi dołożyć kolejnych 😅ale co tam wymioty rozstępy blizna po CC . Nie ma jak ten pierwszy płacz i usmiech dziecka ❣😍
No wlasnie dla tego pierwszego placzu, usmiechu, slowa mama warto przejsc wszystko ❤ zawsze mi sie marzylo miec 4 dzieci ale po drugim jak sie uda to spasujemy przez moje zdrowie. Choc kto wie moze kiedys nas życie zaskoczy 🥰 zawsze chcialam miec taka niespodzianke typu spozniony okres, 2 kreski na tescie, strach i radosc jednoczesnie ale z pozytywnym zakonczeniem bo jak synek mial 3 miesiace to spotkala mnie taka sytuacja ale to kolejna biochemiczna byla 😭 bylam tak zalamana tą stratą że mojemu sie przyznalam po 4 miesiacach dopiero 😔

reklama
Również mam w dodatku nietolerancję laktozy i nabiału także chyba nic wiecej nie trzeba dodawac jakim jestem przegrywem 🤦‍♀️ czuje że zdrowie zniszczyly mi antybiotyki ktore w zyciu bralam i izotek (bardzo silny lek) bo po nim tak na prawde zaczelo sypac sie moje zdrowie. Przed braniem izoteku nic mi nie dolegało, kompletnie nic a potem nagle bolesne okresy, diagnoza endometriozy, sibo, nerwicy, depresji, nietolerancja laktozy i nabiału, przepuklina przełyku, zapalenie żołądka i jelit. Dosłownie wszystko po izoteku się posypało. Czuje że to jego wina 😔😪😭
Kiedyś proponowano mi ten lek. Miałam wtedy 18 lat. Jak przeczytałam skutki uboczne to zrezygnowałam. Uznałam, że wolne żyć z nieidelna cera. Nie miałam jakichś mocnych problemów. Później słyszałam właśnie dużo takich historii jakie on sieje supstoszenie w organizmie. Bardzo współczuję i podziwiam za siłę mimo wszystko ❤️❤️

Kiedyś proponowano mi ten lek. Miałam wtedy 18 lat. Jak przeczytałam skutki uboczne to zrezygnowałam. Uznałam, że wolne żyć z nieidelna cera. Nie miałam jakichś mocnych problemów. Później słyszałam właśnie dużo takich historii jakie on sieje supstoszenie w organizmie. Bardzo współczuję i podziwiam za siłę mimo wszystko ❤️❤️
Ja miałam dramat z cerą. Płakałam dzień w dzień, nie chciałam wychodzić z domu, nie pomagało kompletnie nic zreszta nawet izotek nie pomogl. Przeszlo mi o dziwo dopiero w polowie ciazy i do tej pory nie ma rewelacji ale wedlug mnie jest super. Oprocz okropnego tradziku ropnego mialam cere taka, że aż opływała tłuszczem. Byłam zdesperowana,miałam 16 lat a walczyłam u dermatologów z tym dziadostwem od 10 roku życia. Ogolnie tragicznie przechodzilam okres dojrzewania. Wlosy zaraz po umyciu tak samo jakby oblane olejem, pociłam sie tak że smierdzialam gorzej jak bezdomny juz 10 minut po kąpieli...nie powiem w jakim stanie psychicznym bylam...nastolatka ktora chciala sie spodobac komus bo w okolo piekne dziewczyny a tymczasem u mnie bylo tak 😪 o dziwo mój mnie pokochał w takim stanie...nie wiem jakim cudem to się stało,nie widzial tego wszystkiego. Mowi ze zawsze bylam dla niego piekna i jemu nie przeszkadza we mnie nic. Teraz na szczescie i tradzik minal i te tluste wlosy, cera, poty. Najbardziej w zyciu sie boje ze moje dzieci beda przechpdzic przez to samo 😭😭😭 licze ze tu qezma geny po swoim tacie bo on 0 takich problemow,ogolnie czlowiek oaza spokoju i pozytywnego myslenia...zastanawiam sie nawet jak mozna tak pozytywnie w zyciu myslec i byc spokojnym. Jego nic nie jest w stanie zdenerwowac, mowie wam, kompletnie nic!

Ja miałam dramat z cerą. Płakałam dzień w dzień, nie chciałam wychodzić z domu, nie pomagało kompletnie nic zreszta nawet izotek nie pomogl. Przeszlo mi o dziwo dopiero w polowie ciazy i do tej pory nie ma rewelacji ale wedlug mnie jest super. Oprocz okropnego tradziku ropnego mialam cere taka, że aż opływała tłuszczem. Byłam zdesperowana,miałam 16 lat a walczyłam u dermatologów z tym dziadostwem od 10 roku życia. Ogolnie tragicznie przechodzilam okres dojrzewania. Wlosy zaraz po umyciu tak samo jakby oblane olejem, pociłam sie tak że smierdzialam gorzej jak bezdomny juz 10 minut po kąpieli...nie powiem w jakim stanie psychicznym bylam...nastolatka ktora chciala sie spodobac komus bo w okolo piekne dziewczyny a tymczasem u mnie bylo tak 😪 o dziwo mój mnie pokochał w takim stanie...nie wiem jakim cudem to się stało,nie widzial tego wszystkiego. Mowi ze zawsze bylam dla niego piekna i jemu nie przeszkadza we mnie nic. Teraz na szczescie i tradzik minal i te tluste wlosy, cera, poty. Najbardziej w zyciu sie boje ze moje dzieci beda przechpdzic przez to samo 😭😭😭 licze ze tu qezma geny po swoim tacie bo on 0 takich problemow,ogolnie czlowiek oaza spokoju i pozytywnego myslenia...zastanawiam sie nawet jak mozna tak pozytywnie w zyciu myslec i byc spokojnym. Jego nic nie jest w stanie zdenerwowac, mowie wam, kompletnie nic!
Doskonale Cię rozumiem. Ja walczę z trądzikiem od 10 roku życia. Mam lat prawie 28. I już tyle przepłakałam bo wszędzie, w pracy, w szkole, liceum studia, inna praca, znajomi. WSZĘDZIE byłam jedyna z problemami z cera. I do tej pory one są. Żadne leki nie pomagają, żadne preparaty.. czasem jest super przez np. Dwa tydodnie a potem znów dramat. Włosy Rez mi się przetłuszczają, ale zauważyłam ze jak po umyciu zaraz je wyduszę to o dziwo jest lepiej 🤔 ale za to strasznie mi wypadają.. mam łyse placki na głowie..robią ni się tak ranki i porę strupy a ja je maniakalnie rozdrapuje.. nie mawiać o twarzy..

Doskonale Cię rozumiem. Ja walczę z trądzikiem od 10 roku życia. Mam lat prawie 28. I już tyle przepłakałam bo wszędzie, w pracy, w szkole, liceum studia, inna praca, znajomi. WSZĘDZIE byłam jedyna z problemami z cera. I do tej pory one są. Żadne leki nie pomagają, żadne preparaty.. czasem jest super przez np. Dwa tydodnie a potem znów dramat. Włosy Rez mi się przetłuszczają, ale zauważyłam ze jak po umyciu zaraz je wyduszę to o dziwo jest lepiej 🤔 ale za to strasznie mi wypadają.. mam łyse placki na głowie..robią ni się tak ranki i porę strupy a ja je maniakalnie rozdrapuje.. nie mawiać o twarzy..
Współczuję 😔❤❤❤
Ja w dużym stresie np wczorajsza akcja z sąsiadką wyciskam na twarzy wszystko naqet to czego sie nie da i potem mam takie czerwone placki, że nie idzie na drugi dzień nawet podkładem zakryć. Paznokcie obgryzione 😭 co ten stres robi z człowiekiem i jak wygląd potrafi niszczyć zdrowie psychiczne. Mówi się niby, że nie wygląd najważniejszy a to co masz w sercu...nie prawda! Każdy pierwsze co to patrzy na wygląd, nie oszukujmy się...każdy

Ja mam dzisiaj mega słaby dzień. Jest mi strasznie smutno nie wiem z jakiego powodu, mam okropnego doła i chce mi się płakać. Mam dosyć już życia na tej diecie z powodu hiperinsulinemii. Nie rozumiem czmeu mnie to spotkało tym bardziej, że zawsze odżywiałam się zdrowo, byłam wysportowana i jestem bardzo szczupła. Jakby już nie wystarczyła ta zasra*a endometrioza, sibo i kilka innych spraw 😭😭😭 przepraszam za to użalanie się ale chcialabym w tym smutnym dniu pocieszyc sie chociaz ciastkiem a nie moge bo bede potem umierac po skoku insuliny 😫😓
Nie przejmuj się, ja też mam kiepski dzień, a właściwie drugą połowę dnia. Jadąc do gina rozwalilam lusterko w samochodzie a potem się wysiedzialam ponad 2h w poczekalni bo takie opóźnienie. Gin mówi że nie wie z czego mógł być ten ból i czy na pewno była ta torbiel (pęcherzyk 36mm) bo w prawym jest teraz 18 a w lewym chyba 25 🤔 no i że jak nie przyjdzie @ przez trzy tygodnie to mam przyjść a tak to czekać i obserwować czy następne cykle będą normalne. @ nadchodź! Ale już! 🙅

Dziewczyny jaki bierzecie kwas foliowy? Wspomagacie go jeszcze witaminą D3?
Najlepiej folian a nie kwas foliowy.
Ja aktualnie z firmy aliness ale wcześniej z naturell i wyniki też były ok. Ładnie zbiło homocysteinę. Witaminę d biorę 10 kro0li vigantolu bo miałam na dolnej granicy mimo tego, że codziennie od poltorej roku biore 4 krople.

Najlepiej folian a nie kwas foliowy.
Ja aktualnie z firmy aliness ale wcześniej z naturell i wyniki też były ok. Ładnie zbiło homocysteinę. Witaminę d biorę 10 kro0li vigantolu bo miałam na dolnej granicy mimo tego, że codziennie od poltorej roku biore 4 krople.
Dla mnie mój ginekolog polecił pregna start, zastanawiam się czy nie dodać do tego D3

reklama
Do góry