reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja tez zobaczę jak to po monitoringu, ale skok temp. w dniu pozytywnego testu miałam. Zobaczę po monitoringu moim 1 w życiu czy faktycznie tak jest. Natomiast jak rozjeżdża się temp. I testy, to biorę pod uwagę temp. Chyba wiarygodniejsza.
U mnie właśnie nie ma szans mierzyć temperatury bo wstaje bardzo różnie (małe dziecko) i się nie wysypiam w sensie miewam pobudki bo synek wstaje i wtedy temperatura jest nie miarodajna także na testach owulacyjnych się opieram.

Najbardziej mnie martwi to, że prawdopodobnie w lewym jajowodzie mam zrosty a teraz owulacja była z prawego. W ogóle podejrzenie, że lewy w ogóle śpi. Tak mi się wydawało właśnie bo co miesiąc na owulację boli tylko prawy jajnik. Czyli dobrze, że nie czekamy dłużej ze staraniami bo za kilka miesięcy może być tak, że naturalnie nie będzie szans. Ah ta ****** endometrioza. Synek też był z prawego jajnika czyli lewy już może od dobrych kilku lat nie działa. I chyba przyrośnięty do jelit 🙄 długo lekarz grzebał żeby go z pod nich zobaczyć. Ale wygląda normalnie więc chociaż to. Boję się, że będzie pozamaciczna jak nagle go ruszy do działania

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Niestety dziś nie mam takiej opcji, a lekarz też prosił o wynik z jutra, także muszę czekać do rana tak czy siak🤷🏼‍♀️
Trzymam kciuki żeby jednak jutro była o wiele wiele wyższa.
Głupio może przytaczać własną historie bo to na pewno bardzo rzadkie przypadki - ale mnie jedna beta wyszła niższa niż poprzednie, na drugi dzień wyższa o kilka tysięcy. Błąd labu….

A słuchajcie dziewczyny zauważyłam że pare msc z rzędu boli mnie jeden jajnik na owulacje 🤔. Tzn. Ostatnie pół roku bolał lewy jak byłam u ginek to lewy był pusty to bylo jakis tydzien przed okresem a prawy mial pare pęcherzyków. Od tamtej pory czuje owulacje tylko z prawego jajnika każdego miesiąca 🤔teraz w sumie to 3 raz... nie wiem o co kaman czy to jest normalne? Z tego co wiem to jajniki powinny na zmiane owuluować.

A słuchajcie dziewczyny zauważyłam że pare msc z rzędu boli mnie jeden jajnik na owulacje 🤔. Tzn. Ostatnie pół roku bolał lewy jak byłam u ginek to lewy był pusty to bylo jakis tydzien przed okresem a prawy mial pare pęcherzyków. Od tamtej pory czuje owulacje tylko z prawego jajnika każdego miesiąca 🤔teraz w sumie to 3 raz... nie wiem o co kaman czy to jest normalne? Z tego co wiem to jajniki powinny na zmiane owuluować.
Wlasnie napisalam kilka postow wyzej ze u mnie tez tylko prawy boli i jak sie okazuje prawdopodobnie lewy sobie po prostu śpi z tym, że mam endometriozę i jest bardzo duża możliwość, że ma on zrosty bo i przy badaniu ginekologicznym i seksie czuje tam ból plus lekarzowi cięzko było go znalezc z pod jelita

Wlasnie napisalam kilka postow wyzej ze u mnie tez tylko prawy boli i jak sie okazuje prawdopodobnie lewy sobie po prostu śpi z tym, że mam endometriozę i jest bardzo duża możliwość, że ma on zrosty bo i przy badaniu ginekologicznym i seksie czuje tam ból plus lekarzowi cięzko było go znalezc z pod jelita

Hmm no właśnie dziwne to troche hehe bo u mnie jak widać działa jeden az sie opróżni a potem dopiero drugi 🤷🏼‍♀️🤔

Na zmianę nie musi oznaczać że co drugi miesiąc... Ja np potrafię mieć 3 miesiące z rzędu z lewego po czym odezwał się na 1 miesiąc prawy potem lewy a potem oba jednocześnie mialy pęcherzyki ale owulka poszła znów z lewego 🤣

reklama
Przed chwilą robiłam 😁 jeszcze tylko powtórzę popołudniu z facelle i porównam 😉
Te testy zamawiałam z aliexpress i myślałam że są trefne, bo raz sie pojawiała jakaś kreska, potem nie i tak w kółko. Od kilku dni wychodziła widoczna kreska, ale to nie był jeszcze pozytyw. Dopiero dzisiaj widać.
Poza tym wypoczęliśmy, wypiliśmy trochę winka i piwka grzanego, ogółem mówiąc wyluzowaliśmy. Teraz to jedynie modlitwa zostaje🙈🙈😆

Załączniki

• 20211024_134946.jpg
    20211024_134946.jpg
    48,2 KB · Wyświetleń: 65
Do góry