reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Hej dziewczyny. Mam dosyc nietypowe pytanie chyba :) czy można sie starać podczas okresu??? Moje pytanie wynika z mojej obecnej sytuacji, gdyż po raz kolejny po stymulacji zapewne bede miala owulacje 7-8 dzien cyklu, a dziś mam 5 i zaakakujaco dalej mam okres. Zazwyczaj mialam @ 3-4 dni... a w tym cyklu niespodzianka i na razie nie zapowiada sie zeby @ miala sie skonczyc. Dzisiaj bylam na monitoringu i okazalo sie, ze pecherzyk w 5dc ma 15x15.... gin odradzila mi starania, zeby sie nie nabawic zadnej infekcji, a do tego powiwdziala, ze skoro partner ma średnie wyniki nasienia to jego zolnierzyki nie podolaja zadaniu przez @... sama juz nie wiem... szkoda mi tracic kolejnego cyklu...

reklama
Pewnie, tu każda ma swoje zdanie i jest szanowana na to. Tu wypowiadają sie i ciężarne i mające dzieci i każda to szanuje. A tam niestety ciężka aura panuje, dlatego witaj sie z nami. 😉
Bardzo ciężka aura, dla mnie to forum jest przede wszystkim by się wspierać i mieć kontakt z osobami które są w podobnej sytuacji i rozumieją nasze emocje. A informacje też, ale do samych informacji to służą artykuły, które się tylko czyta.

A więc jestem Magda, lat 29, mąż 31. 10 lat się nie zabezpieczamy, od 6 zajęliśmy się problemem na poważnie. W 2016 roku zaszłam w ciążę akurat wtedy gdy podjęliśmy decyzję o wizycie w klinice, ale tak wtedy nie dojechaliśmy. Nam trochę utrudnia wszystko praca wyjazdową za granicę mojego męża. W 7 tyg byłam na wizycie biło serduszko, gdy poszłam na następną w 12 tc okazało się że serce nie bije. Rozpacz okropna. W szpitalu wywoływali mi poród i do tego łyżeczkowanie. Ale to dzięki lekarzowi jednemu który w trakcie podawania narkozy krzyknął ze jestem młodą, bo Pani doktor mi na siłę by otworzyła szyjkę, i nie miałabym już nigdy szansy donosić ciąży. W 2017 roku byliśmy w klinice, słabe nasienie męża. Mąż brał leki, ale lekarz powiedział że wątpi że da się poprawić, bo jest uszkodzony nabłonek, mąż ma wysokie lh i fsh. Ja mam niewielkie problemy z prolaktyna. Potem zrobiliśmy sobie rozerwę, nadszedł kryzys, myślałam że się w głowie blokuję, bo przecież raz się udało. Tydzień temu znowu pojechaliśmy do kliniki. Okazało się że mam trochę niskie amh, ale ja dostałam pierwszej miesiączki w wieku 9 lat, to podejrzewałam że może tak być, ale straszny to był cios. Lekarz powiedział że mam zrobić hsg i lecimy z inseminacja. Bo mąż nie ma tragedii i jeśli chodzi o naturalne starania to owszem jest w stanie zapłodnić ale raz na kilka lat. Oczywiście bierzemy też pod uwagę in vitro

Hej dziewczyny. Mam dosyc nietypowe pytanie chyba :) czy można sie starać podczas okresu??? Moje pytanie wynika z mojej obecnej sytuacji, gdyż po raz kolejny po stymulacji zapewne bede miala owulacje 7-8 dzien cyklu, a dziś mam 5 i zaakakujaco dalej mam okres. Zazwyczaj mialam @ 3-4 dni... a w tym cyklu niespodzianka i na razie nie zapowiada sie zeby @ miala sie skonczyc. Dzisiaj bylam na monitoringu i okazalo sie, ze pecherzyk w 5dc ma 15x15.... gin odradzila mi starania, zeby sie nie nabawic zadnej infekcji, a do tego powiwdziala, ze skoro partner ma średnie wyniki nasienia to jego zolnierzyki nie podolaja zadaniu przez @... sama juz nie wiem... szkoda mi tracic kolejnego cyklu...
Jasne starajcie sie. Okres w niczym nie przeszkadza o ile tylko nie boli 😊 czasem bywa tak, że przy nieregularnych cyklach owulacja jest zaraz po okresie 🙂

A u mnie dzisiaj 16 dc boli mnie podbrzusze więc albo owulacja sie opóźniła i dziwnie sie objawia 😅zwykle mega ból jajnika i ogólnie jestem nie do życia. Albo była wczesniej jednak jak mnie ten jajnik napierniczal 😅a teraz cos sie dzieje 🙈😅 ahhh człowiek sobie tylko nadzieje robi. Mówię wam dziewczyny ja osiwieje👵

Ja słyszałam historie o tym jak niektóre dziewczyny zaszły w ciążę podczas okresu. Mi się wydaje że tu tylko i wyłącznie chodzi o wasz komfort i jeśli nie ma z tym problemu, to nic nie stoi na przeszkodzie

A u mnie dzisiaj 16 dc boli mnie podbrzusze więc albo owulacja sie opóźniła i dziwnie sie objawia 😅zwykle mega ból jajnika i ogólnie jestem nie do życia. Albo była wczesniej jednak jak mnie ten jajnik napierniczal 😅a teraz cos sie dzieje 🙈😅 ahhh człowiek sobie tylko nadzieje robi. Mówię wam dziewczyny ja osiwieje👵
Ja to jestem ciekawa ile mam siwych włosów, bo pod farba to nie widać 😂

reklama
Kazda z nas chyba zna to uczucie 😁

Do góry