reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Szczerze nie wiem. Tym razem wybrałam klinike niepłodności bo wcześniej zapisywałam go gdzies indziej ale strasznie daleko było. Na pewno ten tes mar, kształt, ruchliwość i liczba. Z tego co patrzyłam to nigdzie nie pisało o fragmentacji. Wybrałam to miejsce bo mieli najbardziej rozszerzone ale o fragmentacji tez nie pisze. Szukalam teraz jeszcze po tamtych klinikach i tez nie widze

Zwykle jest to osobne badanie, kosztuje drugie tyle co rozszerzone nasienia, ale wolałam zapytać.

reklama
100e za to wszystko to chyba nie jest tak źle, nie?
Nie mam pojęcia 🙈 nie znam się na cenach badań nasienia. Nie wiem jaki koszt w polsce. Tutaj między 80 a 100€ właśnie. W momencie gdy oszczędzamy na budowę domu to 100€ jest wysoką kwotą 😂 dawniej 100€ szło od tak i się nie przejmowałam każdym centem 😅 ale wiadomo w tym temacie nie ma co oszczędzać więc wzięm tam gdzie mieli najdrożej 🤣🤣🤣 liczę, że za ceną idzie jakość 😅

Nie mam pojęcia [emoji85] nie znam się na cenach badań nasienia. Nie wiem jaki koszt w polsce. Tutaj między 80 a 100€ właśnie. W momencie gdy oszczędzamy na budowę domu to 100€ jest wysoką kwotą [emoji23] dawniej 100€ szło od tak i się nie przejmowałam każdym centem [emoji28] ale wiadomo w tym temacie nie ma co oszczędzać więc wzięm tam gdzie mieli najdrożej [emoji1787][emoji1787][emoji1787] liczę, że za ceną idzie jakość [emoji28]

Ceny w pl mniej więcej podobne (w przeliczeniu) [emoji6]

Hej dziewczyny :) u mnie 12 dni do @. Testowania nie ma, bo nie było owulki. Zrobiłam zlecone badania przez gina, zobaczymy co wyjdzie. Zabraliśmy się za remont i przeniesienie sypialni w druga czesc mieszkania, może jakas dobra energia tam na nas spłynie i będę pomykać z brzuszkiem niebawem 😂 totalny luz, nawet nie mam testów żadnych w zanadrzu. Będzie co ma być 😄

Czy tylko ja nigdy, ale to nigdy nie rozbierałam spermy mojego partnera na czynniki pierwsze ? 🤣🤣
Oj nie tylko ty, już widzę minę męża gdy prześwietlam jego spermę zwłaszcza przy nim 🤣 ale faktycznie, nigdy nie zauważyłam grudek, ani niczego co zmusiłoby mnie do większego zagłębienia się w temat.

Ostatnia edycja:
To nigdy ci z pochwy po stosunku sperma nie wypływa na posciel czy majtki? My aby nie pobrudzić poscieli zawsze podkładamy coś jak partner wyciąga penisa bo od razu leci wodospad. W tym wypadku były to jego bokserki 🙈 a ja poleciałam z nimi między nogami siku. Jak sikałam to trzymałam je w ręce i spojrzałam. Teraz mnie w takim razie zastanawia czy z ciebie nie wypływa czy dajesz jej nasiąknąć w to co jest pod tobą 😳
Mi nic nie wypływa nawet jak leżę dłuższa chwilę lub chodzę - dopiero jak po stosunku idę siku i wtedy wylatuje wszystko

Mi nic nie wypływa nawet jak leżę dłuższa chwilę lub chodzę - dopiero jak po stosunku idę siku i wtedy wylatuje wszystko
To u mnie zawsze od razu wypływa a potem jeszcze przez dobre kilka godzin po trochę. Aż ciekawa jestem jaki wynik bedzie. Ale jakos mam wrażenie, że może być średni lub słaby. Mój wierzy w siebie i nawet zrobiliśmy zakład 😂 on sądzi, że ma ekstra pływaków. Jak się pomyli będzie jadł to co mu ugotuję 🙈 a on nie lubi zdrowego jedzonka. Woli odgrzewaną pizzę czy np gotową lasagne 😑 do tego piwko i joint...także szału myślę nie będzie a jak będzie to się mocno zdziwię 😃😅

Mnie ja dziś boli brzuch jak na Okres wiec dziś może się pojawić. Pierwszy raz mam tak ze nie wiem kiedy ma przyjść bo naklejałem w aplikacji informacje o owu i się pomieszało. Ale myśle ze 90% dzisiaj. Kolejny cykl zacznę z clo ale już bez żadnych nadziei 😞

reklama
Mnie ja dziś boli brzuch jak na Okres wiec dziś może się pojawić. Pierwszy raz mam tak ze nie wiem kiedy ma przyjść bo naklejałem w aplikacji informacje o owu i się pomieszało. Ale myśle ze 90% dzisiaj. Kolejny cykl zacznę z clo ale już bez żadnych nadziei 😞
U mnie 31 dc okresu brak. Już w niedzielę byłam pewna że na 100 % będzie w poniedziałek i nic. Także nie wiem i nie rozumiem nic kiedy była ta owu bo objawy typowe na owulacje ostatnio miałam w listopadzie. Także nie mam już złudzeń i sił na to wszystko. Mam wrazenie że ta luteina 16 -25 dc nic nie daje. Bo cykle się nie wyregulowały jakos specjalnie. Ostatni miałam 29 dniowy...
Test dzisiaj oczywiście bialy.

Do góry