reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

U nas 4 rok starań się rozpoczął. Też nie mam siły na to wszystko. Jeszcze mój maz średnio jest wspierający...tez mu ręce opadają na to wszystko. Ja go kontroluje ciągle co je, a on po kryjomu kupuje sobie słodycze. I jak ja się o tym dowiaduje to szlag mnie trafia i ciągle sprzeczki. Witaminy ma lykac i robi to z wielkim bólem, tak samo codziennie musze pytać czy wziął...nie rozumiem czy on nie może chociaz tyle zrobić...

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze myślę o tym hsg niby mam skierowanie z Gamety, ale mój gin mówi, że skoro byłam w ciazy to, żeby nie robić.
Jeszcze ta laparoskopia jest i to może by mi się udało jakoś na NFZ zrobić...

U nas 4 rok starań się rozpoczął. Też nie mam siły na to wszystko. Jeszcze mój maz średnio jest wspierający...tez mu ręce opadają na to wszystko. Ja go kontroluje ciągle co je, a on po kryjomu kupuje sobie słodycze. I jak ja się o tym dowiaduje to szlag mnie trafia i ciągle sprzeczki. Witaminy ma lykac i robi to z wielkim bólem, tak samo codziennie musze pytać czy wziął...nie rozumiem czy on nie może chociaz tyle zrobić...
Ja się tak zastanawiam.. bo dużo tutaj dziewczyn pisze, ze pilnuje chłopa z dieta i witaminami itp.. i się wkurzacie, ze oni tego nie łykają. Czy Wasze chłopy maja jakieś niedobory witami itp ? Bo mój ma wyniki dobre, niedoborów nie ma wiec nie ma ciśnienia na leki, z dieta czasem go pilnuje głównie z napojami gazowanymi i fast food ale to tez bardziej w kwestii ogólnie zdrowia. Jakbym miała jeszcze ja i chłop rezygnować z jakiegoś jedzenia czy kazac mu brać witaminy głównie z powodu starań mimo, ze nie ma takich zalecec to by nam się w ogóle odechciało.
Pytam z ciekawość bo może to faktycznie to dużo zmienia? 🙂

Ja się tak zastanawiam.. bo dużo tutaj dziewczyn pisze, ze pilnuje chłopa z dieta i witaminami itp.. i się wkurzacie, ze oni tego nie łykają. Czy Wasze chłopy maja jakieś niedobory witami itp ? Bo mój ma wyniki dobre, niedoborów nie ma wiec nie ma ciśnienia na leki, z dieta czasem go pilnuje głównie z napojami gazowanymi i fast food ale to tez bardziej w kwestii ogólnie zdrowia. Jakbym miała jeszcze ja i chłop rezygnować z jakiegoś jedzenia czy kazac mu brać witaminy głównie z powodu starań mimo, ze nie ma takich zalecec to by nam się w ogóle odechciało.
Mój ma brać na poprawę jakości nasienia. I tak naprawdę czy to cos daje czy nie to trudno powiedzieć bo nigdy nie brał tak jak zalecają przez te minimum 3 miesiące.

Ja w tym cyklu miovella nac, inofem, wiesiołek, fembion i euthyrox, 12 dc byłam na monitoringu gdzie lekarz stwierdził iż owu się przesunie o jakieś 3-4 dni i ze jest w jednym jajniku jest jeden pęcherzyk który się nadaje do czegokolwiek ale że jeszcze jest za mały. Starania były od 7 do 17 dnia cyklu co drugi dzień a czasem codziennie. Owu miała przyjść max w 16 dc i od tego dnia biorę duphaston. Od kilku dni mam piekące sutki przy dotknięciu albo leżeniu brzuchu i kłujące kilkusekundowe bóle w tym prawym jajniku. Dziś 19dc wiec najgorszy czas dla mnie, bo nic się nie dzieje i trzeba cierpliwie czekać. Testy prężenie zacznę od 30 stycznia robić. Stary nie bierze żadnych supli, jak w tym miesiącu się nie uda to idzie na badania nasienia co go widzę przeraża.

Mój bierze bo sam chciał brac witaminy 🤷🏽‍♀️ z dieta go nie cisnę ale też nie jemy jakoś źle żebym musiała to robić. Alkoholu nie pije wcale, troche podpala 🤷🏽‍♀️

reklama
Mnie dzisiaj popołudniu zaczął mocno kłuć jajnik. Takie kilku sekundowe ukłucie kilka razy, aż musiałam usiąść i chwile odczekać bo ten ból był taki dziwny.. a oprócz tego piersi bolą coraz bardziej, no i zaczęło odzywać się podbrzusze, a szczególnie ten jeden jajnik, ale ból jest już taki standardowy, delikatny.

Do góry