reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Nie jest łatwo...nie mam siły. Tak jak piszesz tez działam trochę z automatu i zwyklego przyzwyczajenia. Cos chce ciągle robic.
Przedwczoraj śniło mi się, że robiłam test I były dwie kreski. Rano wstalam i go zrobiłam mimo, że jestem swiezo po @. To znak że coś że mną nie halo...nie wiem po co to w ogóle zrobiłam. Od wczoraj też ostawilam wszelkie witaminy i wiesiolki...
Mnie tez się czesto śnią dwie kreski i ciąże ale wtedy wiem, ze u mnie będzie ja odwrót. Tak naprawdę psychika strasznie siada w takich sytuacjach. Ja się przestałam przejmować w ogóle. Zapisałam się na siłownie, korzystam z życia ile mogę, w pracy nie myśle o tym. Staram się z mężem mieć zawsze jakieś zajęcie czy to teatr czy kino czy cokolwiek. Wiesiołka nie piłam i nie zamierzam. Witaminy biorę ale jak zapomnę to zapomnę 🤷‍♀️

reklama
Ja właśnie od następnego cyklu odstawiam wszystkie suple jakie mam, zostawię tylko witaminę D ... u nas mija właśnie rok i od zeszłego miesiąca łapie się na jakimś obsesyjnym myśleniu o dziecku. Wszędzie widzę ciężarne kobiety lub z małymi dziećmi i serce mi pęka ...
Ja ogólnie bralM tylko jakieś tabletki dla kobiet starających się i poczułam się jak laik jak poczytałam ile tu dziewczyny biorą suplementów i witami. I tez chciałam. Ale jak się zastanowiłam, ze w sumie to mam te co są potrzebne w tych tabletkach co biorę a nigdy nie mam problemów z niedoborem np witamin to nie będę łykach całego mendelejewa 😞

Dziewczyny jesteście niesamowicie silne ! Nawet nie wiecie jak bardzo ❤

Testujesz jutro ??
Tak, ale to 27dc, a ten cykl ma być 31 według ginekologa, bo owulacja wypadała w 17dc, więc pewnie jak wyjdzie negatyw to będę mieć nadzieję. Ale czuję, że się znowu nie udało.
Edit: W sumie to 18dc równo o północy miałam bóle owulacyjne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja właśnie od następnego cyklu odstawiam wszystkie suple jakie mam, zostawię tylko witaminę D ... u nas mija właśnie rok i od zeszłego miesiąca łapie się na jakimś obsesyjnym myśleniu o dziecku. Wszędzie widzę ciężarne kobiety lub z małymi dziećmi i serce mi pęka ...
Tez to kiedyś miałam ale doszłam do takiego momentu, że nie robiło to na mnie żadnego wrażenia.
W sumie to nie wiem jak w tej kwestii jest ze mną teraz. Zima więc chyba mniej jest takich widoków.. ale zaraz przyjdzie wiosna...

Ja ogólnie bralM tylko jakieś tabletki dla kobiet starających się i poczułam się jak laik jak poczytałam ile tu dziewczyny biorą suplementów i witami. I tez chciałam. Ale jak się zastanowiłam, ze w sumie to mam te co są potrzebne w tych tabletkach co biorę a nigdy nie mam problemów z niedoborem np witamin to nie będę łykach całego mendelejewa 😞
Hmmm ja kupowałam ciągle jakieś tabletki dla starających się. Ciągle coś nowego. Plus zaczelam brać ten wiesiolek, ale on mam wrażenie że u mnie tylko pogarsza sprawę...może się mylę, ale gdy go brałam to sluz miałam gorszy, a raczej znikome ilosci niz wtedy gdy nie stosowalam oleju...

Twraz tylko witamina D.
A i teraz wzięłam persen...

Hmmm ja kupowałam ciągle jakieś tabletki dla starających się. Ciągle coś nowego. Plus zaczelam brać ten wiesiolek, ale on mam wrażenie że u mnie tylko pogarsza sprawę...może się mylę, ale gdy go brałam to sluz miałam gorszy, a raczej znikome ilosci niz wtedy gdy nie stosowalam oleju...
Chciałam brać wiesiołek ale to trzeba odstawić przed owu itp i ja wiem, ze coś by nie pyłki i bym go odstawiła za późno czy coś. Ja się śluzem nie przejmuje bo zwykle mam.. czy dużo czy nie to nie wiem ale lekarz owu potwierdzał wiem nie zwracam już uwagi na śluz.
Ja tylko biorę pregna coś tam i pije olej lniany ale to ze względu na żołądek

Chciałam brać wiesiołek ale to trzeba odstawić przed owu itp i ja wiem, ze coś by nie pyłki i bym go odstawiła za późno czy coś. Ja się śluzem nie przejmuje bo zwykle mam.. czy dużo czy nie to nie wiem ale lekarz owu potwierdzał wiem nie zwracam już uwagi na śluz.
Ja tylko biorę pregna coś tam i pije olej lniany ale to ze względu na żołądek
Ja biore Wit D, omega 3 i też taki pakiet dla staraczek, ale wcześniej jeszcze brałam niepokalanka, ashwagande, pregnenolone, berberyne do posiłków... a i jeszcze teraz biorę ananasa pierwszy cykl na spróbowanie 🤷🏽‍♀️ łapie się czego mogę a to chyba nie najlepszy pomysł... wiesiołka jeszcze nie próbowałam

Ja biore Wit D, omega 3 i też taki pakiet dla staraczek, ale wcześniej jeszcze brałam niepokalanka, ashwagande, pregnenolone, berberyne do posiłków... a i jeszcze teraz biorę ananasa pierwszy cykl na spróbowanie 🤷🏽‍♀️ łapie się czego mogę a to chyba nie najlepszy pomysł... wiesiołka jeszcze nie próbowałam
Ananasa ?

Ja mam prenatal duo bo zależało mi na suplach z choliną plus wit D

reklama
Ananasa ?

Ja mam prenatal duo bo zależało mi na suplach z choliną plus wit D
Tak, dużo osób polecało, nawet tu na forum, wyciąg z serca ananasa (nie wiem jak się nazywa to co ananas ma w środku, rdzeń? Serce?) Można jeść albo brac jako suplement. Dziewczyny pisały ze max do 6dpo można jesc/zażywać. Podobno pomaga w zagniezdzeniu (I na cellulit 😄)

Do góry