reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Hejka!
Mam 21 lat ,dwuletniego synka na pokładzie, staramy się o drugą dzidzie od lipca ;)
W tym miesiącu wyszła mi blada kreska w dniu spodziewanej miesiączki i tego samego dnia wieczorem dostałam okres 😒
Jestem załamana ,wygląda to na ciążę biochemiczna (bynajmniej tak się na czytałam)

reklama
Idę po kolei więc wybacz jeżeli ktoś już to napisał :)

Zależy co uznajesz za drożność bo zwykle przed laparoskopią, która jest już w pewnym sensie operacją i zabiegiem bardziej inwazyjnym robi się HSG i ono już czasem potrafi "odetkać" jak coś jest nie tak, opcje są różne można na NFZ można prywatnie, cena zależy od miasta i czy np. masz do tego znieczulenie (i jakie) ale to tak 500-900zł więc według mnie nie są to jakieś mega pieniądze.

I tak szczerze to zwykle od tego się zaczyna. Nie wydaje mi się byś nagle wróciła do Polski i nawet prywatnie bez wskazań ktoś zrobi laparoskopię do tego koszt prywatnie to w zależności jaka ona jest od 3 do nawet 6 tys. i raczej jednak wszyscy robią to na NFZ. Ja np. mam lekarkę do której chodzę prywatnie, tanio za wizytę nie jest (choć jest mega kompleksowa, trwa tyle ile trzeba nawet godzinę) i ona na HSG i potem jak to wyjdzie źle to na laparo kładzie do "swojego" szpitala na NFZ
Mam endometriozę, nie wiem czy już np jajowody nie zatkane mimo że ostatnia ciąża w lutym i gdybym nie zaszła myślałam o hsg jak będę w przyszłym roku na urlopie w polsce. Powrot calkowity dopiero za okolo 3 lata. Ale przypomnialo mi sie że przecież mialam isc do najlepszego lekarza tu w wiedniu w dziedzinie endometriozy i miec w razie co laparoskopię ale...się boję bo to jednak inwazyjny zabieg. Narazie tak się tylko zastanawialam ale oby nie bylo mi to potrzebne

Hej Dziewczyny

Staram się z mężem od 1,5 roku o dziecka .

W tym cyklu miałam w 12 dc HSG- jajowody drożne .
Dziś mam 12 dpo i zrobiłam test
Dla porównania test z wczoraj wrzuce .
Co myślicie o tym ?

Załączniki

• IMG_7151.jpg
    IMG_7151.jpg
    66,9 KB · Wyświetleń: 113
Hej Dziewczyny

Staram się z mężem od 1,5 roku o dziecka .

W tym cyklu miałam w 12 dc HSG- jajowody drożne .
Dziś mam 12 dpo i zrobiłam test
Dla porównania test z wczoraj wrzuce .
Co myślicie o tym ?

Według mnie coś jest z tym testem z prawej strony nie tak - dla mnie to nie koniecznie pozytyw - raczej zalany, albo przezchnięty. Jak chcesz mieć pewność zrób betę (możesz o dowolnej porze dnia, nie musisz być na czczo)

Ja bym chyba kosztownych badań nie robiła na własna rękę…
Już nie raz chciałam tez wyprzedzić lekarza, wydałam kupe kasy…a potem musiałam i tak robić coś co on zlecił lub chciał w innym terminu z jakimś innym badaniem zobaczyc i porównać…
Ale to tylko moje zdanie…
Niby tak ale u mnie sie to np sprawdzilo. Pojechalam z cala lista badan ktore wiedzialam ze musze zrobic no ale szukalam sporo informacji,pytalam wielu osob. Lrkarz od razu mial wgląd,pogadalismy i wydal zalecenia

A to ja cały czas czułam w pierwszej że chłopak, a w drugiej że dziewczyna.
Teraz bardzo ciekawi mnie co będzie bo w sumie nie mam jakiegoś parcia. Pasuje mi jedno i drugie. Gorzej że syn chce brata, a córka chce siostrę :D Także najbardziej pasują mi bliźnięta o różnych płciach :D ale nie ma szans - nie mam w rodzinie
Ja bym wolała syna bo wszystkie ubranka zostawiam po małym 😂😂😂 mpj też chce 2 syna bo mowi ze z babami to same problemy 🤣

reklama
Hejka!
Mam 21 lat ,dwuletniego synka na pokładzie, staramy się o drugą dzidzie od lipca ;)
W tym miesiącu wyszła mi blada kreska w dniu spodziewanej miesiączki i tego samego dnia wieczorem dostałam okres 😒
Jestem załamana ,wygląda to na ciążę biochemiczna (bynajmniej tak się na czytałam)
Bardzo możliwe. Zdarza sie i u zdrowych kobiet. U mnie natomiast wynikały one przez mutację pai

Do góry