reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Wiesz co może zależy od rozmiarówki bo ja nie mam jakiś wielkich piersi - ale u profesjonalnej brafiterki miałam w czasie karmienia nawet 70G 😂

Tu np szlam na wesele do znajomych w 8 miesiącu :p w sumie cycki faktycznie większe niż brzuch
Jaki malutki brzuszek jak na 8 miesiąc 🙈🙈

reklama
Jaki malutki brzuszek jak na 8 miesiąc 🙈🙈
Noooo w gratisie do mikrobrzucha i sporego dziecka w środku, dostałam taki ucisk na żyłę główną że regularnie odcinało mi dopływ krwi do serca, mdlałam, musiałam mieć cc na pochylonym o 30 stopni stole itp. 🙈 Ostatni miesiąc ciąży to była masakra - leżałam na lewym boczku albo odpływałam.
Paradoksalnie mogło to uratować mi dziecko - okazało się że miałam przyczep błoniasty i pęknięcie wód mogłoby być niebezpieczne.
A tak miałam przymusowy leżący tryb życia z innego powodu.

Noooo w gratisie do mikrobrzucha i sporego dziecka w środku, dostałam taki ucisk na żyłę główną że regularnie odcinało mi dopływ krwi do serca, mdlałam, musiałam mieć cc na pochylonym o 30 stopni stole itp. 🙈 Ostatni miesiąc ciąży to była masakra - leżałam na lewym boczku albo odpływałam.
Paradoksalnie mogło to uratować mi dziecko - okazało się że miałam przyczep błoniasty i pęknięcie wód mogłoby być niebezpieczne.
A tak miałam przymusowy leżący tryb życia z innego powodu.
Też musiałam leżeć niestety. W ostatnich 4 tygodniach to właściwie pół leżeć bo jak sie kładłam na płasko to mnie bezdechy brały. W ogóle oddychać nie mogłam tak mi mały uciskał

Ja podobnie, test, jest ciąża i poród. Jak pomyślę sobie, jak człowiek za młodu bezstresowo podchodził do tego wszystkiego... 😁 Nie to co teraz🤦‍♀️ wczoraj miałam jakiś dołek psychiczny, ale po rozmowie z mężem wyszłam na prostą i dziś już lepiej🙂 Sama byłam zdziwiona tym co się wczoraj że mną działo. Muszę sobie powtarzać, że trzeba myśleć pozytywnie, bo zamartwianie się nic mi nie pomoże, a może wręcz zaszkodzić.
Dziś testy ciemniejsze niż wczoraj, ból w macicy wczoraj ustał, plamienia też, beta i progesteron będą wieczorem wyniki. Chyba jakoś do mnie jeszcze nie dociera, że to się dzieje naprawdę.

Załączniki

• IMG_20220110_070055.jpg
    IMG_20220110_070055.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 108
U mnie było mega spoko poza cukrzyca i zastrzykami do 30 tc, wtedy miałam mega krwotok i trafiłam do szpitala a tak to nawet w remoncie pomagałam itd ;) krwawienie nie ustalili skąd i wróciłam po paru dniach do domu bo z młodym było wszystko ok

reklama
Ja podobnie, test, jest ciąża i poród. Jak pomyślę sobie, jak człowiek za młodu bezstresowo podchodził do tego wszystkiego... 😁 Nie to co teraz🤦‍♀️ wczoraj miałam jakiś dołek psychiczny, ale po rozmowie z mężem wyszłam na prostą i dziś już lepiej🙂 Sama byłam zdziwiona tym co się wczoraj że mną działo. Muszę sobie powtarzać, że trzeba myśleć pozytywnie, bo zamartwianie się nic mi nie pomoże, a może wręcz zaszkodzić.
Dziś testy ciemniejsze niż wczoraj, ból w macicy wczoraj ustał, plamienia też, beta i progesteron będą wieczorem wyniki. Chyba jakoś do mnie jeszcze nie dociera, że to się dzieje naprawdę.
Jeju jak się cieszę ! Gratulacje !! 🥰
Ps. Aż jestem ciekawa naszych bet , bo idziemy łeb w łeb 😁✊

Do góry