reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja wagowo stoję 84kg i 169cm więc teoretycznie z BMI mam nadwagę, no nie powiem że jestem szprycha ale też szprycha nie jestem. Moja trener mówi żeby nie patrzeć na wagę, a budowę ciała i sakopoczucie. Przed obiema ciążami ważyłam 84, po ostatniej jak wyszłam ze szpitala miałam 78, poNiej 76. Ale szybko wróciło. I też muszę do takiej wagi wrócić bo najlepiej się czulam to też staramy się osiągnąć z Panią trener i dietetyk ale niestety odpuściłam mocno. A teraz boje się zacząć ćwiczenia bo dietę będę kontynuować (dieta to tylko zmiana stylu żywienia a nie liczenie kcal czy coś przez święta odpuściłam) ale ćwiczenia zobaczymy jak nic nie wyjdzie 10 to będę kontynuować bo to machanie ciężarami.
U Ciebie to miesnie dużo ważą, u mnie niestety to tłuszczyk 🤷🏽‍♀️

reklama
Ja przed ciążą ważyłam 63 kg do porodu szłam z 83kg wagą czułam sie jak słoń🙈ale pod koniec bardzo dużo wody się zbierało.
Później udało mi sie schudnąć do 65 kg obecnie mam 67 kg przy 168cm wzroście mąż nie pozwala mi schudnąć 😅🙈choć ja chętnie bym wróciła do tych 63kg albo 65kg. Jednak on uważa że niczego mi nie brakuje i jestem mega sexi 😅więc nie będę się kłócić hehehe

A ja mam pytanie z innej beczki bo zwykle lekarz zaleca schudnąć do ciąży, a zdarzyło wam się słyszeć, żeby kazał komuś przytyć? Bo mam takie zalecenie :( i jestem tym przerażona (mam zaburzenia odżywiania, obecnie ważę 46kg przy 161cm)
Ja mam 45 kg przy 159 cm i nie mam takich zaleceń. Czasem waga spada do 43 kg. Miałam bulimię ale waga nigdy nie była wyższa 🙂 jak pewnie pamiętasz mam synka 😊 podczytuję was i postanowiłam ci odpisać. Nie martw się. Ja np nie umiem przytyć. Jestem na diecie 2000 kcal (hiperinsulinemia wiec ustala mi dietetyk) no i jak dostalam 1700 niby dopasowane do mojego spalania (a mialam 3 dietetykow i kazdy wyliczyl tak samo) to przymieralam glodem i to 2000 jest idealne. Powinnam przy tylu kaloriach tyć a to się nie dzieje. Wiecej natomiast nie wcisnę. Przed dietą jadłam same fastfoody i slodycze a waga wciaz taka sama. Jesli boisz sie przytyc a mozesz to polecam psychologa 😊 to siedzi w głowie sama wiem po bulimii. Całuski ❤

Ale mam dziwny cykl! Od piątku śluz płodny dosłownie jak białko jaja kurzego! A dziś już 27dc 😄 W piątek idę ponownie zbadać progesteron, może jednak mam późną owulację 😄 Dzisiaj sobie zrobiłam test ciążowy ale biel wizira. Wg aplikacji tydzień opóźnienia okresu. Cyrki u mnie w tym cyklu 🙊
Miłego dnia Wam życzę. Dziś prawie zaspałam do pracy a jeszcze dzieci musiałam porozwozic. Leje u nas od rana, pogoda wiosenną.

Ja mam 45 kg przy 159 cm i nie mam takich zaleceń. Czasem waga spada do 43 kg. Miałam bulimię ale waga nigdy nie była wyższa 🙂 jak pewnie pamiętasz mam synka 😊 podczytuję was i postanowiłam ci odpisać. Nie martw się. Ja np nie umiem przytyć. Jestem na diecie 2000 kcal (hiperinsulinemia wiec ustala mi dietetyk) no i jak dostalam 1700 niby dopasowane do mojego spalania (a mialam 3 dietetykow i kazdy wyliczyl tak samo) to przymieralam glodem i to 2000 jest idealne. Powinnam przy tylu kaloriach tyć a to się nie dzieje. Wiecej natomiast nie wcisnę. Przed dietą jadłam same fastfoody i slodycze a waga wciaz taka sama. Jesli boisz sie przytyc a mozesz to polecam psychologa 😊 to siedzi w głowie sama wiem po bulimii. Całuski ❤

Wiesz tylko jak sama napisałaś jesz 2 tys. kcal. Ja nie wiem czy przez ostatnim miesiącu tyle zjadłam. Naprawdę z tego stresu nie pamiętam kiedy coś jadłam. Tylko woda 😔 jak próbuje coś zjeść bo mnie mąż zmusza to wymiotuje od razu. I tak jak pisałam ja nie mam raczej problemu z przytyciem bo 3 lata temu ważyłam 110kg. I całe życie byłam grubasem. Tylko boję się przytyć powyżej 49kg

Wiesz tylko jak sama napisałaś jesz 2 tys. kcal. Ja nie wiem czy przez ostatnim miesiącu tyle zjadłam. Naprawdę z tego stresu nie pamiętam kiedy coś jadłam. Tylko woda 😔 jak próbuje coś zjeść bo mnie mąż zmusza to wymiotuje od razu. I tak jak pisałam ja nie mam raczej problemu z przytyciem bo 3 lata temu ważyłam 110kg. I całe życie byłam grubasem. Tylko boję się przytyć powyżej 49kg
Czyli problem jest w głowie. Psychika. Trzeba to przepracować. Ja nie jem tyle też dlatego, że mam po prostu ochotę i super apetyt. Po 3/4h od jedzenia mam takie spadki cukru, że muszę jeść regularnie bo inaczej mogę nawet zemdleć co przytrafiło mi się niemal dziś. Ja akurat stres zajadam. Nie masz dramatycznej wagi jak na ten wzrost wiec nie sadze aby to byl jakis problem wielki chyba, że nagle po zżuceniu wagi doszlo do zatrzymania miesiaczki, brak owulacji czy rozregulowania hormonów

Czyli problem jest w głowie. Psychika. Trzeba to przepracować. Ja nie jem tyle też dlatego, że mam po prostu ochotę i super apetyt. Po 3/4h od jedzenia mam takie spadki cukru, że muszę jeść regularnie bo inaczej mogę nawet zemdleć co przytrafiło mi się niemal dziś. Ja akurat stres zajadam. Nie masz dramatycznej wagi jak na ten wzrost wiec nie sadze aby to byl jakis problem wielki chyba, że nagle po zżuceniu wagi doszlo do zatrzymania miesiaczki, brak owulacji czy rozregulowania hormonów
Ja mam tak samo ze spadkami cukru. Dlatego chodzenie rano na badania z krwi to tragedia.

Ja będę musiała wybrać się do dietetyka.
Zrobiłam krzywa i moja insulina po godzinie 67, a po dwóch 73.
Możesz mi coś poradzić tak na szybko jak sie z tym obchodzić. Jestem w trakcie ustalania wizyty u endo.

Ja będę musiała wybrać się do dietetyka.
Zrobiłam krzywa i moja insulina po godzinie 67, a po dwóch 73.
Możesz mi coś poradzić tak na szybko jak sie z tym obchodzić. Jestem w trakcie ustalania wizyty u endo.
Wynik nieprawidłowy. A jakie wyniki insuliny na czczo i krzywej cukrowej? Do wprowadzenia dieta z niskim ładunkiem glikemicznym. Najlepiej 4 posiłki dziennie co 4 godziny. I ruch. Ogólnie ja polecam udać się do dietetyka klinicznego. Mogę dać namiary. Byłam u 2 innych a dopiero u tej jest super. Bardzo dobrze się czuję po posiłkach, nie mam skoków insuliny no i przede wszystkim posiłki pyszne a nie czasochłonne 😊 można też wesprzeć się lekami ale nie masz tragicznych wyników więc ja bym próbowała najpierw dietą.

reklama
Do góry