reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziewczyny pisały, że do dnia owulacji. Ja będę brała do 15dc. Mam owulscje w 17/18
I serio jest wielka różnica przy stosowaniu oleju s wiesiołka. Mam pełno śluzu, a tak nie miałam go wcale. Nawet ginekolog dziś pochwalił 😅
Moze ja za mala dawke brałam brałam początku. No ale super ze u ciebie się sprawdza ;). Powtarzałaś to żelazo?

Girls, mam wyniki. Robiłam dzisiaj 2/3dc (okres dostałam we wtorek późnym wieczorem). Stosunek LH do FSH wyszedł 0,89. Internety mówią, że powinien być zbliżony do 1. Poniżej to lepiej czy gorzej?

Załączniki

• 0663DD4E-0341-4C17-875D-12C0F23D31DC.jpeg
    0663DD4E-0341-4C17-875D-12C0F23D31DC.jpeg
    73 KB · Wyświetleń: 59
Girls, mam wyniki. Robiłam dzisiaj 2/3dc (okres dostałam we wtorek późnym wieczorem). Stosunek LH do FSH wyszedł 0,89. Internety mówią, że powinien być zbliżony do 1. Poniżej to lepiej czy gorzej?
Z tego co zdążyłam się zorientować po moich wynikach taki stosunek jest ok. Gorzej jak jest pow. 1, wtedy to może być PCOS. Na stronach klinik płodności wyczytałam, że odchodzi się już od wyliczania tego stosunku.

Z tego co zdążyłam się zorientować po moich wynikach taki stosunek jest ok. Gorzej jak jest pow. 1, wtedy to może być PCOS. Na stronach klinik płodności wyczytałam, że odchodzi się już od wyliczania tego stosunku.
Wiem właśnie, też już to gdzie czytałam, ale reszta internetow dalej podaje to wyliczenie, wiec już sama nie wiem

Z tego co wiem to są strasznie stare zalecenia, a mój gin na bieżąco aktualizuje swoją wiedzę :)

"Jeszcze do niedawna zalecano, aby po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej (nie tylko pigułek) odczekać minimum 3 miesiące, dając organizmowi kobiety czas na ustabilizowanie gospodarki hormonalnej. Tymczasem okazuje się, że w przypadku większości kobiet przyjmujących tabletki antykoncepcyjne, do skutecznego zapłodnienia może dojść już w pierwszym miesiącu po ich odstawieniu i wcale nie trzeba z tym zwlekać. Co więcej, nie istnieją żadne medyczne przeciwwskazania do zachodzenia w ciążę tuż po zaprzestaniu stosowania antykoncepcji hormonalnej."
W Polsce obowiązują jedne zalecenia. Regulują je poszczególne towarzystwa. Podpieranie swojego stanowiska przez lekarza nieaktualnymi zaleceniami jest błędem, tak samo jak korzystanie z zaleceń innych państw. Na postawie aktualnych zaleceń wojewódzcy konsultanci rozstrzygają spory na linii pacjent-lekarz.
To tak odnośnie tego, że jeden lekarz powiedział tak, a inny śmak :)

W Polsce obowiązują jedne zalecenia. Regulują je poszczególne towarzystwa. Podpieranie swojego stanowiska przez lekarza nieaktualnymi zaleceniami jest błędem, tak samo jak korzystanie z zaleceń innych państw. Na postawie aktualnych zaleceń wojewódzcy konsultanci rozstrzygają spory na linii pacjent-lekarz.
To tak odnośnie tego, że jeden lekarz powiedział tak, a inny śmak :)

Ale to są ogóle zalecenia z Polski więc nie bardzo wiem do czego się teraz odnosisz. Tak jak napisałam opinie randomowej użytkowniczki forum, która raczej nie jest lekarzem średnio mnie interesują 😉

reklama
Do góry