reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Nie chcę dziecka z końca roku 🙈
Poświęcimy te 3/4 miesiące by porządnie się przebadać plus wrócę do tabletek antykoncepcyjnych więc przynajmniej pierwszy cykl powinien być u mnie w miarę "normalny", a nie 100 dniowy :(
Tego się nie przewidzi 😂 mój miał być z 5 stycznia, a jest z 22 grudnia 🙈😂

reklama
Wracanie do tabletek anty z myślą o staraniu się to tak chyba średnio? Skoro zalecane jest aby odstawić minimum pół roku przed staraniem tabletki :( ale rozumiem że to do regulacji...
Życzę powodzenia i spokoju 🥰🥂🍾

Heh mój synek jest z kwietnia świetny czas do chodzenia w ciąży bo przez zimę gorąca nie było więc nie puchłam od goraca. Też myślałam żeby może odstawić starania narazie żeby dzieciaki były w podobnych miesiącach, ale nie umiem dłużej czekać i tak się oczekałam za 1 i 2gim razem. Co ma być to będzie. Oby było jak najszybciej, ale chyba nic z tego jajnik i tam na dole mnie tak kłuje dziś że to jest jakiś dramat.

W obie szczęśliwe zakończone ciąże zaszłam od razu w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Mój lekarz wręcz zaleca przy tak moich długich cyklach. Jakbym miała czekać 6 cykli to bym czekała 3 lata 🙉 Ja mam okres 2-3 razy roku - nie wiadomo dlaczego.

Tego się nie przewidzi 😂 mój miał być z 5 stycznia, a jest z 22 grudnia 🙈😂

Obie ciąże przenosiłam, nie sądzę, abym nagle urodziła skrajnego wcześniaka. Wiadomo, tego się nie przewidzi, ale jednak. Odstawiając tabletki pod koniec kwietnia (bo tak mi wypada mniej więcej) to i tak termin będzie na początek lutego raczej. I to zakładając, że od razu zajdę w ciąże, na co jest mała szansa ;)

Ta moja niechęć nie jest spowodowana urokami letniej ciąży czy jakimiś dziwnymi przekonaniami. Po prostu całą 4 mamy w tym okresie urodziny. Do tego dochodzą imieniny córki i mojej mamy. Mikołajki i święta. To aż 8 okazji na które trzeba wydać sporo $ - ledwo dychamy w tym okresie, bo rachunki się wtedy też same nie płacą 🙈 Jak dzieci były małe to jeszcze spoko, ale kiedy to nastolatki to wiecie - studnia bez dna

Nie chcę dziecka z końca roku 🙈
Poświęcimy te 3/4 miesiące by porządnie się przebadać plus wrócę do tabletek antykoncepcyjnych więc przynajmniej pierwszy cykl powinien być u mnie w miarę "normalny", a nie 100 dniowy :(
Ja już też słyszałam parę razy że często udaje się zajść w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek

Dziewczyny poradźcie cos. dziś 24dc i zaskoczyły mnie rano wymioty, od dwóch dni mam dziwny ból podbrzusza z promieniowaniem do pleców, przeszkadzają mi moje własne perfumy. Staramy się o dzidzie wspomagani Miovela ale to dopiero 15 saszetka, czy to możliwe że to już????

reklama
Dziewczyny poradźcie cos. dziś 24dc i zaskoczyły mnie rano wymioty, od dwóch dni mam dziwny ból podbrzusza z promieniowaniem do pleców, przeszkadzają mi moje własne perfumy. Staramy się o dzidzie wspomagani Miovela ale to dopiero 15 saszetka, czy to możliwe że to już????
Nie wiemy jak długie masz cykle, więc ciężko ocenić.
Ja mam takie objawy zawsze po owulacji i to nie oznacza ciąży.
Możesz zrobić test, bo jeśli są objawy to musi być już pozytywny.

Do góry