reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Nie chcę dziecka z końca roku 🙈
Poświęcimy te 3/4 miesiące by porządnie się przebadać plus wrócę do tabletek antykoncepcyjnych więc przynajmniej pierwszy cykl powinien być u mnie w miarę "normalny", a nie 100 dniowy :(
Tego się nie przewidzi 😂 mój miał być z 5 stycznia, a jest z 22 grudnia 🙈😂

reklama
Wracanie do tabletek anty z myślą o staraniu się to tak chyba średnio? Skoro zalecane jest aby odstawić minimum pół roku przed staraniem tabletki :( ale rozumiem że to do regulacji...
Życzę powodzenia i spokoju 🥰🥂🍾

Heh mój synek jest z kwietnia świetny czas do chodzenia w ciąży bo przez zimę gorąca nie było więc nie puchłam od goraca. Też myślałam żeby może odstawić starania narazie żeby dzieciaki były w podobnych miesiącach, ale nie umiem dłużej czekać i tak się oczekałam za 1 i 2gim razem. Co ma być to będzie. Oby było jak najszybciej, ale chyba nic z tego jajnik i tam na dole mnie tak kłuje dziś że to jest jakiś dramat.

W obie szczęśliwe zakończone ciąże zaszłam od razu w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Mój lekarz wręcz zaleca przy tak moich długich cyklach. Jakbym miała czekać 6 cykli to bym czekała 3 lata 🙉 Ja mam okres 2-3 razy roku - nie wiadomo dlaczego.

Tego się nie przewidzi 😂 mój miał być z 5 stycznia, a jest z 22 grudnia 🙈😂

Obie ciąże przenosiłam, nie sądzę, abym nagle urodziła skrajnego wcześniaka. Wiadomo, tego się nie przewidzi, ale jednak. Odstawiając tabletki pod koniec kwietnia (bo tak mi wypada mniej więcej) to i tak termin będzie na początek lutego raczej. I to zakładając, że od razu zajdę w ciąże, na co jest mała szansa ;)

Ta moja niechęć nie jest spowodowana urokami letniej ciąży czy jakimiś dziwnymi przekonaniami. Po prostu całą 4 mamy w tym okresie urodziny. Do tego dochodzą imieniny córki i mojej mamy. Mikołajki i święta. To aż 8 okazji na które trzeba wydać sporo $ - ledwo dychamy w tym okresie, bo rachunki się wtedy też same nie płacą 🙈 Jak dzieci były małe to jeszcze spoko, ale kiedy to nastolatki to wiecie - studnia bez dna

Nie chcę dziecka z końca roku 🙈
Poświęcimy te 3/4 miesiące by porządnie się przebadać plus wrócę do tabletek antykoncepcyjnych więc przynajmniej pierwszy cykl powinien być u mnie w miarę "normalny", a nie 100 dniowy :(
Ja już też słyszałam parę razy że często udaje się zajść w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek

Dziewczyny poradźcie cos. dziś 24dc i zaskoczyły mnie rano wymioty, od dwóch dni mam dziwny ból podbrzusza z promieniowaniem do pleców, przeszkadzają mi moje własne perfumy. Staramy się o dzidzie wspomagani Miovela ale to dopiero 15 saszetka, czy to możliwe że to już????

reklama
Dziewczyny poradźcie cos. dziś 24dc i zaskoczyły mnie rano wymioty, od dwóch dni mam dziwny ból podbrzusza z promieniowaniem do pleców, przeszkadzają mi moje własne perfumy. Staramy się o dzidzie wspomagani Miovela ale to dopiero 15 saszetka, czy to możliwe że to już????
Nie wiemy jak długie masz cykle, więc ciężko ocenić.
Ja mam takie objawy zawsze po owulacji i to nie oznacza ciąży.
Możesz zrobić test, bo jeśli są objawy to musi być już pozytywny.

Do góry