reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
No ja już wstępnie wyliczyłam, że najwcześniej zaczniemy się starać w kwietniu i to raczej pod koniec, także kilka miesięcy mogę obstawić :D dla lepszych fluidów :D
U mnie mąż nie chce jakoś starań teraz... Znaczy mówi że chce ale jakoś działania tego nie potwierdzały już ostatnio 🙁 W pracy miał problemy nie chciał podpisywać papierów które nie były do końca zgodne z prawem i został właśnie zwolniony... Ja też niedawno złożyłam wypowiedzenie i za miesiąc oboje mamy koniec pracy 😁 do tego jestesmy w trakcie finalizowania zakupu domu 🤣 dla mnie to nie problem ale on się zablokował na amen podejrzewam... Więc nawet nie wiem kiedy wrócimy do starań ☺️

U mnie mąż nie chce jakoś starań teraz... Znaczy mówi że chce ale jakoś działania tego nie potwierdzały już ostatnio 🙁 W pracy miał problemy nie chciał podpisywać papierów które nie były do końca zgodne z prawem i został właśnie zwolniony... Ja też niedawno złożyłam wypowiedzenie i za miesiąc oboje mamy koniec pracy 😁 do tego jestesmy w trakcie finalizowania zakupu domu 🤣 dla mnie to nie problem ale on się zablokował na amen podejrzewam... Więc nawet nie wiem kiedy wrócimy do starań ☺️

Wiesz, trochę mu się nie dziwię. Nie wiem z jaką łatwością u was o pracę, ale jednak są to spore zobowiązania finansowe, a dziecko to też niestety spore koszty :(

No ja już wstępnie wyliczyłam, że najwcześniej zaczniemy się starać w kwietniu i to raczej pod koniec, także kilka miesięcy mogę obstawić :D dla lepszych fluidów :D
Dlaczego tak późno?
Faceci już tak mają chyba jak mają, ale to dobrze że mąż myśli że jak nie ma pracy to nie "a chodźmy zróbmy sobie dziecko" my też jak mieliśmy kiepski czas z pracą to zrezygnowaliśmy że starań to było jeszcze zanim zaszłam w 1 ciążę. Macie troszkę stresu w życiu więc może trzeba faktycznie odłożyć ale z tego co wiem jeszcze nie testowałaś? Czy coś przegapiłam, szansa jest zawsze.
Wpisz się co druga linijkę 🤣🤣🤣
No co ty hahha ja się tylko śmieje z tego algorytmu. A nuż przepełnimy my cała tabelkę na zielono.

@salamandra66 ja dziś też czuje się fatalnie 21dc. Mam buzie opuchnięta dziś siostra i mama pytały co mi Dolega czy płakałam...

reklama
Nie chcę dziecka z końca roku 🙈
Poświęcimy te 3/4 miesiące by porządnie się przebadać plus wrócę do tabletek antykoncepcyjnych więc przynajmniej pierwszy cykl powinien być u mnie w miarę "normalny", a nie 100 dniowy :(
Wracanie do tabletek anty z myślą o staraniu się to tak chyba średnio? Skoro zalecane jest aby odstawić minimum pół roku przed staraniem tabletki :( ale rozumiem że to do regulacji...
Życzę powodzenia i spokoju 🥰🥂🍾

Heh mój synek jest z kwietnia świetny czas do chodzenia w ciąży bo przez zimę gorąca nie było więc nie puchłam od goraca. Też myślałam żeby może odstawić starania narazie żeby dzieciaki były w podobnych miesiącach, ale nie umiem dłużej czekać i tak się oczekałam za 1 i 2gim razem. Co ma być to będzie. Oby było jak najszybciej, ale chyba nic z tego jajnik i tam na dole mnie tak kłuje dziś że to jest jakiś dramat.

Do góry