reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ten cykl w ogóle był dziwny dla mnie. Zaczęłam brać olej z wiesiołka i dodatkowo dwie kreski więc nie wiem co jest zasługą czego. W okolicach dni płodnych jakbym czuła cała macicę. Nie był to ból taki nieznośny jakiś, ale jakbym czuła tam wszystko co się dzieje😅 I w sumie takie lekkie skurcze czy kłucie utrzymuje się do dziś😅 śluz.. hm... Nie miałam z tym nigdy problemu, w dni płodne Niagara😅 ale teraz na tydzień przed spodziewana @ miałam straszna Saharę🙈 Sahara, stan podgorączkowy (37,6 nawet było) i nerwy na męża dały mi do myślenia i zrobiłam test😅
Dodatkowo co jest dziwne... Na początku roku miałam covida i do tej pory utrzymywał mi się brak węchu😅 Nie czułam żadnych zapachów... A od jakiś dwóch tygodni zaczęłam wyczuwać słodkie zapachy i wraca mi węch😁 Więc to też było podejrzane🤪
Ciężko stwierdzić czy to zasługa ciąży czy wiesiołka🤷🏼‍♀️
A jak to było z tą temperaturą? Ja od tygodnia mam powyżej 37 stopni i nie wiem dlaczego :/ chora nie jestem. Nie mam pojęcia od czego to.

reklama
Cześć Dziewczyny :) staramy się (tzn. niezapezpieczamy od listopada), z 2 miesięczna przerwa. 3 cykl jednak stosuje testy owu, bo mysle ze samo niezapezpieczanie nie jest wystarczające, dzisiaj mam wizyte u ginekologa, ale na pakiet LuxMed, bo chodziłam prywatnie i muszę zmienić, bo straciłam zaufanie do mojej obecnej. Jeżeli wczoraj / dzisiaj owulacja to zakładam, ze jaki by sprzęt lekarz nie miał, to powinien widzieć czy jest/była owulka? Umówiłam się, bo mam dni płodne i zobaczymy co mi powie. A jeżeli się nie uda, w przyszłym miesiącu mąż idzie na badania. Ja podstawy podstaw mam w normie. Trzymam kciuki za nas wszystkie 🤞🤞🤞🙏🏻
Powinien spokojnie zobaczyć :)

Ja byłam średnio zadowolona z opieki ginekologa w luxmed (na początku chodziłam „podwójnie” prywatnie i luxmed po skierowania na badania :)), bardzo mi przeszkadza tam że normalną sytuacją jest że Twój jest niedostępny (tzn brak terminów) a dla placówki to nie problem bo do kilku innych są. I trafia się co rusz na nowych lekarzy.

Robiłam dwa razy 7-8 dni od pozytywnego testu owu, temp. tez mi skoczyła ładnie i miałam raz 13

A jak to było z tą temperaturą? Ja od tygodnia mam powyżej 37 stopni i nie wiem dlaczego :/ chora nie jestem. Nie mam pojęcia od czego to.
Mama położna mówi, że kiedyś w "branży" się mówiło, że jak temperatura świruje... Wysoka bądź skacze dziwnie to mówiło się wtedy, że jajeczko się dzieli. Ja tak na tydzień przed okresem czułam jakby gorączkę (uderzenia gorąca, dłonie i stopy zimne). Podejrzane było, że rano najwyższa temp, a na wieczór spadała. Gdyby przeziębienie to raczej powinno być odwrotnie🤔 I to się tak utrzymuje w sumie do dziś. Temp 37,2 do 37,6. Po owulacji miałam często wyższa temperaturę, ale raczej już tak na tydzień przed okresem spadała🤷🏼‍♀️ Test zrobiłam rano i pozytywny, a przed tym wieczorem skoczyła mi już na max na 37,6. Ale to tak jak wspominalam... Objawy były jakby mnie przeziębienie łamało, a potem wszystko zniknęło 😅

Dziewczyny a może wy odpowiecie mi na nurtujące mnie pytanie. Poprzedni cykl miałam pokręcony. Zresztą to był 1 po odstawieniu antykoncepcji. 24dc wyszedł pozytywny test owulacyjny, czułam że coś się dzieje w podbrzuszu. 8dpo zrobiłam progesteron i wyszło 6,9ng. O czym może świadczyć taki wynik? (Brak owulacji czy coś innego?) 🙃
8dpo masz na myśli 8 dni od testu owulacyjnego? Owulacja występuje 24-36h od testu więc badanie robiłabyś 7 a nawet 5 dni po owulacji i taki progesteron byłby wtedy de facto wysoki i poprawny.

Ja to tylko wyjątkowo, plus chce skierowanie na usg piersi. Normalnie chodziłam prywatnie ciagle i dalej będę. Tylko ciagle szukam dobrego lekarza, który specjalizuje się w tych tematach. Wybór ogromny lekarzy, a znaleźć dobrego ciężko…
Ja miałam szczęście znaleźć moją panią dr od razu szukając lekarza w ciąży i uważam ze znalazłam najlepszego lekarza na świecie, niezależnie od specjalizacji.
Ginekolog do którego kocha się chodzić 😍 jak któraś z Krakowa to polecę :)

reklama
Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona staraczek🙂. Mam 33 lata i staramy się z mężem o trzeciego dzidziusia. Moja pierwsza ciąża zakończyła się strata w 9 tygodniu z niewiadomych przyczyn ale mamy dwie córeczki w wieku 3 i 1,5 roku Obecnie drugi cykl starań. Poprzednie dwie ciąże na testach owu ponieważ miałam bardzo rozjechane cykle i nie wiedziałam kiedy wystąpi owulacja. Pierwsza córka owu w 33 dniu, druga w 21, teraz po dwóch porodach cykle skróciły się i obecnie owu wypada mniej więcej w 18 o ile testy nie kłamią a @ pojawia się 33/34 dniu cyklu. Dzisiaj wypada 9 dni po, jak myślicie kiedy na teście na szansę już coś się pojawić? Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki 😘

Do góry