reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona staraczek🙂. Mam 33 lata i staramy się z mężem o trzeciego dzidziusia. Moja pierwsza ciąża zakończyła się strata w 9 tygodniu z niewiadomych przyczyn ale mamy dwie córeczki w wieku 3 i 1,5 roku Obecnie drugi cykl starań. Poprzednie dwie ciąże na testach owu ponieważ miałam bardzo rozjechane cykle i nie wiedziałam kiedy wystąpi owulacja. Pierwsza córka owu w 33 dniu, druga w 21, teraz po dwóch porodach cykle skróciły się i obecnie owu wypada mniej więcej w 18 o ile testy nie kłamią a @ pojawia się 33/34 dniu cyklu. Dzisiaj wypada 9 dni po, jak myślicie kiedy na teście na szansę już coś się pojawić? Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki 😘
U mnie test jakoś 5 dni przed pokazał, ale dwie poprzednie to dopiero dzień @ albo kilka dni po tym jak się spóźniała już😅

reklama
Mama położna mówi, że kiedyś w "branży" się mówiło, że jak temperatura świruje... Wysoka bądź skacze dziwnie to mówiło się wtedy, że jajeczko się dzieli. Ja tak na tydzień przed okresem czułam jakby gorączkę (uderzenia gorąca, dłonie i stopy zimne). Podejrzane było, że rano najwyższa temp, a na wieczór spadała. Gdyby przeziębienie to raczej powinno być odwrotnie🤔 I to się tak utrzymuje w sumie do dziś. Temp 37,2 do 37,6. Po owulacji miałam często wyższa temperaturę, ale raczej już tak na tydzień przed okresem spadała🤷🏼‍♀️ Test zrobiłam rano i pozytywny, a przed tym wieczorem skoczyła mi już na max na 37,6. Ale to tak jak wspominalam... Objawy były jakby mnie przeziębienie łamało, a potem wszystko zniknęło 😅
To ja od 17dc tak mam. Też poczułam, że mam podwyższoną temperaturę, zmierzyłam i było ponad 37 i tak już cały tydzień. Policzki mnie palą co raz, ale tak jak pisałam, chora nie jestem. Już by wyszło jakieś przyziębienie, bo akurat mija tydzień. Jutro powinnam dostać okresu, a temperatura nadal podwyższona. Zobaczymy co z tym będzie.

Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona staraczek🙂. Mam 33 lata i staramy się z mężem o trzeciego dzidziusia. Moja pierwsza ciąża zakończyła się strata w 9 tygodniu z niewiadomych przyczyn ale mamy dwie córeczki w wieku 3 i 1,5 roku Obecnie drugi cykl starań. Poprzednie dwie ciąże na testach owu ponieważ miałam bardzo rozjechane cykle i nie wiedziałam kiedy wystąpi owulacja. Pierwsza córka owu w 33 dniu, druga w 21, teraz po dwóch porodach cykle skróciły się i obecnie owu wypada mniej więcej w 18 o ile testy nie kłamią a @ pojawia się 33/34 dniu cyklu. Dzisiaj wypada 9 dni po, jak myślicie kiedy na teście na szansę już coś się pojawić? Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki 😘
Ja miałam cień na teście bodajże w 12 dpo przy becie 6,5 (jako dpo przyjmuje dzień po teście pozytywnym), malusieńka beta była widoczna już w 11 dpo - 2,36 😂 w 10 była >0,2

Uprzedzając, badałam betę tak namiętnie bo miałam paskudne zakażenie dróg moczowych z wrażliwe TYLKO na teratogenne antybiotyki. A że o ciąże się starałam i mi zależało to bardzo chciałam się o niej dowiedzieć szybko by nie zaszkodzić.

Mi testy owu wyszły pozytywne w niedzielę, starania były w sobotę i w niedzielę i nie wiem czy było falstartu i nie za wcześnie....potem nie było możliwości. Także męczy mnie jeszcze ten poniedziałek ale dziecko nam się rozchorowało i już nie myśleliśmy o tym. Jeśli nie zaskoczy w ciągu kilku miesięcy to zrobię badania, póki co to jeszcze starania na luzie

Szoda ze ginekolog nie widziała w tym problemu. Echhh tym bardziej potwierdza się ze trzeba zmienić. Czyli w tych granicach ciąży się nie utrzyma… idę w przyszłym miesiącu po miesiączce do innego ginekologa, a faktycznie jeszcze zrobię teraz jak potwierdzi mi owu progesteron, jeżeli z tym się nie nic nie uda…
Moze sie utrzymac ciaza i przy nizszym ale przy takiej wartosci zaleca sie wsparcie lekami bo szałowy nie jest niestety

Przybijam piątkę z zaburzeniami lękowymi :)
od 10 lat choruje na ptsd chociaż mam wrażenie że z rodzicielstwem jest o wiele wiele lepiej z tym.

Ja pierwsza ciąże miałam zupełnie nie ryzykowną (a raczej tak myślałam) ale miałam trochę powikłań krwotocznych przy porodzie i w późniejszej diagnostyce wyszła mi trombocytopatia - więc teraz będę prowadzona przez ginekologa i hematologa, więc już tak łatwo nie będzie, nawet dentysty nie mogę mieć bez obstawy hematologicznej przy poważniejszych rzeczach…
No u mnie ciaza masakra. ¾ musialam lezec na podtrzymaniu. Skurcze zaczely sie w 24tc 🙄😑

To ja od 17dc tak mam. Też poczułam, że mam podwyższoną temperaturę, zmierzyłam i było ponad 37 i tak już cały tydzień. Policzki mnie palą co raz, ale tak jak pisałam, chora nie jestem. Już by wyszło jakieś przyziębienie, bo akurat mija tydzień. Jutro powinnam dostać okresu, a temperatura nadal podwyższona. Zobaczymy co z tym będzie.
Ja bym w takim razie już z ciekawości zrobiła test😅

reklama
Do góry