reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona staraczek🙂. Mam 33 lata i staramy się z mężem o trzeciego dzidziusia. Moja pierwsza ciąża zakończyła się strata w 9 tygodniu z niewiadomych przyczyn ale mamy dwie córeczki w wieku 3 i 1,5 roku Obecnie drugi cykl starań. Poprzednie dwie ciąże na testach owu ponieważ miałam bardzo rozjechane cykle i nie wiedziałam kiedy wystąpi owulacja. Pierwsza córka owu w 33 dniu, druga w 21, teraz po dwóch porodach cykle skróciły się i obecnie owu wypada mniej więcej w 18 o ile testy nie kłamią a @ pojawia się 33/34 dniu cyklu. Dzisiaj wypada 9 dni po, jak myślicie kiedy na teście na szansę już coś się pojawić? Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki 😘
U mnie test jakoś 5 dni przed pokazał, ale dwie poprzednie to dopiero dzień @ albo kilka dni po tym jak się spóźniała już😅

reklama
Mama położna mówi, że kiedyś w "branży" się mówiło, że jak temperatura świruje... Wysoka bądź skacze dziwnie to mówiło się wtedy, że jajeczko się dzieli. Ja tak na tydzień przed okresem czułam jakby gorączkę (uderzenia gorąca, dłonie i stopy zimne). Podejrzane było, że rano najwyższa temp, a na wieczór spadała. Gdyby przeziębienie to raczej powinno być odwrotnie🤔 I to się tak utrzymuje w sumie do dziś. Temp 37,2 do 37,6. Po owulacji miałam często wyższa temperaturę, ale raczej już tak na tydzień przed okresem spadała🤷🏼‍♀️ Test zrobiłam rano i pozytywny, a przed tym wieczorem skoczyła mi już na max na 37,6. Ale to tak jak wspominalam... Objawy były jakby mnie przeziębienie łamało, a potem wszystko zniknęło 😅
To ja od 17dc tak mam. Też poczułam, że mam podwyższoną temperaturę, zmierzyłam i było ponad 37 i tak już cały tydzień. Policzki mnie palą co raz, ale tak jak pisałam, chora nie jestem. Już by wyszło jakieś przyziębienie, bo akurat mija tydzień. Jutro powinnam dostać okresu, a temperatura nadal podwyższona. Zobaczymy co z tym będzie.

Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do grona staraczek🙂. Mam 33 lata i staramy się z mężem o trzeciego dzidziusia. Moja pierwsza ciąża zakończyła się strata w 9 tygodniu z niewiadomych przyczyn ale mamy dwie córeczki w wieku 3 i 1,5 roku Obecnie drugi cykl starań. Poprzednie dwie ciąże na testach owu ponieważ miałam bardzo rozjechane cykle i nie wiedziałam kiedy wystąpi owulacja. Pierwsza córka owu w 33 dniu, druga w 21, teraz po dwóch porodach cykle skróciły się i obecnie owu wypada mniej więcej w 18 o ile testy nie kłamią a @ pojawia się 33/34 dniu cyklu. Dzisiaj wypada 9 dni po, jak myślicie kiedy na teście na szansę już coś się pojawić? Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki 😘
Ja miałam cień na teście bodajże w 12 dpo przy becie 6,5 (jako dpo przyjmuje dzień po teście pozytywnym), malusieńka beta była widoczna już w 11 dpo - 2,36 😂 w 10 była >0,2

Uprzedzając, badałam betę tak namiętnie bo miałam paskudne zakażenie dróg moczowych z wrażliwe TYLKO na teratogenne antybiotyki. A że o ciąże się starałam i mi zależało to bardzo chciałam się o niej dowiedzieć szybko by nie zaszkodzić.

Mi testy owu wyszły pozytywne w niedzielę, starania były w sobotę i w niedzielę i nie wiem czy było falstartu i nie za wcześnie....potem nie było możliwości. Także męczy mnie jeszcze ten poniedziałek ale dziecko nam się rozchorowało i już nie myśleliśmy o tym. Jeśli nie zaskoczy w ciągu kilku miesięcy to zrobię badania, póki co to jeszcze starania na luzie

Szoda ze ginekolog nie widziała w tym problemu. Echhh tym bardziej potwierdza się ze trzeba zmienić. Czyli w tych granicach ciąży się nie utrzyma… idę w przyszłym miesiącu po miesiączce do innego ginekologa, a faktycznie jeszcze zrobię teraz jak potwierdzi mi owu progesteron, jeżeli z tym się nie nic nie uda…
Moze sie utrzymac ciaza i przy nizszym ale przy takiej wartosci zaleca sie wsparcie lekami bo szałowy nie jest niestety

Przybijam piątkę z zaburzeniami lękowymi :)
od 10 lat choruje na ptsd chociaż mam wrażenie że z rodzicielstwem jest o wiele wiele lepiej z tym.

Ja pierwsza ciąże miałam zupełnie nie ryzykowną (a raczej tak myślałam) ale miałam trochę powikłań krwotocznych przy porodzie i w późniejszej diagnostyce wyszła mi trombocytopatia - więc teraz będę prowadzona przez ginekologa i hematologa, więc już tak łatwo nie będzie, nawet dentysty nie mogę mieć bez obstawy hematologicznej przy poważniejszych rzeczach…
No u mnie ciaza masakra. ¾ musialam lezec na podtrzymaniu. Skurcze zaczely sie w 24tc 🙄😑

To ja od 17dc tak mam. Też poczułam, że mam podwyższoną temperaturę, zmierzyłam i było ponad 37 i tak już cały tydzień. Policzki mnie palą co raz, ale tak jak pisałam, chora nie jestem. Już by wyszło jakieś przyziębienie, bo akurat mija tydzień. Jutro powinnam dostać okresu, a temperatura nadal podwyższona. Zobaczymy co z tym będzie.
Ja bym w takim razie już z ciekawości zrobiła test😅

reklama
Do góry