reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dziwicie się o badania na NFZ, a ja miałam mega problem z uzyskaniem skierowania na betę w Medicover, gdzie mam opłacany abonament😜 na czacie pani położna stwierdziła że brak wskazań medycznych , także tego 😏
Ja bety nie mam w pakiecie (niestety 😉), ale żadnego problemu ze skierowaniem na jakiekolwiek badania jeszcze nie miałam. Mam wrażenie, że wręcz lekarze się cieszyli, że wiem czego chcę i szybko można poradę załatwić 😁

Ja bym zmieniła lekarza. Masz taka możliwość? Morfologia i tsh można robic co 3 miesiace na NFZ. Żelazo i wchłanianie z tego co kojarze, również. Moja lekarka nigdy nie odmówiła mi podstawowych badań, a raz w roku każdy lekarz sam z siebie powinien skierować pacjenta i zbadać. Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę takie historie. A potem pieprzenie, ze w Polsce ludzie się nie badają, dlatego są pozno diagnozowani.
Niestety nie mam takiej możliwości. Tutaj jest ciężko gdziekolwiek się dostać i o dobrych lekarzy jest problem. Była jedna pani, do której chciałam się zapisać, ale potraktowała mnie jak gównixarę, pokazała że nie zna się na medycynie i żałuję, że nie złożyłam skargi do NFZ. Dokładniej: poszłam do niej z synkiem, kiedy miał 1,5 roku i zaczął kaszleć, a ta do mnie, że nie powinnam przychodzić w ogóle do lekarza i mam leczyć dziecko w domu, powinnam nakupować syropów na kaszel i dawać co popadnie, po co ja w ogóle z dzieckiem gorączkującym i dziwnie kaszlącym przychodzę do lekarza jak powinnam leczyć go sama. A poza tym skoro nie jestem zaszczepiona to nie powinnam w ogóle chodzić do lekarzy. Żałosne. Powiedziała że ona nie wie co jest mojemu dziecku, a nawet jakby wiedziała to dopiero mogłaby mi powiedzieć za 3 dni, cokolwiek to w ogóle miało znaczyć. Przed nami była jakaś pani z chorą córką i pytała tej matki czy to może być ta choroba, czy ta🤦🏻‍♀️
To moje pierwsze dziecko i to była jego pierwsza jakakolwiek choroba...

Niestety nie mam takiej możliwości. Tutaj jest ciężko gdziekolwiek się dostać i o dobrych lekarzy jest problem. Była jedna pani, do której chciałam się zapisać, ale potraktowała mnie jak gównixarę, pokazała że nie zna się na medycynie i żałuję, że nie złożyłam skargi do NFZ. Dokładniej: poszłam do niej z synkiem, kiedy miał 1,5 roku i zaczął kaszleć, a ta do mnie, że nie powinnam przychodzić w ogóle do lekarza i mam leczyć dziecko w domu, powinnam nakupować syropów na kaszel i dawać co popadnie, po co ja w ogóle z dzieckiem gorączkującym i dziwnie kaszlącym przychodzę do lekarza jak powinnam leczyć go sama. A poza tym skoro nie jestem zaszczepiona to nie powinnam w ogóle chodzić do lekarzy. Żałosne. Powiedziała że ona nie wie co jest mojemu dziecku, a nawet jakby wiedziała to dopiero mogłaby mi powiedzieć za 3 dni, cokolwiek to w ogóle miało znaczyć. Przed nami była jakaś pani z chorą córką i pytała tej matki czy to może być ta choroba, czy ta🤦🏻‍♀️
To moje pierwsze dziecko i to była jego pierwsza jakakolwiek choroba...

Masakra😱
Ja ze swoim synkiem już też nie chodzę na NFZ od momentu cyrku jaki się tam wyprawia w związku z covid. Już pomijając sam fakt wejścia tam i tego jak gabinet wygląda czy pani dr, to pierwsze co , wysłała mi dziecko na test praktycznie bez badania (miał kaszel). Test wyszedł nierozstrzygający i pytam co dalej a ona do mnie że możemy uznać że to pozytywny. Ja do niej że nie ma takiej opcji że ja się z dzieckiem w domu nie zamknę to z laską dała skierowanie na drugi test który wyszedł negatywny oczywiście. A ile dziecko przy tym traumy miało to już swoją drogą 🤬 co najlepsze, zaczęliśmy chodzic prywatnie, wizyta 100zl i dziecko super przebadane, leki dobrane i ani razu nie wysłane na test, ale najnormalniej w świecie leczone .

@c_or_nelia nie wiem, czy ani gdzie pracujecie, Ty i Twój mąż, ale może macie możliwość zorganizowania grupowego ubezpieczenia? To nie są duże pieniądze miesięcznie a naprawdę uważam, że to najlepsze, co może być.
Ja nie pracuję, siedzę z synem w domu, wczesniej byłam opiekunką. A mój mąż pracuje w firmie zajmującej się produkcją masztów i akumulatorów dla telekomunikacji, policji i szpitali, siedzi głównie przy komputerze.
U nas niestety nie ma żadnych luxmedów, medicover itp. więc takie ubezpieczenie u nas by nie wypaliło.

Współczuje , u mnie od rodzinnego nie ma problemu z skierowaniami ani badaniem , poza tymi specjalistycznymi ,ale wtedy daje skiero do lekarza . Z mlodym chodze na NFZ i prywatnie , ma dwie lekarki , po tym jak trafilismy z zapaleniem płuc do szpitala , ale sam pobyt tez dobrze wspominam , byliśmy zaopiekowani . Gina mam na NFZ i prywatnie

Ostatnia edycja:
reklama
Jutro idę do diagnostyki zrobić badania: tsh, estradiol, testosteron, lh, fsh, anty tpo, anty tg, ft3, ft4, testosteron, prolaktyna. 267 zł. Ja nie wiem jak w tym kraju żyć jak na nic nie mozna dostać skierowania i wszystko robić trzeba samemu😣 moja lekarka nawet nie chce mi dać skierowania na morfologię, a mój ginekolog nie ma umowy z NFZ
Też tak place....

Do góry