reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

Na wstępie witam wszystkie Panie 😘😘
My z mężem też zaczęliśmy batalię o drugiego berbecia. Dostaliśmy wspomagacze od naszej Pani Dr w postaci Miovelli i androvitu(dla meza). Wspomagacze mamy brać przez 3 miesiące. Jeśli nie osiągniemy sukcesu czeka mnie udrożnienie jajowodów.
Czy ktoras z Pan stosowała Miovelle i zaszła w ciążę tak szybko? Bardzo boję się udrożnienia

reklama
Jutro idę do diagnostyki zrobić badania: tsh, estradiol, testosteron, lh, fsh, anty tpo, anty tg, ft3, ft4, testosteron, prolaktyna. 267 zł. Ja nie wiem jak w tym kraju żyć jak na nic nie mozna dostać skierowania i wszystko robić trzeba samemu😣 moja lekarka nawet nie chce mi dać skierowania na morfologię, a mój ginekolog nie ma umowy z NFZ

Jutro idę do diagnostyki zrobić badania: tsh, estradiol, testosteron, lh, fsh, anty tpo, anty tg, ft3, ft4, testosteron, prolaktyna. 267 zł. Ja nie wiem jak w tym kraju żyć jak na nic nie mozna dostać skierowania i wszystko robić trzeba samemu😣 moja lekarka nawet nie chce mi dać skierowania na morfologię, a mój ginekolog nie ma umowy z NFZ
Masakra tym bardziej ze do części z tych badań masz prawo mieć dostęp na nfz

Masakra tym bardziej ze do części z tych badań masz prawo mieć dostęp na nfz
Moja lekarka twierdzi, że jak chcę się badać to mogę to zrobić na własny koszt. Aż raz wystawiła mi skierowanie na... uwaga... MORFOLOGIĘ i to po wielkim tłumaczeniu się czemu chcę to badanie wykonać. Ale jak wyjdzie to źle to nie odpuszczę i chcę chociaż skierowanie na usg tarczycy.
Naprawdę współczuję ludziom, którzy nie mają pieniędzy, żeby badać się na własną rękę.
Kiedyś prosiłam na zbadanie żelaza i ferrytyny to było „ale po co?” „Na pewno nie ma pani anemii, dobrze pani wyglada, proszę samemu zrobić”

Na wstępie witam wszystkie Panie 😘😘
My z mężem też zaczęliśmy batalię o drugiego berbecia. Dostaliśmy wspomagacze od naszej Pani Dr w postaci Miovelli i androvitu(dla meza). Wspomagacze mamy brać przez 3 miesiące. Jeśli nie osiągniemy sukcesu czeka mnie udrożnienie jajowodów.
Czy ktoras z Pan stosowała Miovelle i zaszła w ciążę tak szybko? Bardzo boję się udrożnienia
Witamy i zapraszamy, byle nie na długo 😉🙂 w kupie siła 💪💪💪 owulacji nie wpomożemy, ale na pewno będzie Ci weselej😁🙃😁🙃
Co do tych supli na owu, czytałaś może jak przywrócić owulację dietą i suplementami? Ja z owu nie mam problemu, ale czytałam niedawno u Dr Lifestyle wpis poświęcony właśnie temu problemowi. Tak że polecam Ci, bo jakoś mam zaufanie do niej, jest rzetelna i z tego co kojarzę sama stara się o dziecko, stąd bada temat bardzo dokładnie. Myślę, że warto poczytać.

Moja lekarka twierdzi, że jak chcę się badać to mogę to zrobić na własny koszt. Aż raz wystawiła mi skierowanie na... uwaga... MORFOLOGIĘ i to po wielkim tłumaczeniu się czemu chcę to badanie wykonać. Ale jak wyjdzie to źle to nie odpuszczę i chcę chociaż skierowanie na usg tarczycy.
Naprawdę współczuję ludziom, którzy nie mają pieniędzy, żeby badać się na własną rękę.
Kiedyś prosiłam na zbadanie żelaza i ferrytyny to było „ale po co?” „Na pewno nie ma pani anemii, dobrze pani wyglada, proszę samemu zrobić”
Ja bym zmieniła lekarza. Masz taka możliwość? Morfologia i tsh można robic co 3 miesiace na NFZ. Żelazo i wchłanianie z tego co kojarze, również. Moja lekarka nigdy nie odmówiła mi podstawowych badań, a raz w roku każdy lekarz sam z siebie powinien skierować pacjenta i zbadać. Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę takie historie. A potem pieprzenie, ze w Polsce ludzie się nie badają, dlatego są pozno diagnozowani.

Ja jutro te same badania (oprócz przeciwciał tarczycowych, ale te mam dobre), do tego jeszcze ferrytyna, żelazo, DHEA, witamina B12. Szczęśliwie i przypadkiem od listopada mam pakiet PZU, tak że za te nie muszę płacić (cena w koszyku 340 zł🤦‍♀️). Ciekawe, że lekarze przy pozytywnym teście ciążowym bez problemu wystawią ZLA, a na podstawowe badania, których zrobienie jest UZASADNIONE skierowania wystawić nie potrafią. Dramat po prostu.

reklama
Okropieństwo.
Ja poza porodem i instytutem hematologii w Krakowie (gdzie byłam w szoku jak dobrze i dokładnie to funkcjonuje) nie miałam nic wspólnego z NFZ od lat (poza pracą ale nie mam przez to dobrych wspomnień 😂) i zapominam jak to funkcjonuje. Mam pakiet luxmed i co nie chce to mi zbadają, chyba nie zdarzyło się by ktoś odmówił. A moje teleporady wyglądają tak, że mówię „Dzień dobry, poproszę o skierowanie na x i y”.

Do góry