reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Uważam dokładnie tak samo! Właśnie przed chwilą umówiłam teleporade medyczną z ginekologiem na sobotę, godz. 8.20. Jutro powtórzę badania, zobaczę, w którą stronę to idzie i jakby coś wzrosło, to omówię sytuację z lekarzem. Ale nie mam nadziei, że ten progesteron cudownie ruszy z kopyta.
I unikasz wszystkich tych chodzących i smarkajacych teraz ludzi. W Twoim stanie to wskazane! ☺️

reklama
Rodzinny na teleporadzie też powinien skierować na tsh. Raz na 3 miesiace można z NFZ. Chociaż tyle z tego comiesięcznego haraczu, który płacimy :)
Hej, potwierdzam.
Podobno raz do roku bez przewleklych chorob mozna zrobic pakiet badan na NFZ. I ja z tego skorzystalam. Lacznie wykonano 9 badań, a gdybym chciala wykonac je na wlasna reke to lekko 200 zl. Powiedzialam zgodnie z prawda, ze sie suplementuje, ale w grudniu wyjatkowo slabiej sie czuje.

Hej, potwierdzam.
Podobno raz do roku bez przewleklych chorob mozna zrobic pakiet badan na NFZ. I ja z tego skorzystalam. Lacznie wykonano 9 badań, a gdybym chciala wykonac je na wlasna reke to lekko 200 zl. Powiedzialam zgodnie z prawda, ze sie suplementuje, ale w grudniu wyjatkowo slabiej sie czuje.
To tak jak ja , grudzień nie jest moim miesiącem pod katem sił witalnych 🙈 ja dziś wigilia pracownicza , ale postanowiłam ze idę na chwile i bez % bo właśnie coś weny i sił nie mam 😬 dobrze ze przytulanki narazie zgodnie z planem co drugi dzień , chociaż to idzie 😂 a jak tam u was testuje któraś już ? U mnie jeszcze tydzień do owu wg apki

Ahh okej. To możesz nam pozazdrościć 😁 tak wszyscy narzekali na teleporady, a ja uważam, że trafił im się ten pomysł jak ślepej kurze ziarno. Można sobie zorganizować recepty czy skierowania z pozycji biurka w robocie 😁
Ja jestem ogromnym fanem teleporad.
Po co mam z zapaleniem pęcherza czy właśnie po skierowanie czy receptę fatygować się do lekarza.

Hejka kobietki ❤️ Jako, ze macie wiedzę i doświadczenie ogromne mam do Was pytanie ( oczywiście dziś mam teleporade w tej sprawie ale wole zapytać tez doświadczonych babeczek a nie jednego lekarza). Biorę lek metronidazol na helikobakter w tabletkach. Wiem, ze w I trymestrze ciąży nie można go przyjmować bo przenika do łożyska, ale co ze staraniami w trakcie przyjmowania tego leku ? Został mi jeszcze tydzień brania go a wchodzę w dniu płodne i nie wiem co robić 😞

reklama
To tak jak ja , grudzień nie jest moim miesiącem pod katem sił witalnych 🙈 ja dziś wigilia pracownicza , ale postanowiłam ze idę na chwile i bez % bo właśnie coś weny i sił nie mam 😬 dobrze ze przytulanki narazie zgodnie z planem co drugi dzień , chociaż to idzie 😂 a jak tam u was testuje któraś już ? U mnie jeszcze tydzień do owu wg apki
Ten grudzień jest fatalny dla wszystkich z mojego otoczenia. Każdy skarży się na ból głowy, problemy z ciśnieniem, a jak żadne z powyższych to gile do pasa. Mój mąż, który w zasadzie nigdy nie choruje dycha i prycha już od 4 dni. Wczoraj robiliśmy nawet test na covida na szczęście negatyw. Ja za to wyjątkowo mimo ogólnego zmęczenia nieźle się trzymam :D

Do góry