reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Uważam dokładnie tak samo! Właśnie przed chwilą umówiłam teleporade medyczną z ginekologiem na sobotę, godz. 8.20. Jutro powtórzę badania, zobaczę, w którą stronę to idzie i jakby coś wzrosło, to omówię sytuację z lekarzem. Ale nie mam nadziei, że ten progesteron cudownie ruszy z kopyta.
I unikasz wszystkich tych chodzących i smarkajacych teraz ludzi. W Twoim stanie to wskazane! ☺️

reklama
Rodzinny na teleporadzie też powinien skierować na tsh. Raz na 3 miesiace można z NFZ. Chociaż tyle z tego comiesięcznego haraczu, który płacimy :)
Hej, potwierdzam.
Podobno raz do roku bez przewleklych chorob mozna zrobic pakiet badan na NFZ. I ja z tego skorzystalam. Lacznie wykonano 9 badań, a gdybym chciala wykonac je na wlasna reke to lekko 200 zl. Powiedzialam zgodnie z prawda, ze sie suplementuje, ale w grudniu wyjatkowo slabiej sie czuje.

Hej, potwierdzam.
Podobno raz do roku bez przewleklych chorob mozna zrobic pakiet badan na NFZ. I ja z tego skorzystalam. Lacznie wykonano 9 badań, a gdybym chciala wykonac je na wlasna reke to lekko 200 zl. Powiedzialam zgodnie z prawda, ze sie suplementuje, ale w grudniu wyjatkowo slabiej sie czuje.
To tak jak ja , grudzień nie jest moim miesiącem pod katem sił witalnych 🙈 ja dziś wigilia pracownicza , ale postanowiłam ze idę na chwile i bez % bo właśnie coś weny i sił nie mam 😬 dobrze ze przytulanki narazie zgodnie z planem co drugi dzień , chociaż to idzie 😂 a jak tam u was testuje któraś już ? U mnie jeszcze tydzień do owu wg apki

Ahh okej. To możesz nam pozazdrościć 😁 tak wszyscy narzekali na teleporady, a ja uważam, że trafił im się ten pomysł jak ślepej kurze ziarno. Można sobie zorganizować recepty czy skierowania z pozycji biurka w robocie 😁
Ja jestem ogromnym fanem teleporad.
Po co mam z zapaleniem pęcherza czy właśnie po skierowanie czy receptę fatygować się do lekarza.

Hejka kobietki ❤️ Jako, ze macie wiedzę i doświadczenie ogromne mam do Was pytanie ( oczywiście dziś mam teleporade w tej sprawie ale wole zapytać tez doświadczonych babeczek a nie jednego lekarza). Biorę lek metronidazol na helikobakter w tabletkach. Wiem, ze w I trymestrze ciąży nie można go przyjmować bo przenika do łożyska, ale co ze staraniami w trakcie przyjmowania tego leku ? Został mi jeszcze tydzień brania go a wchodzę w dniu płodne i nie wiem co robić 😞

reklama
To tak jak ja , grudzień nie jest moim miesiącem pod katem sił witalnych 🙈 ja dziś wigilia pracownicza , ale postanowiłam ze idę na chwile i bez % bo właśnie coś weny i sił nie mam 😬 dobrze ze przytulanki narazie zgodnie z planem co drugi dzień , chociaż to idzie 😂 a jak tam u was testuje któraś już ? U mnie jeszcze tydzień do owu wg apki
Ten grudzień jest fatalny dla wszystkich z mojego otoczenia. Każdy skarży się na ból głowy, problemy z ciśnieniem, a jak żadne z powyższych to gile do pasa. Mój mąż, który w zasadzie nigdy nie choruje dycha i prycha już od 4 dni. Wczoraj robiliśmy nawet test na covida na szczęście negatyw. Ja za to wyjątkowo mimo ogólnego zmęczenia nieźle się trzymam :D

Do góry