reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Czytam to wszystko i kolejny raz nachodzi mnie refleksja jak bardzo niesprawiedliwie ten świat jest skonstruowany :mad:. Łykamy kilka tabletek dziennie, wydajemy ogromne pieniądze na wizyty, badania, pilnujemy się żeby zdrowo jeść, żyjemy od cyklu do cyklu, a nasz rytm życia dyktują dni płodne. Później test oczywiście biel vizira i łzy cisną się do oczu, później @. A gdzieś tam równolegle słyszymy, że ktoś zaciążył z przypadku 😡
Ja już wczoraj i przedwczoraj się tak wypłakałam, że mi się nawet nie chce już starać jak mam znowu zobaczyć biel na teście albo fałszywy pozytyw.

reklama
Czytam to wszystko i kolejny raz nachodzi mnie refleksja jak bardzo niesprawiedliwie ten świat jest skonstruowany :mad:. Łykamy kilka tabletek dziennie, wydajemy ogromne pieniądze na wizyty, badania, pilnujemy się żeby zdrowo jeść, żyjemy od cyklu do cyklu, a nasz rytm życia dyktują dni płodne. Później test oczywiście biel vizira i łzy cisną się do oczu, później @. A gdzieś tam równolegle słyszymy, że ktoś zaciążył z przypadku 😡
Dokładnie tak. My o siebie dbamy, robimy badania, bierzemy leki itp a są osoby które nic nie robią i mają dzieci, wręcz nawet nie dbają o siebie w ciąży a mimo to rodzą zdrowe dzieci. Znam dziewczynę która ma 3 dzieci, za każdym razem to wpadka a ona całą ciążę paliła papierosy i czasami nawet piła alkohol...

Dokładnie tak. My o siebie dbamy, robimy badania, bierzemy leki itp a są osoby które nic nie robią i mają dzieci, wręcz nawet nie dbają o siebie w ciąży a mimo to rodzą zdrowe dzieci. Znam dziewczynę która ma 3 dzieci, za każdym razem to wpadka a ona całą ciążę paliła papierosy i czasami nawet piła alkohol...
Np właśnie moja koleżanka ta o której pisałam wyżej urodziła zdrowe dziecko biorąc ciężkie narkotyki i pijąc. A ja musiałam leżeć w szpitalu, żeby donosić ciążę i brać leki. Zero sprawiedliwości.

Np właśnie moja koleżanka ta o której pisałam wyżej urodziła zdrowe dziecko biorąc ciężkie narkotyki i pijąc. A ja musiałam leżeć w szpitalu, żeby donosić ciążę i brać leki. Zero sprawiedliwości.
Ja w ciąży bałam się nawet pić kawę, herbatę itp w dużych ilościach bo podobno może zaszkodzić dziecku a one nawet używek nie odstawiają..

Moja siostra miała dwukrotnie ciąże pozamaciczną. Za drugim razem pękł jej jajowód i była w stanie zagrożenia życia. Niestety jajnika nie udało się uratować. Mimo to próbowała i udało się jej zajść w ciąże po tym wszystkim, ale poroniła w 9 tygodniu :(. Oczywiście wszystko to dmuchając i chuchając rezygnując nawet z aktywności fizycznej żeby się coś złego nie wydarzyło.

Ja nawet w ciąży nie jestem, ale już w pierwszym miesiącu starań przeliczałam ile kapuczina mi wolno wypić 😂 Kawkę niestety ubóstwiam 😆
Haha, no ja dopiero jak byłam w ciąży to zaczęłam patrzeć na składy, na to ile czego piję, co jem byleby tylko nie zaszkodzić ale ogólnie staram się odżywiać w miarę dobrze za to przestałam pić alkohol. Przed staraniami to jakieś święta itp to się piło czasami a jak zaczęłam sie starać to w ciągu 3 lat wypiłam kilka razy wino i może ze 3 kieliszki wódki na weselu przyjaciółki a pozatym nic. 😅

reklama
Haha, no ja dopiero jak byłam w ciąży to zaczęłam patrzeć na składy, na to ile czego piję, co jem byleby tylko nie zaszkodzić ale ogólnie staram się odżywiać w miarę dobrze za to przestałam pić alkohol. Przed staraniami to jakieś święta itp to się piło czasami a jak zaczęłam sie starać to w ciągu 3 lat wypiłam kilka razy wino i może ze 3 kieliszki wódki na weselu przyjaciółki a pozatym nic. 😅
Boze ja bym chyba zwariowała 🤣 mój lekarz powiedział zeby żyć normalnie 🤷🏽‍♀️ wiadomo, nie jem syfu ale raz miesiącu jak się zdarzy mc Donald to nie dramatyzuje, pizza czy burger tez sie zdarzy 🤷🏽‍♀️ z alko to i tak tylko wino lubie, nie upijam się ale też nie ograniczam nie wiadomo jak 🤷🏽‍♀️ kawa jedna dziennie musi być, herbata czasem w zimie. Składów raczej nie czytam, chyba że sprawdzam cukier. Nie kontroluje się aż tak bo już bym dawno zwariowała 🤣

Do góry