reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Też testuje w święta! :)

Wychodzi na to że ja też😃

Owu prawdopodobnie wczoraj więc na urodziny w Wigilię strzelę sobie teścik 😉

Gorzej jak będzie negatywny znowu, ale na razie staram się myśleć w miarę pozytywnie.
To testujemy razem ! Ja chyba poczekam do 1 dnia świat, na wigilię idziemy do teściów i boje się że jeszcze bym coś palnęła 🤣🤣 chociaz zobaczymy czy wytrzymam

A ja troche do wczorajszego tematu 😉nie wiem czy to od wiesiołka ale dziewczyny jakie ja mam teraz piękne rzęsy 😍 i skórę. Twarz normalnie odmłodniała . Także same plusy 😝 teraz tylko żeby zafasolkować i nie dostać trądziku życia za kare hihi
To nieźle;)
A mnie się tak włosy przetłuszczają i właśnie sobie mysle czy to nie od wiesiolka...

@Bibi89 @Atramentowa @wezsietatatooo
Któraś jeszcze?😁

Mi owulką chyba wypada dzisiaj, wczoraj pik, więcej najwcześniej testować mogę w wigilię 😁

A swoją drogą, dziewczyny, to jak się to liczy. Wczoraj miałam pik, czyli 24-72h wystąpi owulacja. Czyli sam moment pęknięcia jaja. I potem jest jeszcze do 24h kiedy wędruje jajowodem, dobrze liczę?

Któraś jeszcze?😁

Mi owulką chyba wypada dzisiaj, wczoraj pik, więcej najwcześniej testować mogę w wigilię 😁

A swoją drogą, dziewczyny, to jak się to liczy. Wczoraj miałam pik, czyli 24-72h wystąpi owulacja. Czyli sam moment pęknięcia jaja. I potem jest jeszcze do 24h kiedy wędruje jajowodem, dobrze liczę?
Mówią że 24-36 h wystąpi owulacja a potem niech się dzieje wola nieba 🥰🤣 ja mialam pik w sobotę- było działane w sobotę, niedziele i poniedziałek. Dziś już chyba odpoczniemy 🤣🤣🤣

Dziewczyny chętnie podzielę się z Wami historią z dziś. Może i Wy wywęszycie przekręt 😁. Pod koniec września poszłam na rutynową kontrolę do ginekologa wizyta prywatna, a na usg widoczna torbiel. Postanowiłam skonsultować się z innym lekarzem i umówiłam się na wizytę prywatną tydzień później. Zapłaciłam za nią 240 zł. Po ok. 2 tygodniach dostałam meila z wynikem cytologii. Lekarz zasugerował żebym pojawiła się za 3 miesiące na kontroli, a żeby zmierzyć "obcego". Przed końcem roku postanowiłam zrobić sobie komplet podstawowych badań - morfologia, tarczyca, itd. Lekarz rodzinny wystawił mi dziś skierowanie i chciałam zerknąć co mi zlecono. Z ciekawości zerknęłam również do zakładki z wizytami i okazało się, że moja wizyta u ginekologa wyświetla się w wizytach świadczonych w ramach umowy z NFZ i to podwójnie! Mniej więcej z dwutygodniowym odstępem, a więc wtedy kiedy lekarz przysłał mi wynik cytologii meilem. Słyszałam już o takich sytuacjach dlatego od czasu do czasu zerkałam w tę zakładkę i dziś bang. Co z tym fantem zrobić? Zgłosić to do NFZ, czy olać temat? Za wizytę płaciłam kartą, a więc mam potwierdzenie przelewu 😡😡

reklama
Któraś jeszcze?😁

Być może ja testuję na wigilię ale ciężko określić bo mam bardzo dziwny cykl. Pik był tydzień wcześniej niż powinien ale ginekolog owulacji nie stwierdził za to miałam drugi pęcherzyk w trakcie wzrostu więc jeśli testy owu się mylą i pomimo negatywnych testów ten pęcherzyk pękł to w wigilię będzie ok 10dpo. Aczkolwiek trochę się pochorowałam i mam gorączkę więc nie nastawiam się zbytnio ale zatestuję jeśli @ nie przyjdzie. 🙂

Do góry