reklama
Aewea
Fanka BB :)
rozumiem, czyli mogę spokojnie zacząć przyjmować 2000 jednostek, a w wolnej chwili zbadać poziom i w zależności od wyniku działać dalej?Ogólnie jest zalecenie suplementacji 2000jednostek dziennie w okresie zimowym. Myślę że to bezpieczna dawka. Ja po badaniach gdzie mialam na poziomie 24 zaczelam suplementowac po 8tys jednostek dziennie i po 3 miesiącach mam poziom 36. Teraz suplementuje po 4 tys dziennie już sama beż zaleceń
kosik_3
No właśnie ja ostatnio czytałam, że to jest niezgodne z prawem, ale w przedszkolach w mojej okolicy taki wymóg niestety jest i po prostu nie przyjmą jak dziecko nieodpieluchowsne. Ja tez nie chcę na sile odpieluchowsc, bo mój mały zupełnie nie chce na nocnik, a wszędzie wokół tylko „oooo, a moje miało roczek jak już nie nosiło pieluch”, „weź go w końcu oducz sikania w pieluchy, moje wszystkie 1,5 roku i już nie sikali w pieluchy” Oluś jest niegotowy na nocnik i tyle. Ma czas, kiedyś przestanie sikać w pieluchy.
A może zamiast nocnika pisuarek? U nas była duża frajda, był w kształcie żabki i tam w środku się jeszcze coś kręciło jak sikał i trafiał więc przy okazji była zabawa i smiech ,
Także bardzo szybko nauczył się tam wołać siku
takCzyli będziemy testować w podobnym czasie
U
użytkowniczka Co
Gość
Jeszcze nie chcę go zmuszac, ale moze bardziej by się przekonał. Tylko że on kocha pieluchy i sam prosi o założenieA może zamiast nocnika pisuarek? U nas była duża frajda, był w kształcie żabki i tam w środku się jeszcze coś kręciło jak sikał i trafiał więc przy okazji była zabawa i smiech ,
Także bardzo szybko nauczył się tam wołać siku
salamandra66
Mój się nauczył po tym jak obsikał chodnik na działce i od tej pory miał zajawkę na obsikiwanie różnych miejsc teraz na szczęście głównie wc wystarczy, ale jak sprawa pili to zdarzy się w dziwnym miejscuJeszcze nie chcę go zmuszac, ale moze bardziej by się przekonał. Tylko że on kocha pieluchy i sam prosi o założenie
Olej z wiesiołka super działa , brałam przy poprzednich staraniach teraz narazie kupiłam witaminy , kw foliowy metylowy bo ja taki mogę głównie i wit D takto postawiłam na suplementację męża a No i ja polocard
Jula19
To zwiększę dawkeNo nie wiem.heheh tak zalecają zresztą zazwyczaj dziewczyny piszą że 3 razy dziennie po 2 ale ja zapominam dlatego rano 3 i na wieczór
Tak dokładnie . Tak jest w zaleceniach i musze przyznać że działa na śluz byjamniej u mnie. Ja akurat mam olej w kapsułkach
W jakich zaleceniach? Na jakiejś stronie pro płodnościowej, czy tak ogólnie?
Jula19
Mi gin z kliniki kazała brać nawet latem 2000j niekoniecznie codziennie ale żeby brać. Także myślę że 2000j cały rok można przyjmowac. Ja ostatnio miałam niecałe 28. Będę robić jakieś badania to sobie sprawdze.rozumiem, czyli mogę spokojnie zacząć przyjmować 2000 jednostek, a w wolnej chwili zbadać poziom i w zależności od wyniku działać dalej?
reklama
Bibi89
Ja myślę że spokojnie, ciężko jest przedawkować Wit D a 2tys jednostek to taka podstawa, ale przy okazji zbadaj sobie poziom, jak będzie poniżej to śmiało podnieś sobie do 4tys albo i więcejrozumiem, czyli mogę spokojnie zacząć przyjmować 2000 jednostek, a w wolnej chwili zbadać poziom i w zależności od wyniku działać dalej?
Podziel się: