reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny, można zrobić badanie nasienia w diagnostyce? Mój mąż chce zrobić, ale zupelnie nie mamy pojęcia gdzie i jak.

Nie wiem czy w diagnostyce, ja najpierw zapisałam męża do jakieś po prostu nazwijmy to przychodni, gdzie znalazłam w miarę blisko nas, ale zmieniłam mu na inną , typowa klinikę niepłodności , bo lepsze warunki, specjalny pokoik dostosowany, godziny mocno popoludniowe i na luzie można jechać (idziemy w środę )
Raczej w każdym dużym mieście można zbadać nasienie bez problemu🤔

reklama
Nie wiem czy w diagnostyce, ja najpierw zapisałam męża do jakieś po prostu nazwijmy to przychodni, gdzie znalazłam w miarę blisko nas, ale zmieniłam mu na inną , typowa klinikę niepłodności , bo lepsze warunki, specjalny pokoik dostosowany, godziny mocno popoludniowe i na luzie można jechać (idziemy w środę )
Raczej w każdym dużym mieście można zbadać nasienie bez problemu🤔
Ja mieszkam na zadupiu. Wysłali nas do Koszalina, ale tam nikt nie odbiera w laboratoriach, a z tego co widzę nie ma tam również kliniki niepłodności. Poszukam kliniki później i umówimy się na jakiś termin. Pewnie w Szczecinie najbliżej...

Ja mieszkam na zadupiu. Wysłali nas do Koszalina, ale tam nikt nie odbiera w laboratoriach. Poszukam kliniki później i umówimy się na jakiś termin.

Wpisz w google po prostu badanie nasienia , albo klinika niepłodności, coś na pewno wyskoczy. A ja jak się umawiałam teraz to nawet online można było i nie musiałam nigdzie dzwonić 😏

Nie wiem bo ja jestem leniwą matką i nie odpieluchowywałam dzieci na siłę ;) każde odpieluchowało się samo, bez wpadki. Jedno miało 1.5 roku, a drugie 4 ;)
Ale ja się kompletnie nie przejmuję coś myślą o mnie inni :)
Eeee... Chyba jednak czegoś nie zrozumiałam... Bo myślałam, że wątki pomyliłaś, bo tu nic nie było o odpieluchowania tylko ostatnio o badaniu nasienia.
P. S. Ja w kwestii pieluch dokładnie tak samo😉 a zrezygnowałam jak córa stała rozkraczona sikając na podłogę i z uroczym uśmiechem oznajmiała : "Jetem siusiumatet" (siusiumajtek🤪)

Eeee... Chyba jednak czegoś nie zrozumiałam... Bo myślałam, że wątki pomyliłaś, bo tu nic nie było o odpieluchowania tylko ostatnio o badaniu nasienia.
P. S. Ja w kwestii pieluch dokładnie tak samo😉 a zrezygnowałam jak córa stała rozkraczona sikając na podłogę i z uroczym uśmiechem oznajmiała : "Jetem siusiumatet" (siusiumajtek🤪)

Kornelia pisała, że nie wie czy puści Olka do przedszkola bo będzie miał 2.5 roku a jest nieodpieluchowany - a ja tylko wspomniałam, że to nie ma znaczenia. Jak przedszkole ma taki wymóg to jest to niezgodne z prawem i nie mogą nie przyjąć dziecka. Wiem, że niestety wiele przedszkoli tak robi i wywiera straszną presję na dzieciach i rodzicach

Mój nie chodzi do żłobka, ma niecałe dwa latka i może od września pójdzie do przedszkola jeśli w końcu będzie chciał sikać na nocnik. Jest ze stycznia, więc musiałby iść do przedszkola mając 2,5. No i o ile go przyjmą gdziekolwiek.

Kornelia pisała, że nie wie czy puści Olka do przedszkola bo będzie miał 2.5 roku a jest nieodpieluchowany - a ja tylko wspomniałam, że to nie ma znaczenia. Jak przedszkole ma taki wymóg to jest to niezgodne z prawem i nie mogą nie przyjąć dziecka. Wiem, że niestety wiele przedszkoli tak robi i wywiera straszną presję na dzieciach i rodzicach
A faktycznie, potem dopiero było o badaniu nasienia 🤦‍♀️ wybacz🙂 strasznie zakręcona jestem ostatnio... Nawet chciałam Wam napisać, bo ostatnio zrobiłam coś tak totalnie bez sensu, że aż mi to utkwiło, ale... Zapomniałam co to było 🤷‍♀️🤦‍♀️🤪

reklama
28-30 dniowe zależy jak mu się zachce przyjść 😂🙈 do tego np w zeszłym miałam infekcje i taka byłam podrażniona ze po każdych przytulankach plamilam , nie wiem jaki ten cykl będzie 🙈 ale razem zawsze raźniej :D a ty ilu masz dniowe ?
26-27 dni :) także raczej jak w zegarku wszystko, a tu nic od tylu miesięcy :( trzymam kciuki za ten nasz grudzień w takim razie :D oby był owocny!

Załączniki

• 6B563D85-F4A6-4D0B-9EBD-2EE6E12AD62D.png
    6B563D85-F4A6-4D0B-9EBD-2EE6E12AD62D.png
    320,3 KB · Wyświetleń: 58
  • E849F137-BD6F-4EDE-91D9-4E3C700B1F27.png
    E849F137-BD6F-4EDE-91D9-4E3C700B1F27.png
    342,9 KB · Wyświetleń: 57
Do góry