reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

No to niewiedzialam że powinno bić ok. 21 dni po zapłodnieniu 😅człowiek uczy się całe życie. Teraz wiem na czym sie opierał lekarz mówiąc że moja owulacja musiała sie spóźnić he

Wiadomo, że możemy przyjąć +- 2-3 dni w którąś stronę, no ale jest pewien etap w którym jak nie ma serca, no to nie ma co się łudzić.
Ja od wczoraj plamię więc też się nie nastawiam, czekam co będzie

reklama
To nie do końca tak. Pewne rzeczy są stałe i tak jest z sercem - powinno ono zacząć bić ok. 21 dni po zapłodnieniu. Wiadomo, rzadko wiemy kiedy była owulacja, umiejętności lekarza i sprzęt też są ważne. Ale generalnie jak nie zacznie bić w tej okolicy 21 dni po owu, to nie wróży to dobrze
U mnie w obu ciążach w 6tc było widoczne - nie słuchałam go bo to za wcześniej, ale bić już biło
Dokładnie, a ja wiem do kogo chodzę i jakimi umiejętnościami i sprzętem dysponuje. Jeśli za tydzień nie będzie serduszka to już będzie wiadomo na 100% co i jak.

No to niewiedzialam że powinno bić ok. 21 dni po zapłodnieniu 😅człowiek uczy się całe życie. Teraz wiem na czym sie opierał lekarz mówiąc że moja owulacja musiała sie spóźnić he
Powinno przy czym nie będzie to widoczne na usg. Echo zarodka widać od 2-3 mm crl które mamy zazwyczaj dopiero około 28 dni po zapłodnieniu. Generalnie serce musi się dać zobrazować do 5-6 mm crl, później jest pozamiatane.

Czy jest możliwy aż taki nagły skok jak wczoraj miałam jeszcze 0.33 a cykle mam 31-34 dniowe 😳

Załączniki

• IMG_4622.jpg
    IMG_4622.jpg
    70 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Do góry