reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Hej dziewczyny :) Weszłam zobaczyć ile mnie ominęło. Musiałam po pracy chwile odreagować, wzięłam kąpiel, wcześniej wyszłam na długi spacer z psem i chyba tego mi było trzeba, żeby sobie trochę rzeczy przetłumaczyć. Jutro zaplanowałam sobie, że pojade na betę i rozwieje swoje wszelkie wątpliwości. Jeśli nic z tego, to trudno. Świat się nie kończy na zajściu w ciąże w tym roku. Przecież zaraz jest drugi :) od razu po miesiączce jak przyjdzie zadzwonię do swojego lekarza umówić się na monitoring i niech działa. Do przodu :)

Hej dziewczyny :) Weszłam zobaczyć ile mnie ominęło. Musiałam po pracy chwile odreagować, wzięłam kąpiel, wcześniej wyszłam na długi spacer z psem i chyba tego mi było trzeba, żeby sobie trochę rzeczy przetłumaczyć. Jutro zaplanowałam sobie, że pojade na betę i rozwieje swoje wszelkie wątpliwości. Jeśli nic z tego, to trudno. Świat się nie kończy na zajściu w ciąże w tym roku. Przecież zaraz jest drugi :) od razu po miesiączce jak przyjdzie zadzwonię do swojego lekarza umówić się na monitoring i niech działa. Do przodu :)
Ja chyba też się umówię na monitoring w przyszłym cyklu, jeśli się nie uda. Tylko nie wiem jak to dokładnie wygląda. Bo jak to jedna wizyta to okej, a jak kilka w ciągu kilku dni to zbankrutuję. Mój ginekolog bierze 300 za wizytę.

Dzisiaj 18 i właśnie dzisiaj powinnam mieć owulacje. Szyjka od 06.12 otwarta na pleminczki i mięciutka, glutowata rozciągliwa wydzielina aczkolwiek jakby brązowa delikatnie. Temperatura nie skoczyła, więc owulacji wczoraj na pewno jeszcze nie było.

Chociaż dzisiaj jakby wydzielina gorszej jakości niż wczoraj. Może będzie bezowulacyjny. Zwłaszcza, że to pierwszy po biochemie.

Ja chyba też się umówię na monitoring w przyszłym cyklu, jeśli się nie uda. Tylko nie wiem jak to dokładnie wygląda. Bo jak to jedna wizyta to okej, a jak kilka w ciągu kilku dni to zbankrutuję. Mój ginekolog bierze 300 za wizytę.
Hmmm myślę ze na jednej może się nie skończyć.
Ja teraz idę na monitoring w 12 dc. Już mi powiedział że zobaczymy jak wszystko wygląda i jak coś to jeszcze w następnym tygodniu.
No chyba że po 3 pod rząd cyklach powyzej 30 dniowych wskoczą mi cykle 27-30 dniowe to może na dwóch wizytach się skończy.
Teraz jak byłam dwa razy u innej gin to brała ode mnie 50 zł. Zdziwiłam się że tak mało, ale pasowało mi to.
A do tego co jestem teraz umówiona nie mam pojęcia jak mnie potraktuje i czy monitoring równa sie tak jak normalna wizyta więc min. 150 zł.

reklama
Hmmm myślę ze na jednej może się nie skończyć.
Ja teraz idę na monitoring w 12 dc. Już mi powiedział że zobaczymy jak wszystko wygląda i jak coś to jeszcze w następnym tygodniu.
No chyba że po 3 pod rząd cyklach powyzej 30 dniowych wskoczą mi cykle 27-30 dniowe to może na dwóch wizytach się skończy.
A jest sens iść na monitoring, jeśli mam owulację i je za każdym razem dobitnie czuję?

Do góry