reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

A jest sens iść na monitoring, jeśli mam owulację i je za każdym razem dobitnie czuję?
ja tez czuję co miesiąc a mimo wszystko ciąży brak. Więc stwierdziłam że będę to sprawdzać od teraz bo testy nie pomogly mi w niczym. Co prawda nigdy nie badałam progesteronu po owu, ale w tym cyklu będę chciała tego dopilnowac.

reklama
ja tez czuję co miesiąc a mimo wszystko ciąży brak. Więc stwierdziłam że będę to sprawdzać od teraz bo testy nie pomogly mi w niczym. Co prawda nigdy nie badałam progesteronu po owu, ale w tym cyklu będę chciała tego dopilnowac.
To ja od przyszłego miesiąca chyba też się zapiszę. Może się dowiem czegoś.

Ja po poronieniu miałam monitorowane sporo cykli bo jakieś 5-6 (poza ceną dodam że ja do swojej gin mam 100 km w jedną stronę) 😁 i też już dałam sobie spokój sprawdziłam wystarczająco dobitnie że owulki są bez żadnych leków wystarczy regularny sex kontynuować nie zwiększy mi to bardziej szans na zajście w ciążę jak widać 🙂

hej powiedzcie mi jak jest u Was z bólem piersi? Tzn zawsze bolą przed @? U mnie zawsze było tak, ze minimum tydzień przed @ zaczynały mnie bolec całe piersi itp. Teraz mam tak, że tylko sutki mnie bolą, trochę szczypią i tak jakby ciągną, a piersi czasem zabolą ale tylko czasem.
Zazwyczaj czuję, że jestem przed samym okresem obolała..ale najbardziej właśnie piersi, które też są bardziej nabrzmiałe i bardzo wrażliwe. Do tego ciupią mnie plecy 😂🙈.

Ja chyba też się umówię na monitoring w przyszłym cyklu, jeśli się nie uda. Tylko nie wiem jak to dokładnie wygląda. Bo jak to jedna wizyta to okej, a jak kilka w ciągu kilku dni to zbankrutuję. Mój ginekolog bierze 300 za wizytę.
300 za wizytę? Ja za monitorowanie za 1 wizytę mam 80zl. Do tego biorę fakturę i mi z ubezpieczalni w pracy zwracają 70% także jestem w szoku wizyty za 300zl gdzie jest praktycznie samo usg 🙈

Ja w poprzednim cyklu byłam na monitoringu, dzień przed planowaną owulacja. Sprawdziła pęcherzyk, zaleciła regularne starania od następnego dnia. Według niej był jeszcze mały (1,9). Kilka godzin później miałam ból w okolicy lewego jajnika. Wiedziałam, że to owulacja. W ogóle czułam się tego dnia wyjątkowo sexi. :) Dobrze, że się jej nie posłuchaliśmy i współżyliśmy tego samego dnia ;). Później z nią rozmawiałam i stwierdziła, że właściwie pecherzyk może pęknąć nawet mając rozmiar 1,6. Trochę zwatpilam wtedy w sens monitoringu. Chyba, że chce się wyłącznie sprawdzić czy pęcherzyk rośnie i czy pękł.

reklama
300 za wizytę? Ja za monitorowanie za 1 wizytę mam 80zl. Do tego biorę fakturę i mi z ubezpieczalni w pracy zwracają 70% także jestem w szoku wizyty za 300zl gdzie jest praktycznie samo usg 🙈
No niestety. To jedyny ginekolog w moim mieście z certyfikatami, a inni mają po 75-80 lat, nieaktualną wiedzę medyczną i nie robią nawet takich rzeczy jak monitoring. Na NFZ wizyty są dopiero na marzec.

Do góry