reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Szczerze to strasznie się boję kolejnej straty jeśli to okaże sie ciąża. Te bóle brzucha niby miałam też w dobrze rozwijającej się ciąży ale były też chwilę przed poronieniem więc strasznie się stresuję 😟 wzięłam sobie coś na uspokojenie wcześniej bo nerwy dobre tu nie są i jest lepiej no ale to nie cudowny środek... (ps. Można je brać w ciązy jakby co, hydroksyzyna nie jest zabroniona)
Hydroksyzyna jest niewskazana w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze.

reklama
Kreska wygląda obiecująco! Brałaś hydroksyzyne przed testem czy po teście? Bo z tego co kojarzę to przy braniu hydroksyzyny test ciążowy może wyjść pozytywny. Tak w ulotce pisało 😃 Mam nadzieję że nie pomyliłam leków ale taki lek kiedyś dostałam i dają go np przed operacją żeby wyciszyć pacjenta.
Trzymam kciuki za pozytywną betę! Wizja zastrzyków przez całą ciążę mnie przeraża bo prawdopodobnie też będę musiała je brać, ale widzę że nie będę jedyna tu na forum z zastrzykami.
Ten lek to dokładnie atarax ale wzięłam 5 mg wiec mikro dawke ale nie dziala ona dodatnie na test 🙂 bralam ją wczoraj po 18 i dzis po 10. Na ulotce nie ma nic takiego o tescie ciazowym i szczerze pierwsze slysze 😂 jedynie leki na stymulacje daja dodstni test 😊 leki antylękowe absolutnie nie a zawsze czytałam skrupulatnie ulotkę 😊 objawy mowią, że to na pewno ciąża 😉 po za tym nawet biorac dawke 25 mg to dziala ona do max 8 h 😊 a dawka którą ja wzielam to sie wysikala jeszcze zanim usnelam 😂 ale spokojnie jutro z rana wstawię mam nadzieje ciemniejsza kreche 😉
Aż nawet w internet wpisałam i lekarz się wypowiada "ten lek nie ma wpływu na wynik testu ciązowego".
Co do zastrzyku to panicznie się bałam ale dzis stwierdzilam, że w sumie nie ma czego, igieł się nie boję, krwi też...to chyba lęk przed nieznanym. Pewnie i tak przed 1 zastrzykiem bede cala rozdygotana 🤣

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czytam co mówią lekarze😉
Ok to opieraj się na tym co pisza twoi lekarze a ja się będę opierać na tym co mowią moi 🙂
Syn jest jakoś cały i zdrowy 😉
A będąc w 6 tygodniu w szpitalu zostałam "naszprycowana" benzodiazepinami.
Są momenty gdy wybiera się dla dziecka mniejsze zło.
Po za tym do 6 tc leki nie przenikają do płodu 🙃

reklama
Do góry