reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dziewczyny tak się zastanawiam, nad jedną kwestią. Wszyscy mówią żeby nie myśleć non stop o ciąży, żeby nie czekać, nie szukać info. itp....podczas starań, bo się nie uda? Co o tym myślicie, ja niestety myślę dużo o tym i czekam na II kreseczki i nie potrafię się wyłączyć tak całkiem... Czy koleżanki z forum które mają pozytywny test mniej myślały o tym albo mniej czekały? Dajcie proszę znać co o tym myślicie? :)
Ja się starałam ponad 3 lata, z czego pierwszy okres to takie co ma być to będzie, potem doszły problemu ginekologiczne i w związku negatywne myśli, że kiedykolwiek znajdę w ciążę i zostanę mamą, trwało to rok, aż w końcu wyszłam na prostą ze swoim zdrowiem. Ostatni rok myślałam co miesiąc, a może to już? Może to teraz?.. Dobre rady typu "nie myśl, co ma być to będzie, przestań o tym myśleć, a znajdziesz w ciążę" mnie tak wkur...... Jakbym nie myślała o tym, że chce zająć w ciążę, to bym nie poszła do ginekologa i np. nie udało by się wykryć tych problemów, które przeszkadzały zajściu w ciążę. Ostatnie pół roku też myślałam, wszędzie widziałam kobiety z dziećmi i mój tykający zegar biologiczny - (u mnie w rodzinie kobiety szybko przechodzą w menopauzę). W sumie, tak podsumowując od tych kilku lat ciągle myślałam o tym zajściu w ciążę.

reklama
@Lebkuchen_mum aż sprawdziłam co to był dokładnie za lek bo pamiętam za pisało że daje fałszywie dodatni też ciążowy i jednak to chlorprothixen, czyli nie hydroksyzyna 😃 Przepraszam za zamieszanie.
"Preparat może powodować fałszywie dodatnie wyniki immunologicznego testu ciążowego z moczem, badania moczu na obecność bilirubiny, a także może powodować zmiany odstępu QT w EKG."

Młodości współczuję, trzeba przetrwać te 9 miesięcy, oby były łaskawe dla Ciebie :-)

Szczerze powiem ze zawsze gdzieś tam z tylu głowy podczas seksu ze „może w końcu się uda” i nie mówię ze nie, ale to tez nie było coś w stylu „e stary dawaj czekam robimy dziscko” 🙈

@Lebkuchen_mum aż sprawdziłam co to był dokładnie za lek bo pamiętam za pisało że daje fałszywie dodatni też ciążowy i jednak to chlorprothixen, czyli nie hydroksyzyna 😃 Przepraszam za zamieszanie.
"Preparat może powodować fałszywie dodatnie wyniki immunologicznego testu ciążowego z moczem, badania moczu na obecność bilirubiny, a także może powodować zmiany odstępu QT w EKG."

Młodości współczuję, trzeba przetrwać te 9 miesięcy, oby były łaskawe dla Ciebie :-)
No tak wlasnie myslalam ze na bank nie hydroksyzyna 😃

Pierwszy test robiłaś w 26 dc ? A ilu dniowe masz cykle? :)

DC nie ma aż takiego znaczenia, dużo ważniejszy jest czas po owulacji. Bo może to być 26dc przy 30dc - ale jak nie było monitoringu to kto wie, może owu była wcześniej.

No i też - jest nas tu trochę gdzie miałyśmy owulację mniej więcej 23.11 i jednej test mógłby już wyjść dzisiaj, a innej wyjdzie w środę i to też jest normalne bo czas na implantację jest dość długi i u każdej kobiety może być inny

DC nie ma aż takiego znaczenia, dużo ważniejszy jest czas po owulacji. Bo może to być 26dc przy 30dc - ale jak nie było monitoringu to kto wie, może owu była wcześniej.

No i też - jest nas tu trochę gdzie miałyśmy owulację mniej więcej 23.11 i jednej test mógłby już wyjść dzisiaj, a innej wyjdzie w środę i to też jest normalne bo czas na implantację jest dość długi i u każdej kobiety może być inny
Dokładnie tak 👍🏻 Załączam zdjęcie swojego przykładowego kalendarza cyklu z apki, której używam.

Załączniki

• 1709394F-2179-4CE2-8850-E91C2D535062.jpeg
    1709394F-2179-4CE2-8850-E91C2D535062.jpeg
    149,8 KB · Wyświetleń: 57

Faktycznie, ja to tylko na czuja z tą owulacją. Tak naprawdę staraliśmy się zaraz po miesiaczce więc może szybciej niż myślę coś się zadziało.

reklama
Do góry