reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Ja. W sumie zaczęło się jeszcze przed pozytywnym testem ciążowym. Do 1 wizyty leczyłam się kapsulkami z kwasem mlekowym typu provag zeby objawy byly lżejsze. Na wizycie ginekolog dal cos na recepte. Ja cala ciaze walczylam z infekcjami niestety. Nie martw się. Ph się zmienilo plus zmiany hormonalne tak dzialaja 🙂😊
W sumie masz rację u mnie też się zaczęło przed testem, ale przeszło i znowu. Co jakiś czas wraca 😊 wczoraj byłam to w sumie nic nie powiedział ze jakaś infekcja, cytologię zrobił. Zobaczymy co wyjdzie 😊 kupię może jakiś płyn do higieny z kwasem mlekowym 😊

W sumie masz rację u mnie też się zaczęło przed testem, ale przeszło i znowu. Co jakiś czas wraca 😊 wczoraj byłam to w sumie nic nie powiedział ze jakaś infekcja, cytologię zrobił. Zobaczymy co wyjdzie 😊 kupię może jakiś płyn do higieny z kwasem mlekowym 😊
Polecam tez globulki wlasnie te provag albo ja mam vagisan z kwasem mlekowym. Utrzymuja dobre ph pochwy i zapobiegaja infekcją. Niestety w ciąży nie stosowałam ale teraz stosuję w każdym cyklu co kilka dni i nie mam infekcji. Ostatnio mnie dorwała ale miałam mega zapalenie pecherza wiec sie roznioslo

Polecam tez globulki wlasnie te provag albo ja mam vagisan z kwasem mlekowym. Utrzymuja dobre ph pochwy i zapobiegaja infekcją. Niestety w ciąży nie stosowałam ale teraz stosuję w każdym cyklu co kilka dni i nie mam infekcji. Ostatnio mnie dorwała ale miałam mega zapalenie pecherza wiec sie roznioslo
Ja miałam dwa lata temu, ale czuć było ze jest infekcja, uplawy miałam straszne. A teraz tylko swędzenie.

Dziewczyny chyba coś ze mną nie gra. rozpłakałam się na „Ekspresie Polarnym” jak Święty Mikołaj wybrał tego chłopaka w niebieskim szlafroku żeby dostał pierwszy gwiazdkowy present. Leżę i wyje 😭😭😭
Ja od paru tygodni bęczę z byle powodu.
Mój ma ze mnie czasami totalną polewkę.
Leciała bajka Strażnicy marzeń- beczałam, reklama jednej z sieci telefonicznej gdzie wnyczek chce od dziadka duży prezent no i ten mu go kupuje po czym wnuczek wchodzi na te pudło żeby móc dziadka uściskać- beczę za każdym razem jak dziecko, dzisiaj w radiu słyszalam piosenkę z Kevin sam w domu- ło maaatko co się ze mną działo 🤣🤣🤣

Leciała bajka Strażnicy marzeń- beczałam, reklama jednej z sieci telefonicznej gdzie wnyczek chce od dziadka duży prezent no i ten mu go kupuje po czym wnuczek wchodzi na te pudło żeby móc dziadka uściskać- beczę za każdym razem jak dziecko, dzisiaj w radiu słyszalam piosenkę z Kevin sam w domu- ło maaatko co się ze mną działo 🤣🤣🤣
Ja zawsze rycze na wszystkim 🤣
Wczoraj oglądaliśmy film "ojcostwo" na netflixie i przy 12 minucie ja już zaryczana siedziałam a mój się patrzył jakbym niepowazna była 😂😂😂😂 mnie strasznie szybko wzrusza 😅
Nie musze byc w ciazy zeby plakac na wszystkim.

Ta reklama jest taka piękna 😭😭😭😭😭😭

reklama
Hej dziewczyny!
Wiem, że nie jesteście wróżkami i nie tego oczekuję, bo zgadzam się, ze najlepiej iść na betę.. ale przyznam szczerze, ze jestem trochę skołowana i może mój post tutaj jest wynikiem bezradności.. 🥺
Do miesiączki pozostaje niecałe 4 dni. Od tygodnia bardzo bolały mnie piersi (jak nigdy) i miałam poczucie zatrucia jakby pokarmowego. Po roku bezowocnych starań moje myśli poszły nie tylko w stronę ciąży ale również jako efektu szczepienia (I dawka Pfizera 17.11). Choć ciąża teoretycznie możliwa bo był seks w dni płodne (sprawdzone testem owu). Dzisiaj zrobiłam test z porannego moczu - „tradycyjnie biel vizira”, choć wiem, ze to za szybko.
Ale: mamy piatek wieczór - betę robiąc w poniedziałek - wynik otrzymam we wtorek- czyli dzień spodziewanej miesiączki oraz wizyty u gina (jestem umówiona już od dawna, tak się trafiło🤷🏼‍♀️). I cholera tak siedze na wc po większych posiłkach i myśle czy mogę wziąć cos z lekow czy przemęczyć sie 😣😣 ehhhh masakra 😓
Któraś ma doświadczenia podobne? Albo wiedzę na ile wszelkie usprawniacze jelit mogą być zagrażające ? Każda info co myślicie cenna…

Do góry