reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Testy owulacyjne są pozytywne w ciąży, ale dopiero kiedy testy ciazowe wychodzą pozytywne. Wcześniej mogą być negatywne. U mnie w dniu testu ciążowego kreska na teście owulacyjnym była ledwo widoczna (8 dni po owulacji) i dopiero była jak pik tydzień po terminie miesiączki. Chciałam wam wstawić zdjęcie, ale forum znowu twierdzi, że jest za duże mimo że je zmniejszyłam😣

reklama
@Doris3737 zależy czy przeżywasz ujemne testy ale ja bym pewnie poczekała do 12 dpo czyli 6.12 jak w ogóle Cię ujemne nie ruszają to możesz próbować szczęścia wcześniej ale nawet 6.12 nie daje pewności 🙂 ja miałam 20/21 i planuje testować jutro 🙂

Racja więc muszę się uzbroić w cierpliwość 😊 wg to zastanawiam że bo testy z Clearblue mają mieć taki jakby plusik w drugim okienku tzn nie w kontrolnym, a mi w żadnym z testów tej firmy nie wychodzi

Chodziłaś do ginekologa na monitoring cyklu na USG?
Jak dla mnie z tymi testami jest coś nie tak, bo ta kreska już nawet nie tyle nie jest jasna co jakaś taka jakby za cienka? Ale testy odczytujemy w czasie podanym na ulotce więc zwykle max do 5 minut. Polecam wyrzucanie testów gdzieś, gdzie nie da się już ich wygrzebać.

Hej Dziewczyny, u mnie dzisiaj 22 dc, a cykle mam 25-28, jak myślicie kiedy najlepiej robić test, aby to miało sens? ;)

Sens jest przynajmniej 8 dni po owulacji więc pytanie kiedy ona była. Ale nadal to może być za wcześnie. Ogólnie do implantacji dochodzi od 6 do 12 dni po owulacji do tego trzeba dodać 48h na wytworzenie się BHCG. Także test pozytywny można zobaczyć po między 8dpo do 14dpo. Dlatego przyjmuje się, że najlepiej zrobić w dniu miesiączki, albo kilka dni po jeżeli ona nie przyjdzie

reklama
Do góry