reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
co do tego magnezu ... eeehm ja miałam przez ładnych parę lat problem z drgającą powieką i ze skurczami łydki.
i ... w sumie to podcza wizyty u kardiologa ( bo muszę kontrolnie jeździć ) pad doktorek mi powiedział, że magnez magnezem ale mam brać też potas.
I od czasu gdy biore zwykły Aspargini@an ( magnez+potas) to nie pamiętam kiedy by mi powieki drgały.

co do tego magnezu ... eeehm ja miałam przez ładnych parę lat problem z drgającą powieką i ze skurczami łydki.
i ... w sumie to podcza wizyty u kardiologa ( bo muszę kontrolnie jeździć ) pad doktorek mi powiedział, że magnez magnezem ale mam brać też potas.
I od czasu gdy biore zwykły Aspargini@an ( magnez+potas) to nie pamiętam kiedy by mi powieki drgały.
Ooo właśnie tez to kiedys brałam 😜

Ja biore magnesium verla (magnez) i aspar (magnez+potas) no a dalej bez szału. Lekarze nie maja totalnie pomyslu skad u mnie takie problemy z potasem i magnezem. 3 lata temu wyladowalam w szpitalu z powaznymi zaburzeniami rytmu serca, zanikami pulsu i wysokim cisnieniem jednoczesnie wlasnie przez krytycznie niski potas i magnez. Nie wiele by brakowalo i przez zwykly potas z magnezem by mnie juz nie bylo. Wydaje sie glupia sprawa a niestety sa to bardzo wazne pierwiastki. Jak tylko mi zaczyna drgaz powieka czy miesnie juz mnie ogarnia straszny lęk i boje sie tego samego. Ale ostatni raz badalam poczatkiem pazdziernika i potas mam najlepszy jaki w zyciu mialam no a magnez bez szału bo jak zykle dolna granica ale raczej tak mi sie trzyma.

reklama
Melduję, że sobie wymyśliłam wczoraj tę kreskę :) no ale cóż ... czekamy dalej. Choć już raczej sobie planuję wszystko na brak ciąży ;) Do maja szybko zleci.

Mnie najbardziej rozczarowywały te testy po między 20.07 a 15.10 - bo wtedy mi ta ciąża najbardziej pasowała, marzyłam o pięknym ciepłym maju, o dwóch miesiącach wakacji w jakimś pięknym miejscu itd. Teraz już mam luz bo mi defakto ten termin średnio pasuje (tak wiem, jak to strasznie brzmi jak ktoś się stara kilka lat, PRZEPRASZAM) patrząc na ten 23.11 to wychodzi 18.08. Wrzesień dzieci do szkoły, ta kumulacja urodzin itd. No nie jest to dla mnie jakieś super.
Natomiast wiadomo, że gdyby to była pierwsza ciąża, co więcej wyczekana, z teksami dziadków czy znajomych kiedy dziecko, to oczywiście że ta presja i ból były by większe.

Do góry