reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Dzień Dobry,
Dziewczyny, która się testuje na dniach? Właśnie zamówiłam 12 pinków, pewnie dotrą koło piątku/soboty 🤣W poniedziałek mam biopsję mammotomiczną więc spróbuje właśnie w poniedziałek rano. Kto ze mną? 😍

Ja aktualnie testuję codziennie 😂🤡

Edi. Dla nowych - regularny seks, nieregularne cykle, obecnie 40dc

reklama
Trudne sprawy ;) No to z Ameryki takie historie. Albo np nie wiedziała że jest w ciąży....

Nie, ta z tymi dwoma ojcami to z Polski :)

Jesteśmy na tym samym etapie 😂😂 ja 41dc... to może też zrobie test ? Juz ponad tydzień nie testowałam 😂😂😂

U nas to taki ostatni moment. Nie chcę kolejnego zimowego dziecka. A ponieważ ja nie ufam prezerwatywom to niestety od dzisiaj robimy celibat. Nie wiem jak wytrzymamy do końca grudnia, mam nadzieję że okres zaszczyci mnie szybko swoją obecnością lub test okaże się szybko pozytywny. W przyszłym tygodniu mam urlop to przy okazji innych badań zrobię sobie też betę, a co tam, jak się bawić to się bawić :D

U nas to taki ostatni moment. Nie chcę kolejnego zimowego dziecka. A ponieważ ja nie ufam prezerwatywom to niestety od dzisiaj robimy celibat. Nie wiem jak wytrzymamy do końca grudnia, mam nadzieję że okres zaszczyci mnie szybko swoją obecnością lub test okaże się szybko pozytywny. W przyszłym tygodniu mam urlop to przy okazji innych badań zrobię sobie też betę, a co tam, jak się bawić to się bawić :D
Ja zamówiłam 12 pinków chciałabym żeby mi wystarczyło na 2 miesiące chociaż 😂

Ja zamówiłam 12 pinków chciałabym żeby mi wystarczyło na 2 miesiące chociaż 😂

Gdyby nie moja skomplikowana sytuacja to bym nie robiła tych testów codziennie. Ale teraz muszę bo w piątek wyjeżdżam na weekend gdzie będzie dużo procentów i jak by to głupio nie zabrzmiało wypada wypić bo będzie degustacja win więc wolę wiedzieć czy jest ciąża czy jej nie ma. No i te testy co ja mam to paskowe z czułością 25 - więc nie spodziewam się po nich wiele ;) Szczególnie, że jak mam być szczera i zdać się na moje skrajnie różne objawy to teraz test pozytywny powinnam jeżeli w ogóle zobaczyć 01.12

Tak mnie troche okresowo boli podbrzusze 😐 dziś zacznę na noc znowu ten acard brać. Mam nadzieje,że nie dostane plamień kolejnych bo dziś już ich nie mam. Ostatecznie ginekolog stwierdził, że to wynik po 1 spadku estrogenów a wzrostu progesteronu w czasie owulacji po 2 wlasnie sama owulacja kiedy doszlo do pęknięcia tej błony i po 3 zwiekszone ukrwienie. Wiec jakby ktoras miala podobnie w dni plodne to opcje sa 3 😂

Tak mnie troche okresowo boli podbrzusze 😐 dziś zacznę na noc znowu ten acard brać. Mam nadzieje,że nie dostane plamień kolejnych bo dziś już ich nie mam. Ostatecznie ginekolog stwierdził, że to wynik po 1 spadku estrogenów a wzrostu progesteronu w czasie owulacji po 2 wlasnie sama owulacja kiedy doszlo do pęknięcia tej błony i po 3 zwiekszone ukrwienie. Wiec jakby ktoras miala podobnie w dni plodne to opcje sa 3 😂
No ja właśnie jestem na acardzie i pierwszy raz podczas domniemanej owu miałam plamienie - 1 moment była żywa krew, a w kolejnym dniu tylko różowy śluz, więc mam nadzieje ze jednak owy była 🤞🏻

reklama
Tak. Mówił, że była. Pokazywał mi ciałko żółte i płyn w zatoce douglasa plus pokazywał drugi jajnik gdzie wygląda jakby miało dojść do drugiej owulacji z tego drugiego jajnika. Peak mam zawsze przez caly dzien albo i ze 2. Teraz testy wygladaja tak jakby zaraz mial byc pozytyw albo jakby bylo juz po. Moze mialam w nocy krotki peak i nie wylapałam. Ale miesiac temu owulacje mialam w ogole przed peakiem wiec podejrzane...
Tak jak wcześniej pisałam, moje testy owu tez negatywne a dziś na inseminacji była potwierdzona owu, pęcherzyk pękł.. wiec może to wina testów :)

Do góry