reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

A, że tak zapytam. Jest możliwość aby ginekolog się pomylił odnosnie owulacji? Typu mówi, że jest a nie ma?
Mimo wszystko ciężko mi w to uwierzyć. To bardzo dobry ginekolog, z doświadczeniem i przyjmuje (jak mnie dzis) w klinice dla par starajacych sie o dziecko ale mam jakies watpliwosci...chyba przez te testy owu bo 1 raz taka sytuacja...ale generalnie jest opcja że są na monitoringu objawy owulacji a jej nie było?
Ja ostatnio miałam test owu prawie pozytywny wieczorem, na drugi dzień o 15 było już po owu. W tym cyklu mam nowe testy z innej firmy i kreska jest blada a owu pewnie dziś lub jutro bo tak mam na inseminacje, i objawy tez na to wskazują, może te testy są jakieś liche ?

reklama
Ja ostatnio miałam test owu prawie pozytywny wieczorem, na drugi dzień o 15 było już po owu. W tym cyklu mam nowe testy z innej firmy i kreska jest blada a owu pewnie dziś lub jutro bo tak mam na inseminacje, i objawy tez na to wskazują, może te testy są jakieś liche ?
Wlasnie te testy uzywalam tez przy poprzednich ciazach i teraz w ostatnim cyklu. Za kazdym razem był pik. Wczoraj mi sie skonczyly i uzylam innych. Rak to ogolnie wyglada. Dzis 16 dc. I wlasnie zakuł mnie dosyc mocno jajnik, ten z ktorego była niby owu.

Załączniki

• 20211124_134738.jpg
    20211124_134738.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 47
Wlasnie te testy uzywalam tez przy poprzednich ciazach i teraz w ostatnim cyklu. Za kazdym razem był pik. Wczoraj mi sie skonczyly i uzylam innych. Rak to ogolnie wyglada. Dzis 16 dc. I wlasnie zakuł mnie dosyc mocno jajnik, ten z ktorego była niby owu.
Ja w ostatnim cyklu miałam taki wynik jak ten ostatni a na drugi dzień było po owu. Ja bym wierzyła jednak lekarzowi (tym bardziej, ze to dobry lekarz jak mówisz) niż paskom na ktore sikam 🙂 ale rozumiem Cie bo tez się zastanawiam czy lekarz dobrze stwierdził owu bo testy negatywne

Ja w ostatnim cyklu miałam taki wynik jak ten ostatni a na drugi dzień było po owu. Ja bym wierzyła jednak lekarzowi (tym bardziej, ze to dobry lekarz jak mówisz) niż paskom na ktore sikam 🙂 ale rozumiem Cie bo tez się zastanawiam czy lekarz dobrze stwierdził owu bo testy negatywne
Dziekuje. W takim razie za 8 dni nasikam na pierwszy ciążowy 🤣
Ale mam totalne przeczucie, że nic z tego 😂 mam nadzieję, że się miło zaskoczę 🙂 ale jak nie tym razem to kolejnym 🥰

Cześć dziewczyny, ja znowu mam załamkę - kolejna biochemiczna. W poniedziałek (22.11) badałam betę i miałam 14.9, dzisiaj 9.54 a progesteron 1.75 :(((((( 😭 właśnie zaczęłam krwawić :(😔
We wrześniu była tak samo biochemiczna ehh chyba nie jest mi dane po raz drugi zostać mamą
Myślicie że to przez progesteron? Wtedy nie sprawdzałam..

Cześć dziewczyny, ja znowu mam załamkę - kolejna biochemiczna. W poniedziałek (22.11) badałam betę i miałam 14.9, dzisiaj 9.54 a progesteron 1.75 :(((((( 😭 właśnie zaczęłam krwawić :(😔
We wrześniu była tak samo biochemiczna ehh chyba nie jest mi dane po raz drugi zostać mamą
Myślicie że to przez progesteron? Wtedy nie sprawdzałam..
Osobiście...wątpię. Przy biochemicznej naturalne jest to, że progesteron jest taki niski przy spadku bety. U mni przy becie 22 progesteron wynosił 0.2 ng a w następnym cyklu gdy ciąża się udała to przy becie 18.7 wynosił on 30 ng. Na twoim miejscu zamówiłabym pakiet na trombofilię z testdna.pl. ja miałam 2 biochemiczne i przyczyna to mutacja pai homozygotyczna. Polecam zrobić ten pakiet. Często wystarczy wsparcie lekami i będzie dobrze. 2 biochemicznych nie lekceważ bo nie sa już przypadkiem.

Dzień Dobry,
Dziewczyny, która się testuje na dniach? Właśnie zamówiłam 12 pinków, pewnie dotrą koło piątku/soboty 🤣W poniedziałek mam biopsję mammotomiczną więc spróbuje właśnie w poniedziałek rano. Kto ze mną? 😍

reklama
Do góry