reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Ja 1 raz taka akcja...
Miewalam w okresie owulacji sluz podbarwiony na różowo no ale to co teraz sie dzialo to sie wystraszylam
No ja nigdy nie mam żadnych objawów przy owulacji a ostatnio dostałam okres 5 dni po owulce więc stąd stres... Byłam u gin i poza stresem nie ma innego powodu tak naprawdę...

Dobra laski ja już po. Wygląda na to, że jest już po owulacji z prawego jajnika. Jest ciałko żółte i płyn w zatoce douglasa. Emdometrium ma aż 11 mm 😃 więc chyba dobre? Bo lekarz skomentował to "pewnie endometrium około 8 a mierzy i oooo nawet 11 mamy". Do tego lewy jajnik wygląda jakby miało dojść do owulacji i lekarz mówi, żebym się bliźniaków nie doczekała 🤣🤣🤣 w tamtym miesiącu lewy jajnik spał a tylko z prawego była owulacja. Do tego umawiam się we wtorek na laparoskopie w kwestii endometriozy. Terminy odległe więc bede miec juz zaklepane gdybym nie zaszla w ciaze 😃 a plamienia sa wynikiem owulacji. Mam sie nie martwic. Cytologia idealna.
Super. Trzymam kciuki ✊

A, że tak zapytam. Jest możliwość aby ginekolog się pomylił odnosnie owulacji? Typu mówi, że jest a nie ma?
Mimo wszystko ciężko mi w to uwierzyć. To bardzo dobry ginekolog, z doświadczeniem i przyjmuje (jak mnie dzis) w klinice dla par starajacych sie o dziecko ale mam jakies watpliwosci...chyba przez te testy owu bo 1 raz taka sytuacja...ale generalnie jest opcja że są na monitoringu objawy owulacji a jej nie było?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry