reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Tak dołączę... :)

Podziwiam ilość wiedzy jaka tu macie i cierpliwość do samoobserwacji. :)) u mnie prędzej mąż by mi powiedział, jaki mam śluz niż ja bym zauważyła roznice, ale niewykluczone, że to się zmieni w trakcie starań. [emoji28]

Od października poważne starania, lekarza mam fajnego, kategoria don't stress, ale jednocześnie przebadamy wszystko co się da i trzeba. ;) Mam zdiagnozowane od lat pcos.
Bez tabletek na wywołanie okresu generalnie brak, od kwietnia biorę Duphaston na wywołanie (16-25dc po 1 tabletce), bo ze względu ryzyka zakrzepicy musiałam odstawić antykoncepcję.

W obecnym cyklu na monitoringu widoczna owu w 22dc (późno, w 15dc nic nie było). Powinnam dostać okres w poniedziałek, ale wczoraj nie dostałam i dziś mialam delikatne plamienie. Tyle że okres zawsze zaczyna mi się od plamienia, więc czekam co dalej.
W tym cyklu badanie drożności jajowodów, wstępnie 1.12 bo jak dostałam plamienie to uznałam że okres jakoś tak z marszu i mam ustalony termin, no ale dziwnie trochę bo nie czuję się jak na okres, a zwykle pierwszy dzień jednak podbrzusze mnie pobolewało. Natomiast pewnie mnie stresik i myślenie życzeniowe trochę wzięło. ;) Zobaczymy co jutro, powinno się wyjaśnić czy to jednak okres. :)

Ostatnia edycja:
Ostatnio pisałam o dość mocnym bólu owulacyjnym i miałam dać znać co ginekolog powiedział.
To normalne, nawet jak zazwyczaj nie odczuwa się tak owulacji, to może trafić się cykl, że taki ostry ból wystąpi.
Na USG wszystko było w porządku, badania hormonalne też wszystkie w normie.
Monitoringu nie miałam, ale w poprzednim cyklu badałam progesteron i lekarz stwierdził, że owulacja się odbyła. W tym cyklu po USG też stwierdził, że była.
Powiedział mi, że jak na razie nie widzi żadnego problemu u mnie. Mąż ma zbadać nasienie i jak wyjdzie prawidłowe to dalej będziemy szukać.
Dopiero w domu spojrzałam na wyniki, a tam endometrium tylko 4mm, a dzisiaj 5dpo.

Zobaczymy oczywiście jak jutro u mnie beta ale sądząc z testów nie spada. Porównanie wczoraj i dziś

Załączniki

• EFF1D80A-DA76-4285-AE1A-6697131F4DF7.jpeg
    EFF1D80A-DA76-4285-AE1A-6697131F4DF7.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 97
  • F13EB31E-7FE0-4401-B355-40A7F0332478.jpeg
    F13EB31E-7FE0-4401-B355-40A7F0332478.jpeg
    472,2 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Do góry