reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Tak dołączę... :)

Podziwiam ilość wiedzy jaka tu macie i cierpliwość do samoobserwacji. :)) u mnie prędzej mąż by mi powiedział, jaki mam śluz niż ja bym zauważyła roznice, ale niewykluczone, że to się zmieni w trakcie starań. [emoji28]

Od października poważne starania, lekarza mam fajnego, kategoria don't stress, ale jednocześnie przebadamy wszystko co się da i trzeba. ;) Mam zdiagnozowane od lat pcos.
Bez tabletek na wywołanie okresu generalnie brak, od kwietnia biorę Duphaston na wywołanie (16-25dc po 1 tabletce), bo ze względu ryzyka zakrzepicy musiałam odstawić antykoncepcję.

W obecnym cyklu na monitoringu widoczna owu w 22dc (późno, w 15dc nic nie było). Powinnam dostać okres w poniedziałek, ale wczoraj nie dostałam i dziś mialam delikatne plamienie. Tyle że okres zawsze zaczyna mi się od plamienia, więc czekam co dalej.
W tym cyklu badanie drożności jajowodów, wstępnie 1.12 bo jak dostałam plamienie to uznałam że okres jakoś tak z marszu i mam ustalony termin, no ale dziwnie trochę bo nie czuję się jak na okres, a zwykle pierwszy dzień jednak podbrzusze mnie pobolewało. Natomiast pewnie mnie stresik i myślenie życzeniowe trochę wzięło. ;) Zobaczymy co jutro, powinno się wyjaśnić czy to jednak okres. :)

Ostatnia edycja:
Ostatnio pisałam o dość mocnym bólu owulacyjnym i miałam dać znać co ginekolog powiedział.
To normalne, nawet jak zazwyczaj nie odczuwa się tak owulacji, to może trafić się cykl, że taki ostry ból wystąpi.
Na USG wszystko było w porządku, badania hormonalne też wszystkie w normie.
Monitoringu nie miałam, ale w poprzednim cyklu badałam progesteron i lekarz stwierdził, że owulacja się odbyła. W tym cyklu po USG też stwierdził, że była.
Powiedział mi, że jak na razie nie widzi żadnego problemu u mnie. Mąż ma zbadać nasienie i jak wyjdzie prawidłowe to dalej będziemy szukać.
Dopiero w domu spojrzałam na wyniki, a tam endometrium tylko 4mm, a dzisiaj 5dpo.

Zobaczymy oczywiście jak jutro u mnie beta ale sądząc z testów nie spada. Porównanie wczoraj i dziś

Załączniki

• EFF1D80A-DA76-4285-AE1A-6697131F4DF7.jpeg
    EFF1D80A-DA76-4285-AE1A-6697131F4DF7.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 100
  • F13EB31E-7FE0-4401-B355-40A7F0332478.jpeg
    F13EB31E-7FE0-4401-B355-40A7F0332478.jpeg
    472,2 KB · Wyświetleń: 108
reklama
Do góry