reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja ci tu nie chcę nadziei robić ale ja tak miałam ... Tzn każda zna swój ogranizm. I każda ma inaczej.
I u mnie gdyby była tylko ta podwyższona nieco temperatura i dreszcze to bym patrzyła u siebie na przeziębienie. ALE były właśnie takie napady gorąca ( a tego u mnie nie ma bo ja zmarzluch jestem a jak mnie na przeziębienie bierze to jeszcze zimniej mi się robi, no nie ma bata żeby mnie gorąc brał- więc ja np już tu wiedziałam że coś mi tu nie pasuje... ).

Jestem ciekawa jak to u ciebie się teraz rozwinie 😉
Narazie w połowie drogi do domu tak mnie rozbolał brzuch (głównie żołądek) i mam takie mdłości, ze zaczęłam obstawiać jakąś grypę żołądkowa 🤢
A co do uderzeń ciepła to ja zawsze tez byłam zmarźluchem (jeszcze na początku cyklu było mi cały czas zimno). Teraz czuje ze twarz i ciało płonie, ale dłonie i stopy jak lody. No i uderzenia gorąca i nawet lekkie kołatanie serca dzisiaj były wyraźne.
Jestem bardzo ciekawa co się z tego rozwinie 🤔

reklama
Cos się rozregulowało.
No i żeby było jeszcze zabawniej to u mnie przez 3 miesiace potrafia być cykle 27-29 dniowe. Ja okres miałam jak w zegarku jak brałam duphaston z estrofemem. W czwartek ide do gina mam nadzieję ze coś mi poradzi więcej niż tylko stwierdzenie, że taka moja uroda....
A jak Brałaś estrofem z duphastonem to miałaś owulacje potwierdzona przez monitoring ? Pytam bo biorę to wlansie teraz, i dodatkowo bromergon na prolaktyne (chociaż mam minimalnie podwyższona bo norma do 24 a ja mam 25). Starania będą dopiero od przyszłego cyklu 🍼

Któraś z Was tu pisała, że bierze kapsułki Prenacaps multi 1. Czytam opinie i ktoś pisze, że te kapsułki śmierdzą. Czy to prawda? Może bym sobie zamówiła.
A ja właśnie je sobie zamówiłam w zeszłym tygodniu i powiem ci że ten zapach to pierwsze na co zwróciłam uwagę, więc wg mnie owszem śmierdzą 😅 ale czy na tyle żeby był problem z ich łykaniem to jeszcze nie wiem bo kończę opakowanie moich poprzednich...

K
A ja właśnie je sobie zamówiłam w zeszłym tygodniu i powiem ci że ten zapach to pierwsze na co zwróciłam uwagę, więc wg mnie owszem śmierdzą 😅 ale czy na tyle żeby był problem z ich łykaniem to jeszcze nie wiem bo kończę opakowanie moich poprzednich...
ja dałam je do powąchania moim teściom i mężowi i nikt nie uważa, że śmierdzą🤔 normalny zapach tabletek

A jak Brałaś estrofem z duphastonem to miałaś owulacje potwierdzona przez monitoring ? Pytam bo biorę to wlansie teraz, i dodatkowo bromergon na prolaktyne (chociaż mam minimalnie podwyższona bo norma do 24 a ja mam 25). Starania będą dopiero od przyszłego cyklu 🍼
To było kilka lat temu jakis 2013/14 wtedy nie staraliśmy się jeszcze. Na monitoring nie miałam potrzeby chodzić akurat na tamten czas.
Miałam mega zaburzenia, brak okresu nawet 3 miesiące. I to miałam przepisane żeby wróciło wszystko do normy.
W takim razie twoja prolaktyna nieznacznie jest zawyżona. Ja pokazałam swojej jednej gin mój wynik to powiedziała że są osoby które mają dziesięć razy więcej...sama zapytałam czy jakieś tabletki może I dala receptę. Ale wynik nie wzbudził jej podejrzeń...nie wiem co myśleć dlatego idę to jeszcze skonsultować gdzie indziej.

reklama
Do góry