reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja chyba też mam prolaktyne podwyższoną bo jak nacisnęłam sutki to z jednego pociekło kilka kropelek takich przezroczystych ale 4 miesiące temu przestałam karmić więc może dlatego tak. Słyszałam, że tak może być jeszcze rok po skończeniu karmienia. Dziś po 20 zaczynam 15 dc i w sumie dalej testy negatywne a mnie już piersi kłują, śluz typowo owulacyjny. Czuję jakbym już owu miała...może znowu przed pikiem jest...🤔
Ja mam wyciek z sutków od okresu dojrzewania non stop a prolaktynę przed ciążą miałam niziutką.

reklama
Gdzieś na forum kiedyś pisała dziewczyna że jej się udało zajść przy podwyższonej prolaktynie.
Bo jeśli jest owulacja to nie jest problem. Przecież kobiety karmiące mają tą prolaktynę batdzo wysoką a mimo to zachodzą w ciążę 😃 problem jest wtedy kiedy hamuje tą owulację a niestety prolaktyna często to powoduje dlatego mówi się, że w okresie karmienia piersią ciężej zajść aczkolwiek...ja tam miałam normalnie owulację już 3 tyg po porodzie gdzie miałam nawał i synek tylko na piersi 😅

Nie wierze. Kur*** nie wierze. W nocy dowaliło mnie zapalenie pęcherza i gardło boli jak wściekłe. Wiedziałam, że tak będzie w cyklu staraniowym no po prostu wiedziałam. Rozkłada mnie choroba a moj ma problem z zębem, pewnie dostanie antybiotyk.
Ja pierwsza ciąże mam z turbo zapalenia pęcherza i nerek :)

Gdzieś na forum kiedyś pisała dziewczyna że jej się udało zajść przy podwyższonej prolaktynie.
No musi sie udawać skoro karmiące piersią zachodzą 😅jednak utrudnia to starania. Blokuje rozwijanie pęcherzyków. Sama ciekawa jestem co z tego bedzie tego miesiąca.. jednak boje sie przyjmować te tabletki ... moze spróbuje w sposób naturalny zbić ta prolaktyne

Ja zrobiłam betę ale moje krwawienie to już normalny standardowy okres więc chce potwierdzić że spada bo jeśli nie to martwię się o pozamaciczną.
Daj nam znać jaki wynik. Ja powtórzyłam progesteron i się martwię bo jest spory spadek. O ile beta mi wzrosła ze 140 na 363(170%) to progesteron spadł z 35,90 na 24,90.....badanie robione dwa dni później dwie godziny wcześniej, dlatego mam nadzieję że to wahania pulsacyjne a nic złego....

reklama
Odstawiłam wczoraj ten acard. Dziś mam jeszcze więcej krwi w śluzie. Jakby początek miesiączki z tym, że masa płodnego śluzu. Tak to nigdy nie miałam. Obstawiam winowajcę acard. Chyba nici beda z tego cyklu. Nawet test owu dalej nie pokazał pika...od maja kontroluje wszystko co miesiac i było okej a tu nagle takie rzeczy sie dzieja...nie rozumiem o co chodzi. Nigdy nie mialam problemow z cyklem, żadnych.

Edit; napisałam do ginekologa kiedy mnie może najwcześniej przyjąć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry