Mi za to ostatnio przyszła 3 dni przed testowaniem chciałam zrobić w 11dpo ale nie pykło mam nadzieję że owu zawita na dniach.Już nie mam co testować :/ Po 3 dniach spóźnienia przyszła miesiączka Na początku pół dnia tylko takie plamienie różowe na papierze, ale jak wstałam rano to tyle się wylało... Nie mam już najmniejszych szans.
reklama
Hej, tez się przywitam.
1.5 roku starań o pierwsze dziecko. Hashi, niedocyznnosc tarczycy.
Niestety stymulowanie owulacji clo + ovirtelle nie przyniosły efektów wszystkie wyniki w normie. Jutro idziemy do innego lekarza i zobaczymy co powie.
Już tracę nadzieje niestety…
Niestety stymulowanie owulacji clo + ovirtelle nie przyniosły efektów wszystkie wyniki w normie. Jutro idziemy do innego lekarza i zobaczymy co powie.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Hej. A nasienie badane? I co znaczy wszystkie wyniki w normie. Co dokładnie za badania robiliście? Może coś pomogę.Hej, tez się przywitam.
B
B206
Gość
Nie trać z większymi problemami zdrowotnymi dziewczyny ujrzały tu dwie kreskiHej, tez się przywitam.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Badania na trombofilię, b 12, kwas foliowy, homocysteina, zespół antyfosfolipidowy, krzywa cukrowa, krzywa insulinowa, tsh, ft3, ft4, usg tarczycy. W to bum szła teraz.Badanie nasienia ok, wrogości śluzu nie ma, oba jajowody drożne, fsh w normie, prolaktyna w normie, lh w normie
Owulacja regularna monitorowana przez 8 miesięcy.
B12 w normie, cukrzyca i IO wykluczone, tsh, ft3 i ft4 w normie pisałam, ze mam hashi i niedoczynnosc - jestem pod kontrola endoBadania na trombofilię, b 12, kwas foliowy, homocysteina, zespół antyfosfolipidowy, krzywa cukrowa, krzywa insulinowa, tsh, ft3, ft4, usg tarczycy. W to bum szła teraz.
Dzięki za podpowiedzi. Podpytam jutro lekarza o resztę tych badań.
L
Lebkuchen_mum
Gość
A to wiesz ja tak nie pamietam kto co pisał ale robiłaś krzywą insulinową i glukozową czy tylko glukoza i insulina na czczo? Bo to jest duuuuża różnica. U mnie na czczo rewelacja a potem to się już magia dzieje z tym, że u mnie przy hiperinsulinemii i hipoglikemii nie ma problemów z zajsciem ale u wielu osob niestety ma. A co do ewentualnej trombofilii to polecam z testdna.pl bo czasem przy mutacji pai ktora tez sama posiadam bez acardu i heparyny moze w ogole nie dochodzic do zagnieżdżenia. Na zespol antyfosfolipidowy nie dostaniesz raczej skierowania na nfz tak samo jak na trombofilie z tego co sie orientuje ale w pl nie mieszkam wiec nie pamietam juz czy na 100%. Progesteron po owulacji też ok?B12 w normie, cukrzyca i IO wykluczone, tsh, ft3 i ft4 w normie pisałam, ze mam hashi i niedoczynnosc - jestem pod kontrola endo
Dzięki za podpowiedzi. Podpytam jutro lekarza o resztę tych badań.
Tylko na czczo bo endo nie widziała podstawy do badania z obciążaniemA to wiesz ja tak nie pamietam kto co pisał ale robiłaś krzywą insulinową i glukozową czy tylko glukoza i insulina na czczo? Bo to jest duuuuża różnica. U mnie na czczo rewelacja a potem to się już magia dzieje z tym, że u mnie przy hiperinsulinemii i hipoglikemii nie ma problemów z zajsciem ale u wielu osob niestety ma. A co do ewentualnej trombofilii to polecam z testdna.pl bo czasem przy mutacji pai ktora tez sama posiadam bez acardu i heparyny moze w ogole nie dochodzic do zagnieżdżenia. Na zespol antyfosfolipidowy nie dostaniesz raczej skierowania na nfz tak samo jak na trombofilie z tego co sie orientuje ale w pl nie mieszkam wiec nie pamietam juz czy na 100%. Progesteron po owulacji też ok?
reklama
kasiaa91
Fanka BB :)
Ja jestem jakieś 6 dni po owulacji i mam pmsa mojego życia, zapomniałam już jak miło było bez wahań hormonów
Jednoczenie brzuch mnie już muli jak na okres więc nie zdziwię się jeśli okaże się że mam teraz krótszą o kilka dni fazę lutealną i ze starań wtedy nici.
Jednoczenie brzuch mnie już muli jak na okres więc nie zdziwię się jeśli okaże się że mam teraz krótszą o kilka dni fazę lutealną i ze starań wtedy nici.
Podziel się: